Kto na prezydenta??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kto na prezydenta??
Z królem obłudy Komorowski nie debatował. Donalda Tuska nie wiedziałem w telewizji. Fakt, że Komorowski poszedł ostro nie oznacza, że wygrał. Wręcz przeciwnie. Jak wyglądała jako kampania jeszcze tydzień temu? albo jak wyglądała jego prezydentura przez 5 lat... senność, maraz i bierność. A tutaj nagle wielka zamiana. Takie zachowanie wzbudza zaufanie? Aktywność w czasie wyborów, gdy się przegrywa (no bo jak się wygrywa to po co coś robić? Można się jeszcze zmęczyć.), a przez 353 dni roku błogie spanie. Wiarygoność Komorowskiego rośnie z każdą jego nową propozycją, bowiem zawsze nachodzi mnie pytanie: a dlaczego to nie zostało zrobione/zaproponowane wcześnie? Co takiego Komorowski robił przez 5 lat? że dopiero teraz ważni są młodzi ludzie, JOWy, czy interpretacja niejasności w prawie podatkowym? Ordynacja podatkowa obowiazuje od wielu, wielu lat. Co takiego się stało, że prezydent tak się rozpędził w ciągu jednego dnia?
Nie przeczę jednak, że będzie ciekawie. Nikt nie jest w stanie przewidzieć wyników wyborów.
Nie przeczę jednak, że będzie ciekawie. Nikt nie jest w stanie przewidzieć wyników wyborów.
Zrzucenie elgitimacji partyjnej coś dla Ciebie znaczy Kaleson - rly? obóz to obóz, trzymają się razem, widowiskowy rzut elgitymacją faktów nie zmienia
Co do zasady rozstrzygania watpliwosci na rzecz obywatela - nie rozumiem, czemu tylko do pdoatkow chcą ją wprowadzać - czemu nie od razu do całego KPA?
Komorowski wypadl ok, ale w pryzmacie fatalnej kampanii wypadl bardzo dobrze, to mu robi glownie efekt. Duda za to nieco zmęczony
Co do zasady rozstrzygania watpliwosci na rzecz obywatela - nie rozumiem, czemu tylko do pdoatkow chcą ją wprowadzać - czemu nie od razu do całego KPA?
Komorowski wypadl ok, ale w pryzmacie fatalnej kampanii wypadl bardzo dobrze, to mu robi glownie efekt. Duda za to nieco zmęczony
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
z tym wygraniem debaty przez Komorowskiego to moim zdaniem tak jakbym ja wziął udział w maratonie z zawodowcami i bym dobiegł do mety... sukces ogromny no ale... chyba wiadomo co mam na myśli.
A co do Dudy... też nie zachwycił niczym jednak można by było snuć domysły, że taka była taktyka tzn. widoczne zdenerwowanie, a nawet w pewnym momencie aż zaczął się trząść Działanie takie vs zarzutom o sztuczność.
Ogólnie, nudna ta debata. Może następna będzie lepsza. I zgadzam się z gościem po debacie z tvp info, że takich debat powinno być więcej (jak najwięcej). Na początku wiadomo, że będą sobie coś wrzucać wzajemnie zas może 3 czy tam 4 debata wreszcie byłaby na temat
A co do Dudy... też nie zachwycił niczym jednak można by było snuć domysły, że taka była taktyka tzn. widoczne zdenerwowanie, a nawet w pewnym momencie aż zaczął się trząść Działanie takie vs zarzutom o sztuczność.
Ogólnie, nudna ta debata. Może następna będzie lepsza. I zgadzam się z gościem po debacie z tvp info, że takich debat powinno być więcej (jak najwięcej). Na początku wiadomo, że będą sobie coś wrzucać wzajemnie zas może 3 czy tam 4 debata wreszcie byłaby na temat
sie zdecydujta - raz ze czyta, raz ze ma kartki.
to nie stand up - mozna miec notatki.
a juz szczegolnie intrygujący jest zarzut ze "byl aktywny kiedy powinien siedziec i dac sie okladac".
imo Komorowski wypadl lepiej od Dudy
sama debata lekko nudnawa.
Duda mial gorszy dzien/zmeczenie/nerwy? nie wazne, przekaz poszedl. na tym polega trudnosc takiego formatu. (a miewa duze znaczenie : np Wałęsa vs. Kwaśniewski)
to nie stand up - mozna miec notatki.
a juz szczegolnie intrygujący jest zarzut ze "byl aktywny kiedy powinien siedziec i dac sie okladac".
imo Komorowski wypadl lepiej od Dudy
sama debata lekko nudnawa.
Duda mial gorszy dzien/zmeczenie/nerwy? nie wazne, przekaz poszedl. na tym polega trudnosc takiego formatu. (a miewa duze znaczenie : np Wałęsa vs. Kwaśniewski)
ot taki łabędzi śpiew zombiego to był
pozwalający na chwilkę ekscytacji tym
którzy miłują dawne KLD, PZPR i ZSL -
bo do tego się sprowadza i to częściowo obóz obrońców kukły.
Platforma zdycha, sinieje i trochę jeszcze kopie nóżkami .
Już jest nowa formacji Balcerowicza i Petru naszykowana
na którą wy - lemingi będziecie dzielnie i posłusznie głosować
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Tak dziku wywiesimy też portret naszego idola Włodzimierza Illicza Lenina i będziemy śpiewać międzynarodówkę pod czerwoną flagą
Zawszę zadziwia mnie to że wszędzie niektórzy z prawej strony widzą komunistów i ew żydów.
