Kto na prezydenta??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kto na prezydenta??
PiS za emigracie odpowiada tak samo jak za wyniki gospodarcze.
rzadzili w okresie hossy to i wyniki byly dobre. same.
weszlismy do Unii to czesc ludzi wyjechala do krajów z pensjami o lepszej sile nabywczej. wg ost. spisu ludnosci w Irl zyje 120tys Polaków (druga co do ilosci mniejszosc, przy 4,5mln calej populacji)
ci ludzie wyjechaliby niezaleznie od tego kto by rzadzil.
czy chca wracac? niektorzy tak , inni nie. zalezy. Ale cięzko wracac do nizszej pensji z podobnymi wydatkami (a rozsadne pensje w kraju beda pewnie za 1 pokolenie bo nie ma opcji nadrobienia okresu demoludow w 20 lat)
rzadzili w okresie hossy to i wyniki byly dobre. same.
weszlismy do Unii to czesc ludzi wyjechala do krajów z pensjami o lepszej sile nabywczej. wg ost. spisu ludnosci w Irl zyje 120tys Polaków (druga co do ilosci mniejszosc, przy 4,5mln calej populacji)
ci ludzie wyjechaliby niezaleznie od tego kto by rzadzil.
czy chca wracac? niektorzy tak , inni nie. zalezy. Ale cięzko wracac do nizszej pensji z podobnymi wydatkami (a rozsadne pensje w kraju beda pewnie za 1 pokolenie bo nie ma opcji nadrobienia okresu demoludow w 20 lat)
Ale pracować w tym samym czasie w innym miejscu to już nie problem?-Qc- pisze:"Tyle zdołał z siebie wydusić" - no tyle zdolal bo potem mu przerwali bo to byl czas Komorowskiego na odpowiedź na jakies pytanie od dziennikarzy - to nie dziw z nie mogl odpowiedziec jak to nie bylo zadane w czasie pytań. Dalej nie moge czytac bo artykul jest platny wiec sie nie wypowiem
UMOWA NA ZASTĘPSTWO: http://www.infor.pl/prawo/praca/umowa-o ... pstwo.html
Z tego wlasnie urzadzenia ktoś na UJ żeby pracowac na "zablokowanym" etacie Dudy. Nie wiem czy ktos z was kiedys był na uczelni wyzszej i sie interesowal jak ta mwyglada sprawa etatow, ale kiedy pojawia sie chociaz 1/4 choc troche wolnego etatu to w 30 sekund pojawia się 14 kandydatów - srsly, Duda zadnego etatu nie blokuje, korzysta z urlopu przewidzianego w ordynacji, zreszta po to zeby do polityki szli ludzie ktorzy zawodowo cos robia a nie jak bronek wylacznie zyja z bycia politykiem ...
http://wyborcza.pl/1,143644,17941563,Du ... l#BoxGWImg
Niech sobie jest na urlopie skoro jest posłem (to zrozumiałe dla mnie), ale jak już w innej uczelni robi fuchy w tym czasie, to w złym świetle go to stawia niestety.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Wczoraj w TVP mowili ze Duda chce zabrac oskara Idzie - wiec dopoki jakies inne zrodla tego nie potwierdza albo nie ustosunkuje sie sam kandydat to się wstrzymam z oceną
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Potwierdza to jego oświadczenie majątkowe, np.:
http://orka.sejm.gov.pl/euposel8.nsf/0/ ... 8P_004.pdf
http://orka.sejm.gov.pl/euposel8.nsf/0/ ... 8P_004.pdf
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, o 10:57 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.
Draconis - FOR EVER !!!
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Jeśli to prawda to zapunktował u mnie.-Qc- pisze:Wczoraj w TVP mowili ze Duda chce zabrac oskara Idzie - wiec dopoki jakies inne zrodla tego nie potwierdza albo nie ustosunkuje sie sam kandydat to się wstrzymam z oceną
Duda kontratakuje
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowy-spo ... nii/dtyys5
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
To nie prawda Powolali sie na niesprawdzony i sfalszowany wpis z twittera.GrimgorIronhide pisze:Jeśli to prawda to zapunktował u mnie.-Qc- pisze:Wczoraj w TVP mowili ze Duda chce zabrac oskara Idzie - wiec dopoki jakies inne zrodla tego nie potwierdza albo nie ustosunkuje sie sam kandydat to się wstrzymam z oceną
Scimi - nawet jezeli dorabial to w czym problem? Pewnie na UJ mial pelny etat a na poznanskim wyrabial jakis fragment, dlatego mógł go łaczyć z mandatem. Zadna informacja poza pieniedzmi jakie dostal to z tego oswiadczenia nie wynika
No moze poza tym że SX4 jest o wiele lepsze od Grand Vitary
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Wykorzystując m.in. ten podest w Japonii, którego zdjęcia wklejałem na poprzednich stronachTullaris pisze:Duda kontratakuje
No i dobrze, podest podestem, ale chodź szogunie to do protokołu dyplomatycznego raczej nie wchodzi.
