Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Kalesoner »

Obrazek

Awatar użytkownika
Evazan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Evazan »

No Duda słabo wypadł widocznie błogosławieństwo prezesa ktoś rozproszył :lol2:

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

nie działa ;D
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Afro pisze:
Nie mam żadnego prezesa nad sobą.
komor dowalił takim tekstem, ładnie zparafrazowane 'nie będziesz miał bogów cudzych przede mną' :D
nie posądzałbym go o takie zdolności ironizowania, jak dla mnie nadinterpretacja.

Ale też hipokryzja, prawda nie ma nad sobą prezesa ale ma całą PO, której jest przecież wiernym podpisywaczem ustaw. Dudacz kompletnie nieprzygotowany, mógł po prostu przynieść egzemplarz "Niebezpieczne związki BK" i zabić go dowolnym cytatem.

Mój ostateczny wybór między paczką arszeniku a skokiem z wieżowca pada jednak na to drugie. Dudacz po elekcji przynajmniej będzie miał nad sobą bata przez jakiś czas by nie pokazać, że jest gorszy od Bronka i musiałby poprawić to wszystko co Gajowemu wytykał.
Komuchruski natomiast jak ułapie się stołka to odpłynie tak totalnie, że nie ogarną tego nawet odmęty szaleństwa Maciarewicza. W końcu w drugiej kadencji nie ma już absolutnie nic do stracenia i będzie mógł spier**** co tylko będzie się dało i skompromitować czego jeszcze nie skompromitował.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

gajowy lepiej niż zwykle ale i tak jest owned by duda. brakowało mi wsi, ale pewnie by gajowy nie przyszedł. duda grzecznie ale mógł mocniej, myślę że strategia sztabu była ala kwach vs wałęsa. oby ze skutkiem .

ed. grimgor - a propo drugiej kadencji gajowego. wielki + . do tego pod koniec, tak jak kwach udzieli amnestii ziomalom od robienia przekrętów.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

ale bronek powiedział: nasza armia jadną z najsilniejszych w europie z tymi 30tyś żołnierzy szeregowych i brakiem rezerw oraz broni masowego rażenia.
Pewnie chodziło mu o armię niewolników.
Albo chodziło mu o ilość stopni i doświadczenie, wtedy pełna zgoda (i bezpieczeństwo) - z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy to jesteśmy kuffa niepokonani

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Dobre jak Bronek wyskoczył z Gowinem , Duda go zripostował , a Bronek później "no zmieniłem , zmieniłem " i tak w kółko jak katarynka.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

GrimgorIronhide pisze: z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy.i
To nie jest prawda. Aczkolwiek mamy ich trochę zbyt dużo. Jest ich więcej niż za komuny kiedy to nasza armia była od 3 do 5 razy bardziej liczna. Natomiast na pewno nie przypada ich tylu ilu napisałeś.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Bronek wyszedl dynamicznie, ale nie dalbym wysokiej noty za styl. I przerywal wtrąceniami i sam wymijal, pytanie czy kiedy wyciagal wypowiedzi to było klamstwo czy nie - zagadka

No i najlepsze - "no podpisalem a potem mzieniłem no" - tyle ;) Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

http://i.imgur.com/T0Md3t1.jpg :D
GrimgorIronhide pisze:
Mógłbyś choć udawać, że czytasz/oglądsz ze zrozumieniem, moje wpisy i linki. To nie boli.

Ale może to tylko mnie głupiemu korwiniście się wydaje, że nie chodzi o samego BK tylko człowieka, którego wielmożny Szogun awansował na szefa WSI. Chyba, że jesteś przeciw temu, że jeden z ważniejszych urzędów w bezpieczeństwie państwowym piastował sadysta, który na ochotnika wyskoczył do Kiszczaka z pomysłem tak okruntym, że nawet on go odrzucił ?
rozumiem że jak młody pelikan łykasz wszystko co zobaczysz w filmiku na youtube :mrgreen: primo - gość tylko mówi że ten oficer chciał masakrować górników Wujka, secundo - broncom po prostu mógł nie znać tej wypowiedzi (tak samo jak ja nie znam wszystkich życiowych wypowiedzi ludzi których znam po 20 lat...)
GrimgorIronhide pisze: oraz nie angażowaniu się w ekonomicznie bezsensowną i nie mającą nic do racji stanu kogokolwiek poza Ukrainą wojnę z Rosją więc to co innego.
to Rosja nałożyła sankcje na polską żywność, nie UE - KACAPIA. I robiła to jeszcze przed zadymą na Ukrainie. Najdroższy gaz to też wina Polski ? :roll:
GrimgorIronhide pisze: Wymieszać ludy by straciły tożsamość, zupełnie jak Stalin ta nasza Unia.
to porównaj śmiertelne ofiary UE i Stalina - możesz się zdziwić :lol2:
Durant pisze:http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 98672.html

