Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: GrimgorIronhide »

Wiesz, nie sądzę by Paderewski i Mościcki mieli swoje FB w tamtych czasach :roll: Ale, ale przecież to były osoby, które tak jak Korwin porywały dziesiątki tysięcy ludzi na marszach, były zawsze w centrum wydarzeń (Mościcki pojawiający się w Poznaniu tuż przed powstaniem Wielkopolskim) i na pewno cieszące się olbrzymią popularnością.
Trafniejszym porównaniem JKMa (zarówno wz. poglądów jak i w temacie popularności) jest Roman Dmowski, też wypowiadał się kontrowersyjnie, dawał się zwodzić na tematy poboczne (numerus clausus itp.), był bardzo popularny wśród ludzi, ale czy ktoś podważy dziś jego olbrzymi wkład w nasz dorobek dziejowy i niepodległość ? Ano taaak, przecież POPiS, które konsekwentnie nazywa Dmowskiego nazistą i spycha go na pobocze względem Piłsudskiego. Historia zatacza koło, ciekawe to.

Duda nie jest popularny, bo to tak jakby np. taki międzywojenny Korfanty wyjął ze swojego sztabu na śląsku jakiegoś szeregowego działacza i posłał go do walki o urząd prezydenta, tylko po to by zgrywać osobę młodą, piękną, wykształconą, uprzejmą i proobywatelską. Jak mu nawet trzeba mówić, żeby żonę pocałował, a jego obecna kampania opiera się na robieniu wszystkiego, czego nie zrobił Komor. Więc nie ma co się dziwić, Duda nie ma własnej osobowości póki co więc nie jest popularny. Nie utożsamia się ze społeczeństwem, nie jest z nim tak blisko jak JKM, gdziekolwiek się pojawi.
Mimo wszystko i tak waham się ku Dudzie w wyborach, ma czystą kartę i lepszą prezencję oraz póki co jakiś honor w przeciwieństwie do obleśnego Bronka. Aczkolwiek cicha woda brzegi rwie, ciekawy jestem jak wyglądać będzie jego prezydentura.

10% poszło do Kukiza, po tym jak już zgarnął pierwsze 10% elektoratu buntu i tych nie chodzących na wybory
Mój region waha się między Warszawą a Koszalinem, do Tychów niestety daleko :( Jedynka u naz zajęta przez prezesa tutejszej izby gospodarczej i znanego przedsiębiorcy z branży informatycznej. Jaka jest jedynka u Ciebie powinno stać gdzieś tutaj: https://www.facebook.com/KORWiN.Tychy?fref=ts

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Moralnie naganne w takim samym stopnu, ale ekonomicznie nieoplacalne. Znamy to bo odrozniamy kradziez bulki od kradziezy 10 tysiecy zlotych, po prostu na korupcje tez sie to przeklada. Jezeli wydajesz powiedzmy 10 milionow na CBA to chcez zeby zapobiegla defraudacji za 10 milionow przynajmniej

J 3,3 na wiecach sciaga nikly procent tego co Duda w tej chwili, widac to na dowolnej konwencji. I odmawianie mu w tym jakichkolwiek zaslug osobistych jest takie samo jak negowanie zaslug J 3,3 w swoich 20letnich porazkach. I nie ma zadnych udokumentowanych jakimkolwiek wynikiem wyborczym 10% dla J 3,3 i jego partii.

Od tyskich zwolenników J 3,3 już zdarzyło mi sie kiedys odbić, nie rozumiem młodzieży :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

To J 3, 3 już dawno przestało być śmieszne Qcu. Dlaczego nie J 7, 16 jak było w wyborach do europarlamentu? :wink:

Poza tym pisanie o JKMie obecnie w tym wątku to offtop, proszę skupić się na kandydatach, którzy przeszli do drugiej tury wyborów prezydenckich. Jak na razie to nie zostałem przekonany ani do głosowania na p. Komorowskiego, ani p. Dudę. Najprędzej prawdopodobnie oddam głos nieważny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jarek ma szklany sufit od 8 lat 30 % to teraz QC się wyrzywa

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Może i być o Komorowskim
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Żaba pisze:
Xet pisze:Obrazek

Gdzie tam photoshop. Mistrzów photoshopa masz tutaj.

