Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Piłka nożna
Co do Pogby to imho wróżycie z fusów. Dopiero jak przejdzie do innej ligi to się zobaczy, jak to z nim będzie. Dać mu w niej trochę czasu i dopiero wtedy oceniać. Jedni się sprawdzają, inni nie. Na pewno zakup takiego piłkarza za 100 mln jest obarczony dużym ryzykiem, bo można sporo stracić w przypadku faila...
Co do szans Juve w finale - to tylko jeden mecz jest, każdy wynik jest możliwy. Myślę, że Włosi nie muszą już nikomu niczego udowadniać. A że są baaardzo głodni sukcesu - będzie ciekawie ...
Real pogrążony, ciekawe, gdzie żelisław teraz pójdzie ...
Co do szans Juve w finale - to tylko jeden mecz jest, każdy wynik jest możliwy. Myślę, że Włosi nie muszą już nikomu niczego udowadniać. A że są baaardzo głodni sukcesu - będzie ciekawie ...
Moze do Barcy ?
A Wlosi Dzis pogrożeni w LE, Napoli odpadlo z Dnipro.. wtf
A Wlosi Dzis pogrożeni w LE, Napoli odpadlo z Dnipro.. wtf
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Barca to klub nie dla niego - nie zniósłby w zespole lepszego od siebie. Poza tym nie wiadomo, czy w Barcie się nie poprzewraca przez finanse - już o tym napomykają nieśmiało...
Oglądałem Dnipro już wcześniej - ciężko im coś wbić od jakiegoś czasu. Stawiam jednak na Sevillę...
Oglądałem Dnipro już wcześniej - ciężko im coś wbić od jakiegoś czasu. Stawiam jednak na Sevillę...
W sensie Messi by nie zniosl? mozliwe Ale Suareza znosi ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
smiejagreg pisze:Co do Pogby to imho wróżycie z fusów. Dopiero jak przejdzie do innej ligi to się zobaczy, jak to z nim będzie. Dać mu w niej trochę czasu i dopiero wtedy oceniać. Jedni się sprawdzają, inni nie. Na pewno zakup takiego piłkarza za 100 mln jest obarczony dużym ryzykiem, bo można sporo stracić w przypadku faila...
Prędzej Bale gdzieś pójdzie niż Krystyna chociaz jestem ciekawy kto te 80 mln wyda na niego (cena wg transfermarket)
maks 50 mln za niego
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Laik pisze:Bale najwidoczniej nie może się zaaklimatyzować - może w Hiszpanii jest za ciepło?
Słyszałem że problemem jest język którego w 2 lata nie opanował...
Może chociaż w środowym meczu wyglądało jakby część graczy Realu to ledwo dychała na tym boisku przygotowanie kondycyjne bardzo dobre
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Ale jaja.
http://metro.co.uk/2015/05/14/mancheste ... k-5196527/
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... go-5705915
http://metro.co.uk/2015/05/14/mancheste ... k-5196527/
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... go-5705915
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No i kto by pomyślał, że Glik będzie aż tak gorącym towarem ... Pytanie, czy Kamilowi taki transfer jest naprawdę potrzebny. Jeśli by miał grać w pierwszym składzie, to ok, ale jeśli nie...
Po wczorajszej kolejce straciłem resztki wiary w to, że (L) nie kupiła sobie kolejny raz mistrza
Drukarze....
Drukarze....
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Pitolenie o Szopenie. Jaga chciała mieć mistrza bez gry. To dostała co chciała. A karny prawidłowy. Szampan dla sędziego.
https://www.youtube.com/watch?v=5UpY5aONdRk
Tak wygląda prawidłowo odgwizdany karny. A tak wygląda nieprawidłowy:
https://www.youtube.com/watch?v=i6yEszi ... e=youtu.be
Ten sam sędzia dla tych których tyłek boli.Tyle w temacie.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Pitolenie o Szopenie.Grolshek pisze:Pitolenie o Szopenie. Jaga chciała mieć mistrza bez gry. To dostała co chciała. A karny prawidłowy. Szampan dla sędziego.