Poza tym to jest detal, fakt jest taki, że Bronislaw jest agresywny - ja nie mogę patrzeć jak wprowadza sie taki konflikt i taka wojne polsko-polską, przecież Komor wygra to moze być wojna, spychanie na amrgines i dozynanie watahy, boje sie wojny głosuje na Dude - taki jest program
Poza tym to jest detal, fakt jest taki, że Bronislaw jest agresywny - ja nie mogę patrzeć jak wprowadza sie taki konflikt i taka wojne polsko-polską, przecież Komor wygra to moze być wojna, spychanie na amrgines i dozynanie watahy, boje sie wojny głosuje na Dude - taki jest program
Problem w tym, że ma etat na UJ, bierze urlop bo jest posłem (to był powód - bo niby nie będzie miał czasu łączyć obowiązków), a potem idzie gdzieś indziej robić.-Qc- pisze: Scimi - nawet jezeli dorabial to w czym problem? Pewnie na UJ mial pelny etat a na poznanskim wyrabial jakis fragment, dlatego mógł go łaczyć z mandatem. Zadna informacja poza pieniedzmi jakie dostal to z tego oswiadczenia nie wynika
To tak jakbyś ty wziął urlop u swego pracodawcy i poszedł robić u innego. Nikt nie mówi, że to nielegalne czy coś, ale takie wątpliwe. Z pewnością nie robiłbym takiej burzy jak Bronek, bo to słabe było, ale nie wygląda to fajnie.
I mówią to stronnicy partii pani Pawłowicz i innych "potulnych" krzykaczy z PiSu-Qc- pisze:No i dobrze, podest podestem, ale chodź szogunie to do protokołu dyplomatycznego raczej nie wchodzi.
Agresywny Bronek
Draconis - FOR EVER !!!
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsLink
czuwaj wróg nie śpi
http://wyborcza.pl/1,75968,17941530.html#MTstream
idzie nowe
czuwaj wróg nie śpi
http://wyborcza.pl/1,75968,17941530.html#MTstream
idzie nowe
Widocznie jest to podest dla małych żółtych ludzików, aby mogli stanąć ciut wyżej niż inne małe, żółte ludziki. Wjazd pełnogabarytowego białego ludzia w osobie Komorowskiego, to jak zajęcie miejsca parkingowego dla niepełnosprawnych, dlatego pokazali mu aby zszedłBarbarossa pisze:Wykorzystując m.in. ten podest w Japonii, którego zdjęcia wklejałem na poprzednich stronachTullaris pisze:Duda kontratakuje
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Oh no! Brondzilla is destroying Tokyo!
Jakby nie było innych powodów, żeby atakować Bronka, tylko takie bzdury powyginane przez niezależną... A co do rzekomej agresji, to wymiękam. Facet generalnie nic nie robił, jak się wypowiadał, to nudno, a teraz nagle jest "hiperagresywny". Wiem, że różne narracje się szyje, ale po nieudolnej kampanii Komora w pierwszej części widać przyszedł czas na fatalny finish Dudy wspomaganego sKurskim.
Skoro już musieli pójść w kampanię negatywną nakierunkowaną na niezdecydowanych, to lepszy byłby "stary Bronek mocno śpi" a nie "Gniewobronisław, pożeracz pisiorów"
Jakby nie było innych powodów, żeby atakować Bronka, tylko takie bzdury powyginane przez niezależną... A co do rzekomej agresji, to wymiękam. Facet generalnie nic nie robił, jak się wypowiadał, to nudno, a teraz nagle jest "hiperagresywny". Wiem, że różne narracje się szyje, ale po nieudolnej kampanii Komora w pierwszej części widać przyszedł czas na fatalny finish Dudy wspomaganego sKurskim.
Skoro już musieli pójść w kampanię negatywną nakierunkowaną na niezdecydowanych, to lepszy byłby "stary Bronek mocno śpi" a nie "Gniewobronisław, pożeracz pisiorów"
A skąd masz założenie, że "potem wział" inny etat? Jak on ten etat na UJ miał to w standardzie była wieloetatowość pracowników, więc być moze miał cały na UJ a 1/4 albo jakaś cząstkę na Poznaniu
No Ale Barb, skoro juz nawet angazuja Lisa i Karolaka do ataków fałszowanymi tweetami? To to dalej jest w standardzie dialogu który mozna akceptowac?
