Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Co do Pogby to imho wróżycie z fusów. Dopiero jak przejdzie do innej ligi to się zobaczy, jak to z nim będzie. Dać mu w niej trochę czasu i dopiero wtedy oceniać. Jedni się sprawdzają, inni nie. Na pewno zakup takiego piłkarza za 100 mln jest obarczony dużym ryzykiem, bo można sporo stracić w przypadku faila...
Co do szans Juve w finale - to tylko jeden mecz jest, każdy wynik jest możliwy. Myślę, że Włosi nie muszą już nikomu niczego udowadniać. A że są baaardzo głodni sukcesu - będzie ciekawie :wink: ...
Real pogrążony, ciekawe, gdzie żelisław teraz pójdzie #-o ...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Moze do Barcy :) ?

A Wlosi Dzis pogrożeni w LE, Napoli odpadlo z Dnipro.. wtf
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Barca to klub nie dla niego - nie zniósłby w zespole lepszego od siebie. Poza tym nie wiadomo, czy w Barcie się nie poprzewraca przez finanse - już o tym napomykają nieśmiało...

Oglądałem Dnipro już wcześniej - ciężko im coś wbić od jakiegoś czasu. Stawiam jednak na Sevillę...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

W sensie Messi by nie zniosl? mozliwe :D Ale Suareza znosi ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

smiejagreg pisze:Co do Pogby to imho wróżycie z fusów. Dopiero jak przejdzie do innej ligi to się zobaczy, jak to z nim będzie. Dać mu w niej trochę czasu i dopiero wtedy oceniać. Jedni się sprawdzają, inni nie. Na pewno zakup takiego piłkarza za 100 mln jest obarczony dużym ryzykiem, bo można sporo stracić w przypadku faila...
Co do szans Juve w finale - to tylko jeden mecz jest, każdy wynik jest możliwy. Myślę, że Włosi nie muszą już nikomu niczego udowadniać. A że są baaardzo głodni sukcesu - będzie ciekawie :wink: ...
Real pogrążony, ciekawe, gdzie żelisław teraz pójdzie #-o ...

Prędzej Bale gdzieś pójdzie niż Krystyna ;) chociaz jestem ciekawy kto te 80 mln wyda na niego (cena wg transfermarket)
maks 50 mln za niego
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Bale najwidoczniej nie może się zaaklimatyzować - może w Hiszpanii jest za ciepło? :wink:
Słyszałem że problemem jest język którego w 2 lata nie opanował...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Laik pisze:Bale najwidoczniej nie może się zaaklimatyzować - może w Hiszpanii jest za ciepło? :wink:
Słyszałem że problemem jest język którego w 2 lata nie opanował...

Może chociaż w środowym meczu wyglądało jakby część graczy Realu to ledwo dychała na tym boisku :D przygotowanie kondycyjne bardzo dobre
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

To akurat efekt braku rotacji u Ancelottiego - sam przyznawał że bardziej ceni automatyzmy - zgranie...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No i kto by pomyślał, że Glik będzie aż tak gorącym towarem :wink: ... Pytanie, czy Kamilowi taki transfer jest naprawdę potrzebny. Jeśli by miał grać w pierwszym składzie, to ok, ale jeśli nie...

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Po wczorajszej kolejce straciłem resztki wiary w to, że (L) nie kupiła sobie kolejny raz mistrza ](*,)

Drukarze....
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Pitolenie o Szopenie. Jaga chciała mieć mistrza bez gry. To dostała co chciała. A karny prawidłowy. Szampan dla sędziego.

https://www.youtube.com/watch?v=5UpY5aONdRk

Tak wygląda prawidłowo odgwizdany karny. A tak wygląda nieprawidłowy:

https://www.youtube.com/watch?v=i6yEszi ... e=youtu.be

Ten sam sędzia dla tych których tyłek boli.Tyle w temacie.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Vlad
Wałkarz

Post autor: Vlad »

Szkoda nerwów na polską ligę :). Może lepiej od razu dać puchar ległej i bardziej promować inne sporty (hokej).

