Kto na prezydenta??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
nie działa ;DKalesoner pisze:http://mamprawowiedziec.pl/
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
nie posądzałbym go o takie zdolności ironizowania, jak dla mnie nadinterpretacja.Afro pisze:komor dowalił takim tekstem, ładnie zparafrazowane 'nie będziesz miał bogów cudzych przede mną'Nie mam żadnego prezesa nad sobą.
Ale też hipokryzja, prawda nie ma nad sobą prezesa ale ma całą PO, której jest przecież wiernym podpisywaczem ustaw. Dudacz kompletnie nieprzygotowany, mógł po prostu przynieść egzemplarz "Niebezpieczne związki BK" i zabić go dowolnym cytatem.
Mój ostateczny wybór między paczką arszeniku a skokiem z wieżowca pada jednak na to drugie. Dudacz po elekcji przynajmniej będzie miał nad sobą bata przez jakiś czas by nie pokazać, że jest gorszy od Bronka i musiałby poprawić to wszystko co Gajowemu wytykał.
Komuchruski natomiast jak ułapie się stołka to odpłynie tak totalnie, że nie ogarną tego nawet odmęty szaleństwa Maciarewicza. W końcu w drugiej kadencji nie ma już absolutnie nic do stracenia i będzie mógł spier**** co tylko będzie się dało i skompromitować czego jeszcze nie skompromitował.
Ciekawy koment:
https://www.facebook.com/ptymochowicz/p ... cation=ufi
https://www.facebook.com/ptymochowicz/p ... cation=ufi
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
gajowy lepiej niż zwykle ale i tak jest owned by duda. brakowało mi wsi, ale pewnie by gajowy nie przyszedł. duda grzecznie ale mógł mocniej, myślę że strategia sztabu była ala kwach vs wałęsa. oby ze skutkiem .
ed. grimgor - a propo drugiej kadencji gajowego. wielki + . do tego pod koniec, tak jak kwach udzieli amnestii ziomalom od robienia przekrętów.
ed. grimgor - a propo drugiej kadencji gajowego. wielki + . do tego pod koniec, tak jak kwach udzieli amnestii ziomalom od robienia przekrętów.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- GrimgorIronhide
- Masakrator
ale bronek powiedział: nasza armia jadną z najsilniejszych w europie z tymi 30tyś żołnierzy szeregowych i brakiem rezerw oraz broni masowego rażenia.
Pewnie chodziło mu o armię niewolników.
Albo chodziło mu o ilość stopni i doświadczenie, wtedy pełna zgoda (i bezpieczeństwo) - z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy to jesteśmy kuffa niepokonani
Pewnie chodziło mu o armię niewolników.
Albo chodziło mu o ilość stopni i doświadczenie, wtedy pełna zgoda (i bezpieczeństwo) - z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy to jesteśmy kuffa niepokonani
To nie jest prawda. Aczkolwiek mamy ich trochę zbyt dużo. Jest ich więcej niż za komuny kiedy to nasza armia była od 3 do 5 razy bardziej liczna. Natomiast na pewno nie przypada ich tylu ilu napisałeś.GrimgorIronhide pisze: z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy.i
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Bronek wyszedl dynamicznie, ale nie dalbym wysokiej noty za styl. I przerywal wtrąceniami i sam wymijal, pytanie czy kiedy wyciagal wypowiedzi to było klamstwo czy nie - zagadka
No i najlepsze - "no podpisalem a potem mzieniłem no" - tyle Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
No i najlepsze - "no podpisalem a potem mzieniłem no" - tyle Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
http://i.imgur.com/T0Md3t1.jpg
rozumiem że jak młody pelikan łykasz wszystko co zobaczysz w filmiku na youtube primo - gość tylko mówi że ten oficer chciał masakrować górników Wujka, secundo - broncom po prostu mógł nie znać tej wypowiedzi (tak samo jak ja nie znam wszystkich życiowych wypowiedzi ludzi których znam po 20 lat...)GrimgorIronhide pisze:
Mógłbyś choć udawać, że czytasz/oglądsz ze zrozumieniem, moje wpisy i linki. To nie boli.
