A tam przykre, jak ludzie rozczarują się Kukizem to (ta cześć co wcześniej popierała) wrócą do Korwina. Kukiz jest niestety zbyt mało konkretny jeśli chodzi o program gospodarczy i nie ma jasnej wizji jak ma on wyglądać.Kal_Torak pisze:Przykre jest to, że Korwin może się odbić po porażce o ile straci Kukiz.
Twardego elektoratu Korwinowi nie odbierze, bo są to ludzie którzy albo widzą w Korwinie wodza, a którym Kukiz dla nich nigdy nie będzie, albo oczekują jasnych konserwatywno-liberalnych zmian, których Kukiz też nie zapewni.Kal_Torak pisze:Jeśli Kukiz będzie rosnąć to będzie wchłaniał elektorat Korwina.
Ja już o tym napisałem, słabością Kukiza jest brak programu gospodarczego i na tym polu Korwin powinien działać. Konsekwentnie krytykować PO i PiS za fatalny stan gospodarczy państwa, a jako jedyny ratunek przedstawiać konieczność liberalnych reform i wywalenie całego obecnego układu z Sejmu. Z Kukizem nie walczyć, podkreślać, że chce on dobrze, ale nie wie jak to zrobić, deklarować wolę współpracy. Wybory do Sejmu to jednak inna para kaloszy niż Prezydent niższa frekwencja i głosowanie na szyldy partyjne, a nie na konkretne osoby tak więc Korwin jest ciągle w grze, ale o niestety tylko o 5%.Kal_Torak pisze:Grimgor napisz w jaki sposób Korwin ma wyjść z tego impasu?
Murman, powiedz mi dlaczego Bronek się ciągle z tego nie wytłumaczyłMurmandamus pisze:ew miłego głosowania na kukiełkę watykanu i Jarka
https://www.youtube.com/watch?v=jepamFUo9bA