Obrazek
Obrazek
BTW - mogłeś wrzucić zdjęcie dziadka z Wermachtu - Dudowa wypadła by jeszcze korzystniej :roll:
proszę uprzejmie

Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Marzycie o takim szklanym suficie :)

J 3,3 bo to najswiezszy wynik przy najwyzszej frekwencji bez obciazenia postaciami mniej popualrnymi od korwina i po najdluzszej forumowje kampanii "idziemy po 15-20%" ever :)

Bedzie ta debata Duda vs Kukiz?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

wbij sobie do głowy, ja głosuje na korwina dla moich dzieci, a nie dla mnie. Gdybym był egoistą głosowałbym na PIS na ich 500 zł na dziecko.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

A ja głosuje na PiS dla Twoich dzieci, przeciez w swiecie korwina raz dwa trzy podbijam majatek po uszy i uciekam zanim Polska splonie i zyje w normlanym kraju jak UK czy Irlandia

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Zaleś pisze:Żaba , a co zrobisz jak za 4 lata okaże się , że to wcale nie były zmarnowane 4 lata?
szczerze bardzo będę się cieszył - chyba nie sądzisz że jestem idiotą który życzy Polsce i samemu sobie źle bo rządzi obca mi ideowo ekipa :wink:
natomiast znając program gospodarczy PIS (lewactwo większe od SLD) jedyna nadzieja że jak do tej pory zajmą się wzajemnym szpiegowaniem, spiskami i układem a gospodarkę zostawią specjalistom i będą wprowadzać liberalizm który sami krytykowali w spocie ze znikającą lodówką...

generalnie za długo już żyję na tym świecie by jakiekolwiek obietnice wyborcze mnie wzruszały... ale chciałbym się mylić.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Sympatyk partii układu mówi, że za Korwina ludzie będą uciekać do UK. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Spadłem z krzesła.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Żenujące jest to pisanie, co chciałbyś żeby korwin miał 30% buahah, a ma 3%.

Gimbaza wyzywa Korwina od gimbazy.

Śmiech na sali.

Wpuścić chamstwo na salony to atrament wypije.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Najpierw rabunek na potęge, jakies 3 miesiace, a potem jak przyjdzie rewolucja to uciekac - taki plan na Korwina u władzy jest. Podstawą niesamowitego zarobku jest połączenie dwoch rzeczy - wprowadzenie totalnej swobody umów wraz z przyspieszeniem działania sądów (oba punkty w programie J 3,3). Jeżeli wy nie widziecie jak można przy tych dwoch zmianach dorobic się masy kasy w 3 miesiace to was uczył nie będę :D

Ząba = pewnie tak będzie :D Kaczynski Macierewicz zajma sie Smolenksiem, premierem zrobią Glinskiego, minsitrem finansów Gilowska i jakos to sie potoczy. Taki jest faktyczny, realny plan wyborców PiSu

Ja mowie, ze wy byscie chcieli miec to 30% chlopaki. 30 zamiast 3,3 ^^

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a co do CBA i wciskania walizki z pieniędzmi.

http://natemat.pl/58701,biznesmen-byl-o ... zkodowania

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Tananajno popiera Bron'Cooma. Noone gives a fuck. =D> Tylko tak dalej.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie no, chlop podobno był drugi w konsulacie w Korei Południowej

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

GrimgorIronhide pisze:Tananajno popiera Bron'Cooma. Noone gives a fuck. Tylko tak dalej.
Gimgor to na pewno potwierdzona informacja?
Z tego co wiem Tanajno proponuje popacie Dudzie albo Komorowskiemu, ale pod określonym warunkiem, który znajduje się w filmiku poniżej:

https://www.facebook.com/Pawel.Tanajno. ... 767223454/

Rozumiem zatem, że Bronek spełnił obietnicę? ;P

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Komorowski przemawia, po Karolaku - aktor wypadl lepiej, ale bronek tez mowi jak wódz! :) Liberał wolnościowiec z niego wychodzi :)

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Tu całkiem ciekawy wywiad z Tymochowiczem:

http://www.superstacja.tv/Wiadomosc/Pre ... index.html

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Pewne, zauważ, że śpiewał peany Komorowskiemu już w czasie kampanii przed I turą. Stąd ten klaun to żaden antysystemowiec nigdy dla mnie nie był. Raz mój znajomy napisał mu które punkty jego programu uważa za nieskuteczne, wadliwe i ogólenie chciał z nim o tym podyskutować. Tananajno odpisał mu smutną minką.

ODPOWIEDZ