A zreszta nawet jesli - tak, no taka prawda, zwolennicy PiSu to są łagodne owieczki, nie znoszą Macierewicza i Pawłowicz, ale w tej kampanii nie ma ani jej ani jego - jest za to agresywny Komorowski, który mówi językiem nienawiści i szczuje oraz dzieli Polaków - takie są fakty, agresji mówię nie, tylko Duda tylko spokój, bo zgoda buduje
Teraz Prezydent zagrzewa do walki - no ta militarystyczna retoryka no jak to tak może być i znowu atakuje bez przerwy, tylko jadem pluje doprawdy, gdzie jest mój spokojny Antoni
A teraz dzieli Polskę na racjonalną i radykalną, no nie wiem, ja wolę jednak kojącego i łączącego wszystkich (w niechęci do siebie) Jarosława
No Ale Barb, skoro juz nawet angazuja Lisa i Karolaka do ataków fałszowanymi tweetami? To to dalej jest w standardzie dialogu który mozna akceptowac?
A zreszta nawet jesli - tak, no taka prawda, zwolennicy PiSu to są łagodne owieczki, nie znoszą Macierewicza i Pawłowicz, ale w tej kampanii nie ma ani jej ani jego - jest za to agresywny Komorowski, który mówi językiem nienawiści i szczuje oraz dzieli Polaków - takie są fakty, agresji mówię nie, tylko Duda tylko spokój, bo zgoda buduje
Teraz Prezydent zagrzewa do walki - no ta militarystyczna retoryka no jak to tak może być i znowu atakuje bez przerwy, tylko jadem pluje doprawdy, gdzie jest mój spokojny Antoni
A teraz dzieli Polskę na racjonalną i radykalną, no nie wiem, ja wolę jednak kojącego i łączącego wszystkich (w niechęci do siebie) Jarosława
Zasadniczo zwolennicy POPiSu straszą się sami sobą nawzajem. Wraz z II turą, w której znaleźli się Duda i Komorowski same wybory straciły na znaczeniu poza oczywiście samymi zainteresowanymi, czyli POPiSem. Duda jest dokładnie taki jakiego wizerunek wykreowali spece w jego sztabie na potrzeby kampanii - na tą chwilę jest jedynie mówiącym manekinem. Komorowski to wiadomo - już zdążyliśmy poznać - obecnie jego pobudzony sztab kreuje jego nowy "ulepszony" wizerunek. Ot dwa manekiny - jeden starty, drugi nowy. Wygrana jednego lub drugiego nabierze znaczenia wraz z zaistniałą konfiguracją w przyszłym parlamencie - w zależności od tej konfiguracji zwycięska partia będzie mogła łatwiej lub trudniej żerować na budżecie.
Przełom może zaistnieć tylko wtedy kiedy POPiS się rozpadną i Polacy nie zagłosują na ich nową reinkarnację albo obie partie będą miały bardzo kiepski wyniki w wyborach parlamentarnych. Przy czym jeśli coś takiego by nastąpiło problemem będzie zarówno Komorowski, jak i Duda jako prezydent i jakoś trzeba będzie przecierpieć prezydenturę jednego lub drugiego.
Przełom może zaistnieć tylko wtedy kiedy POPiS się rozpadną i Polacy nie zagłosują na ich nową reinkarnację albo obie partie będą miały bardzo kiepski wyniki w wyborach parlamentarnych. Przy czym jeśli coś takiego by nastąpiło problemem będzie zarówno Komorowski, jak i Duda jako prezydent i jakoś trzeba będzie przecierpieć prezydenturę jednego lub drugiego.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, o 13:08 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.
Albo łatwiej lub trudniej będzie zmienic panstwo antysystemowi (w postaci Pawła K oczywiscie).
Ja bym chciałwidzieć wasze reakcje na coś takiego, że w sobote poszłaby wiadomość że Macierewicz, Kaczynski i Pawłowicz zgineli w wybuchu bomby a w niedzielę po wyborach by sie okazało że wcale nie - czy wtedy tez tak lekko byscie podchodzili "że to przeciez tylko manipulacja zaledwie naciaganie faktów albo może i nie prawda, ale na debacie mu przysolil w odpowiednim momencie to super w sumie"
Ja bym chciałwidzieć wasze reakcje na coś takiego, że w sobote poszłaby wiadomość że Macierewicz, Kaczynski i Pawłowicz zgineli w wybuchu bomby a w niedzielę po wyborach by sie okazało że wcale nie - czy wtedy tez tak lekko byscie podchodzili "że to przeciez tylko manipulacja zaledwie naciaganie faktów albo może i nie prawda, ale na debacie mu przysolil w odpowiednim momencie to super w sumie"