Wiecie to już poprostu kosmos, płacę kredyt w PLN i szczerze uważam że jak ktoś spekulował na kredycie we franku i wpychał rękę między drzwi to ma za swoje. Ktoś za to wszytko musi zapłacić czemu znów to mam być ja...
problem CHF-ów jest troszkę wykoślawiony w mediach - primo masz ujemny libor - co oznacza że klienci z 2008 roku mają kredyty oprocentowane coś ok. 0,25% w skali roku. secundo do dnia dzisiejszego oddali bankowi w formie rat kapitałowo odsetkowych mniej niż gdyby w tamtym momencie wybrali kredyt w złotówce 8) tertio problem masz jak dziś chcesz/musisz spłacić kredyt - rozwód, sytuacja losowa, egzekucja przez bank (czyli generalnie peszek życiowy) a na koniec warto pamiętać że przed 2008 kurs CHF-a był korzystniejszy.
GrimgorIronhide pisze:Motłoch po prostu nie dorósł do programów i znajomości ekonomii,
z ciekawości spytam jesteś częścią Motłochu czy też należysz do kasty "Doskonałych" ?
GrimgorIronhide pisze:Co do wypowiedzi Korwina to odwieczna zasada - JKM się albo rozumie albo boi/nienawidzi.
nie martw się tak jest z każdym Prorokiem już od czasów Starego Testamentu :lol2:
GrimgorIronhide pisze: Demokracja szlachecka działała, dzisiaj mamy kabaret.
działała tak zajebiście że największe ludnościowo państwo europy mogło ledwo wystawić ok. 10 tys wojska :roll: a z ziem zaboru pruskiego (najmniejszego) Prusacy wystawiali więcej żołnierzy niż 1 RP kiedykolwiek #-o
GrimgorIronhide pisze: Dudacz kompletnie nieprzygotowany, mógł po prostu przynieść egzemplarz "Niebezpieczne związki BK" i zabić go dowolnym cytatem.
no właśnie, grube miliony wydane na kampanię, wysokiej klasy, profesjonalni PR-owcy a żaden nie wpadł że 100% metoda na pokonanie przeciwnika jest do kupienia w Empiku... pewnie w sztabie Dudy pracują same debile :lol2: och W8 - a może nie #-o a może wiedzą coś więcej o "wartości merytorycznej" tej broszury... 8)

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Heretic pisze:
GrimgorIronhide pisze: z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy.i
To nie jest prawda. Aczkolwiek mamy ich trochę zbyt dużo. Jest ich więcej niż za komuny kiedy to nasza armia była od 3 do 5 razy bardziej liczna. Natomiast na pewno nie przypada ich tylu ilu napisałeś.
za komuny w latach 80 tych armia była 10 razy liczniejsza niż obecnie
http://www.globalfirepower.com/total-po ... ountry.asp

teraz ta armia jest silna jak Bronek...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

-Qc- pisze:Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
Patrząc na dotychczasowy przebieg kampanii należy to odczytać jako wielki sukces lub cud nad Wisłą wręcz.

Tym bardziej, że odbiór debaty to jest ogólne wrażenie (a tu Komorowski robił jakimś cudem wrażenie bardziej energicznego i pewnego siebie od Dudy) + ilość zapunktowanych migawek. Komor trafił mocno, choćby z tym prezesem. Moim zdaniem wygrał nadspodziewanie dużo.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Barbarossa pisze:
-Qc- pisze:Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
Patrząc na dotychczasowy przebieg kampanii należy to odczytać jako wielki sukces lub cud nad Wisłą wręcz.

Tym bardziej, że odbiór debaty to jest ogólne wrażenie (a tu Komorowski robił jakimś cudem wrażenie bardziej energicznego i pewnego siebie od Dudy) + ilość zapunktowanych migawek. Komor trafił mocno, choćby z tym prezesem. Moim zdaniem wygrał nadspodziewanie dużo.

Bo wydaje mi sie, że musieli tutaj pocisnąć. Debata w TVN to będzie Duda vs Bronek + Monia Olejnik i ekipa tam zajadą Dudusia więc ta debata była ważniejsza.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ja o obydwu kandydatach odniosłem wrażenie jak pani poniżej :D
Obrazek
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

DZIK pisze:
za komuny w latach 80 tych armia była 10 razy liczniejsza niż obecnie

teraz ta armia jest silna jak Bronek...
To również nie jest prawdą. Choć faktycznie liczniejsza i to znacznie.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Druga tura wyborów: Grzegorz Schetyna vs Andrzej Duda. Ja się pytam gdzie był Bronisław Komorowski? Na pewno nie było go na debacie o 20:10 w TVP. Prawdziwy cud! Sleeping Knight, istny Bruce Wayne polskiej polityki, radykał za młodu, stonowany na starość, Bronisław Komorowski obudził się. Jakim cudem mu się to udało? Czyżby przegrał I ture wyborów? Nie możliwe! Kiedy to Prezydent zauważył!?
Grand Admiral Thrawn pisze:Mi się najbardziej spodobało pytanie Komorowskiego:
Czy pan nie blokuje przypadkiem etatu na uczelni od dziewięciu lat? - zapytał prezydent.
A ilu polityków PO tak robi? :P rzeczywiście dobre pytanie. Obłuda level Komorowski :P Sry. Obłuda lvl czarny PR PO.

http://www.ihuw.pl/instytut/o-instytuci ... asz-nalecz

:mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Wydaje mi się, że Nałęcz nie jest członkiem żadnej partii, więc chyba nie trafiłeś.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Nałęcz przecież jest doradcą Komorowskiego. A w zarzucie Komorowskiego chodziło o blokowanie etatu, gdy człowiek zajmuje zawodowo tylko polityką. Nie trzeba być członkiem partii. Nie da się ukryć, że Nałęcz jest politykiem. No chyba, że pracuje jeszcze aktywnie na uczelni. Wtedy rzeczywiście, strzał był niecelny.

Kalesoner
Szczur Królów

Yhm. Czyli polityk PO, to coś innego niż członek PO. Pewnie to dosyć szeroka kategoria i lepiej nie wnikać.

Tym bardziej plusy dla Komora, że potrafił być obłudny w starciu z królem obłudy Dudą. Myślałem, że będzie dalej zbierał baty, a tu poszedł na ostro i wygrał debatę.

Przynajmniej będzie ciekawie.
Obrazek

ODPOWIEDZ