Zawszę zadziwia mnie to że wszędzie niektórzy z prawej strony widzą komunistów i ew żydów.
w zasadzie bierna pozycja Dudy może była spowodowana taktyką przed drugą debatą, która będzie imo ważniejsza bo jest dużo bliżej samego dnia głosowania, a więc bardziej wyryje się w pamięci.
Albo jest to próba ponownego uśpienia Bronka Komorowski się "przebudził" i zobaczył, że i tak wszystko w porządku (po debacie pewno mu parę % przybędzie), a więc można iść spać dalej ...
Wątpię coby Duda naturalnie był taki jaki był, i aż tak miły i cierpliwy.
Albo jest to próba ponownego uśpienia Bronka Komorowski się "przebudził" i zobaczył, że i tak wszystko w porządku (po debacie pewno mu parę % przybędzie), a więc można iść spać dalej ...
Wątpię coby Duda naturalnie był taki jaki był, i aż tak miły i cierpliwy.
Duda nie był zły, ale to sztab Komora lepiej się przygotował do debaty i Bronek musiał się wszystkiego wyuczyć na pamięć. Jak by nie patrzeć jego wygrana, ale raczej nie zdoła to odwrócić negatywnego trendu.
Wystarczyło by, że by zripostował ja nie mam "Niebezpiecznych Związków" i pozamiatane .GrimgorIronhide pisze:nie posądzałbym go o takie zdolności ironizowania, jak dla mnie nadinterpretacja.Afro pisze:komor dowalił takim tekstem, ładnie zparafrazowane 'nie będziesz miał bogów cudzych przede mną'Nie mam żadnego prezesa nad sobą.
Ale też hipokryzja, prawda nie ma nad sobą prezesa ale ma całą PO, której jest przecież wiernym podpisywaczem ustaw. Dudacz kompletnie nieprzygotowany, mógł po prostu przynieść egzemplarz "Niebezpieczne związki BK" i zabić go dowolnym cytatem.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Tullaris pisze:Duda nie był zły, ale to sztab Komora lepiej się przygotował do debaty i Bronek musiał się wszystkiego wyuczyć na pamięć. Jak by nie patrzeć jego wygrana, ale raczej nie zdoła to odwrócić negatywnego trendu.
No patrząc co się dzieje u mnie na ryjbuczku to z trendu "Nie glosuję na Bronka" zrobiło się "Głosuję na Bronka" więc wielki bojownik dał radę
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
100% racji Dzik. Zobacz kto się pcha do tej partii. Same zgrane karty , ale spoko walnie se nowy szyld , stary "Platforma Obywatelska" zamaluje olejnicą , a leming łykna "Nowoczesną Polskę" po same kule.DZIK pisze:ot taki łabędzi śpiew zombiego to był
U mnie jak wszyscy nie mieli go dość tak maja go dość dalej i wyreżyserowana debata tego nie zmieni.Gokish pisze:No patrząc co się dzieje u mnie na ryjbuczku to z trendu "Nie glosuję na Bronka" zrobiło się "Głosuję na Bronka" więc wielki bojownik dał radę
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
No na facebooku jest taka moda, ale generalnie kto był za komorem to mowi ze debate wygrał, kto za duda to dostrzega wady, a nieprzekonani raczej cala debatą byly zniesmaczeni. Nihil novi poza przebudzeniem wyborcow PO i dobrze, moze dzis przebudzeni beda musieli sie w niedziele wyspać
Tekst o blokowaniu etatu na uczelni jest śmieszny - kazy wybrany do jakiejkolwiek wladzy dostaje bezplatny urlop, dlugosc kadencji jest znana wiec po prostu zatrudnia sie kogos na umowę o zastępstwo, szkoda tylko że nie ptorafil tego powiedzieć na debacie. A że Bronek nie dostał takeigo urlopu bo od 89 roku nic tylko orze na panstwowym wikcie zamaist robic cos ze sobą w karierze zawodowej to niby oznacza że jest lepszy?
Tekst o blokowaniu etatu na uczelni jest śmieszny - kazy wybrany do jakiejkolwiek wladzy dostaje bezplatny urlop, dlugosc kadencji jest znana wiec po prostu zatrudnia sie kogos na umowę o zastępstwo, szkoda tylko że nie ptorafil tego powiedzieć na debacie. A że Bronek nie dostał takeigo urlopu bo od 89 roku nic tylko orze na panstwowym wikcie zamaist robic cos ze sobą w karierze zawodowej to niby oznacza że jest lepszy?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
-Qc- pisze:
Ja to wiem Ty to wiesz trochę ludzi to wie a z 80% wyborców nie ma pojęcia więc trafił w punkt ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa to mnie bardziej przekonuje Duda, który mówi, że musimy szukać sojuszników wśród naszych sąsiadów i państw z którymi mamy zbieżne interesy. A Bronek bredzi tylko unia, unia, unia, czyli Niemcy, Niemcy, Niemcy.
Punktująca na rzecz Bronisława debata raczej zostanie pogrzebana pod ciężarem nowych taśm, a Duda na drugą debatę dostanie dzięki temu kałacha z pełnym magazynkiem ;P. Może tym razem debata będzie "ciekawsza" ;P.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2015, o 08:54 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.