Ale może to tylko mnie głupiemu korwiniście się wydaje, że nie chodzi o samego BK tylko człowieka, którego wielmożny Szogun awansował na szefa WSI. Chyba, że jesteś przeciw temu, że jeden z ważniejszych urzędów w bezpieczeństwie państwowym piastował sadysta, który na ochotnika wyskoczył do Kiszczaka z pomysłem tak okruntym, że nawet on go odrzucił ?
to Rosja nałożyła sankcje na polską żywność, nie UE - KACAPIA. I robiła to jeszcze przed zadymą na Ukrainie. Najdroższy gaz to też wina Polski ?GrimgorIronhide pisze: oraz nie angażowaniu się w ekonomicznie bezsensowną i nie mającą nic do racji stanu kogokolwiek poza Ukrainą wojnę z Rosją więc to co innego.
to porównaj śmiertelne ofiary UE i Stalina - możesz się zdziwićGrimgorIronhide pisze: Wymieszać ludy by straciły tożsamość, zupełnie jak Stalin ta nasza Unia.
problem CHF-ów jest troszkę wykoślawiony w mediach - primo masz ujemny libor - co oznacza że klienci z 2008 roku mają kredyty oprocentowane coś ok. 0,25% w skali roku. secundo do dnia dzisiejszego oddali bankowi w formie rat kapitałowo odsetkowych mniej niż gdyby w tamtym momencie wybrali kredyt w złotówce tertio problem masz jak dziś chcesz/musisz spłacić kredyt - rozwód, sytuacja losowa, egzekucja przez bank (czyli generalnie peszek życiowy) a na koniec warto pamiętać że przed 2008 kurs CHF-a był korzystniejszy.Durant pisze:http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 98672.html
Wiecie to już poprostu kosmos, płacę kredyt w PLN i szczerze uważam że jak ktoś spekulował na kredycie we franku i wpychał rękę między drzwi to ma za swoje. Ktoś za to wszytko musi zapłacić czemu znów to mam być ja...
z ciekawości spytam jesteś częścią Motłochu czy też należysz do kasty "Doskonałych" ?GrimgorIronhide pisze:Motłoch po prostu nie dorósł do programów i znajomości ekonomii,
nie martw się tak jest z każdym Prorokiem już od czasów Starego TestamentuGrimgorIronhide pisze:Co do wypowiedzi Korwina to odwieczna zasada - JKM się albo rozumie albo boi/nienawidzi.
działała tak zajebiście że największe ludnościowo państwo europy mogło ledwo wystawić ok. 10 tys wojska a z ziem zaboru pruskiego (najmniejszego) Prusacy wystawiali więcej żołnierzy niż 1 RP kiedykolwiekGrimgorIronhide pisze: Demokracja szlachecka działała, dzisiaj mamy kabaret.
no właśnie, grube miliony wydane na kampanię, wysokiej klasy, profesjonalni PR-owcy a żaden nie wpadł że 100% metoda na pokonanie przeciwnika jest do kupienia w Empiku... pewnie w sztabie Dudy pracują same debile och W8 - a może nie a może wiedzą coś więcej o "wartości merytorycznej" tej broszury...GrimgorIronhide pisze: Dudacz kompletnie nieprzygotowany, mógł po prostu przynieść egzemplarz "Niebezpieczne związki BK" i zabić go dowolnym cytatem.