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ja bym postawił na równie fascynujący golf.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Grolshek pisze:Pitolenie o Szopenie. Jaga chciała mieć mistrza bez gry. To dostała co chciała. A karny prawidłowy. Szampan dla sędziego.

https://www.youtube.com/watch?v=5UpY5aONdRk

Tak wygląda prawidłowo odgwizdany karny. A tak wygląda nieprawidłowy:

https://www.youtube.com/watch?v=i6yEszi ... e=youtu.be

Ten sam sędzia dla tych których tyłek boli.Tyle w temacie.
Pitolenie o Szopenie. :mrgreen:
S.Stempniewski w studiu po meczu:"Wał"
Boniek: Nagana dla Przesmyckiego a Gil i liniowy out.
:mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Kłamstwo powtórzone 1000 razy nie staje się prawdą. Obejrzyjcie najpierw mój filmik. Za mnie nie musi internet myśleć.

Awatar użytkownika
Asterix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Asterix »

Już raz się wypowiedziałem w temacie piłki nożnej i widzę że jest kolejna okazja wtrącić swoje trzy grosze.
Wiadomo jest że piłka nożna „może być” w pewnych aspektach skorumpowana.

Nikt nie może jednoznacznie wskazać tu na to, że Legia kupiła mecz, aczkolwiek fakt odgwizdania tak kontrowersyjnego karnego w 97 minucie meczu w którym Legia mogła praktycznie przegrać mistrzostwo daje sporą pożywkę wszystkim, którzy tak twierdzą.

Ja uważam że podyktowanie tego karnego to fatalny błąd sędziego i mam nadzieję że nie ma to nic wspólnego z korupcją.
Uważam również, że ta część kibiców, która naprzeciw opiniom „ekspertów” (za takiego uważam np. Pana Stępniewskiego ) na siłę próbuje obronić decyzję sędziego w tym meczu, mogłaby odpuścić trochę, bo obrona w stylu wskazywania ręki na Juniorze w meczu ze Śląskiem (to był jeszcze bardziej ewidentny błąd sędziego) wygląda trochę jakby ktoś chciał napisać „tam nie było karnego więc tu dostaliśmy go jako zadośćuczynienie”, i teksty które pojawiają się na wielu forach w stylu „była ręka więc jest karny” wskazują trochę na nieznajomość tematu i są niepotrzebne bo nic nie wnoszą.
Tabela z "oszukiwaniem" Jagielloni to też naciągana sprawa - to może być tylko zbieg okoliczności, że te błędy trafiają akurat na nich. I tu (mam świadomość że wiele osób uzna mnie za naiwnego :)) też mam nadzieję że nie ma zaplanowaneg działania.

Fakty są takie, że ponieważ sędzia nie mógł być pewien czy karny był czy nie było, nie powinien go gwizdać (szczególnie w takim momencie). Wiele faktów po meczu wskazuje na to, że karnego nie powinno być więc uważam że to pomyłka sędziego (dla mnie wszystko jedno którego).
Powinien być remis i byłoby pozamiatane.

Nie kibicuję jakoś specjalnie żadnej drużynie z czołówki, nie mam też jakichś specjalnych animozji wobec nich ale teraz mamy taką sytuację że w przypadku kiedy Legia zdobędzie mistrza to emocje na koniec będą bardzo niezdrowe. Zdecydowanie bym wolał żeby Legia wygrała ten mecz „normalnie” bo wtedy końcówka byłaby bardzo interesująca i nie byłoby wątpliwości.
W związku z powyższym, szczerze mówiąc, życzę teraz wygranej Lehowi albo Jagielloni – tak po prostu, żeby nie było przysłowiowego „smrodu” na koniec.

(I nawiasem mówiąc chciałbym żeby jak najwięcej bramek w kolejnej kolejce strzelił Tuszyński bo ustawiłem go sobie na kapitanie w „wygrajlige” hehe).

Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców.

Awatar użytkownika
Vlad
Wałkarz

Post autor: Vlad »

Dobrze powiedziane :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

dobra znawcy, myśle ze macie podsumowanie

http://legionisci.com/news/63405_Boniek ... ylili.html
Obrazek

ODPOWIEDZ