za komuny w latach 80 tych armia była 10 razy liczniejsza niż obecnieHeretic pisze:To nie jest prawda. Aczkolwiek mamy ich trochę zbyt dużo. Jest ich więcej niż za komuny kiedy to nasza armia była od 3 do 5 razy bardziej liczna. Natomiast na pewno nie przypada ich tylu ilu napisałeś.GrimgorIronhide pisze: z naszymi nieprzebranymi zastępami generałów, których to przypada jeden na 30 żołnierzy.i
http://www.globalfirepower.com/total-po ... ountry.asp
teraz ta armia jest silna jak Bronek...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Patrząc na dotychczasowy przebieg kampanii należy to odczytać jako wielki sukces lub cud nad Wisłą wręcz.-Qc- pisze:Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
Tym bardziej, że odbiór debaty to jest ogólne wrażenie (a tu Komorowski robił jakimś cudem wrażenie bardziej energicznego i pewnego siebie od Dudy) + ilość zapunktowanych migawek. Komor trafił mocno, choćby z tym prezesem. Moim zdaniem wygrał nadspodziewanie dużo.
Barbarossa pisze:Patrząc na dotychczasowy przebieg kampanii należy to odczytać jako wielki sukces lub cud nad Wisłą wręcz.-Qc- pisze:Debata generalnie niewiele wniosla jak dla mnie, poza tym ze Komorowski znalazl wreszcie sztabowcow ktorzy umieja go do czegos przygotować
Tym bardziej, że odbiór debaty to jest ogólne wrażenie (a tu Komorowski robił jakimś cudem wrażenie bardziej energicznego i pewnego siebie od Dudy) + ilość zapunktowanych migawek. Komor trafił mocno, choćby z tym prezesem. Moim zdaniem wygrał nadspodziewanie dużo.
Bo wydaje mi sie, że musieli tutaj pocisnąć. Debata w TVN to będzie Duda vs Bronek + Monia Olejnik i ekipa tam zajadą Dudusia więc ta debata była ważniejsza.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
To również nie jest prawdą. Choć faktycznie liczniejsza i to znacznie.DZIK pisze:
za komuny w latach 80 tych armia była 10 razy liczniejsza niż obecnie
teraz ta armia jest silna jak Bronek...
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Druga tura wyborów: Grzegorz Schetyna vs Andrzej Duda. Ja się pytam gdzie był Bronisław Komorowski? Na pewno nie było go na debacie o 20:10 w TVP. Prawdziwy cud! Sleeping Knight, istny Bruce Wayne polskiej polityki, radykał za młodu, stonowany na starość, Bronisław Komorowski obudził się. Jakim cudem mu się to udało? Czyżby przegrał I ture wyborów? Nie możliwe! Kiedy to Prezydent zauważył!?
http://www.ihuw.pl/instytut/o-instytuci ... asz-nalecz
A ilu polityków PO tak robi? rzeczywiście dobre pytanie. Obłuda level Komorowski Sry. Obłuda lvl czarny PR PO.Grand Admiral Thrawn pisze:Mi się najbardziej spodobało pytanie Komorowskiego:
Czy pan nie blokuje przypadkiem etatu na uczelni od dziewięciu lat? - zapytał prezydent.
http://www.ihuw.pl/instytut/o-instytuci ... asz-nalecz
Nałęcz przecież jest doradcą Komorowskiego. A w zarzucie Komorowskiego chodziło o blokowanie etatu, gdy człowiek zajmuje zawodowo tylko polityką. Nie trzeba być członkiem partii. Nie da się ukryć, że Nałęcz jest politykiem. No chyba, że pracuje jeszcze aktywnie na uczelni. Wtedy rzeczywiście, strzał był niecelny.
Yhm. Czyli polityk PO, to coś innego niż członek PO. Pewnie to dosyć szeroka kategoria i lepiej nie wnikać.
Tym bardziej plusy dla Komora, że potrafił być obłudny w starciu z królem obłudy Dudą. Myślałem, że będzie dalej zbierał baty, a tu poszedł na ostro i wygrał debatę.
Przynajmniej będzie ciekawie.
Tym bardziej plusy dla Komora, że potrafił być obłudny w starciu z królem obłudy Dudą. Myślałem, że będzie dalej zbierał baty, a tu poszedł na ostro i wygrał debatę.
Przynajmniej będzie ciekawie.