S.Stempniewski w studiu po meczu:"Wał"
Boniek: Nagana dla Przesmyckiego a Gil i liniowy out.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Już raz się wypowiedziałem w temacie piłki nożnej i widzę że jest kolejna okazja wtrącić swoje trzy grosze.
Wiadomo jest że piłka nożna „może być” w pewnych aspektach skorumpowana.
Nikt nie może jednoznacznie wskazać tu na to, że Legia kupiła mecz, aczkolwiek fakt odgwizdania tak kontrowersyjnego karnego w 97 minucie meczu w którym Legia mogła praktycznie przegrać mistrzostwo daje sporą pożywkę wszystkim, którzy tak twierdzą.
Ja uważam że podyktowanie tego karnego to fatalny błąd sędziego i mam nadzieję że nie ma to nic wspólnego z korupcją.
Uważam również, że ta część kibiców, która naprzeciw opiniom „ekspertów” (za takiego uważam np. Pana Stępniewskiego ) na siłę próbuje obronić decyzję sędziego w tym meczu, mogłaby odpuścić trochę, bo obrona w stylu wskazywania ręki na Juniorze w meczu ze Śląskiem (to był jeszcze bardziej ewidentny błąd sędziego) wygląda trochę jakby ktoś chciał napisać „tam nie było karnego więc tu dostaliśmy go jako zadośćuczynienie”, i teksty które pojawiają się na wielu forach w stylu „była ręka więc jest karny” wskazują trochę na nieznajomość tematu i są niepotrzebne bo nic nie wnoszą.
Tabela z "oszukiwaniem" Jagielloni to też naciągana sprawa - to może być tylko zbieg okoliczności, że te błędy trafiają akurat na nich. I tu (mam świadomość że wiele osób uzna mnie za naiwnego ) też mam nadzieję że nie ma zaplanowaneg działania.
Fakty są takie, że ponieważ sędzia nie mógł być pewien czy karny był czy nie było, nie powinien go gwizdać (szczególnie w takim momencie). Wiele faktów po meczu wskazuje na to, że karnego nie powinno być więc uważam że to pomyłka sędziego (dla mnie wszystko jedno którego).
Powinien być remis i byłoby pozamiatane.
Nie kibicuję jakoś specjalnie żadnej drużynie z czołówki, nie mam też jakichś specjalnych animozji wobec nich ale teraz mamy taką sytuację że w przypadku kiedy Legia zdobędzie mistrza to emocje na koniec będą bardzo niezdrowe. Zdecydowanie bym wolał żeby Legia wygrała ten mecz „normalnie” bo wtedy końcówka byłaby bardzo interesująca i nie byłoby wątpliwości.
W związku z powyższym, szczerze mówiąc, życzę teraz wygranej Lehowi albo Jagielloni – tak po prostu, żeby nie było przysłowiowego „smrodu” na koniec.
(I nawiasem mówiąc chciałbym żeby jak najwięcej bramek w kolejnej kolejce strzelił Tuszyński bo ustawiłem go sobie na kapitanie w „wygrajlige” hehe).
Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców.
Wiadomo jest że piłka nożna „może być” w pewnych aspektach skorumpowana.
Nikt nie może jednoznacznie wskazać tu na to, że Legia kupiła mecz, aczkolwiek fakt odgwizdania tak kontrowersyjnego karnego w 97 minucie meczu w którym Legia mogła praktycznie przegrać mistrzostwo daje sporą pożywkę wszystkim, którzy tak twierdzą.
Ja uważam że podyktowanie tego karnego to fatalny błąd sędziego i mam nadzieję że nie ma to nic wspólnego z korupcją.
Uważam również, że ta część kibiców, która naprzeciw opiniom „ekspertów” (za takiego uważam np. Pana Stępniewskiego ) na siłę próbuje obronić decyzję sędziego w tym meczu, mogłaby odpuścić trochę, bo obrona w stylu wskazywania ręki na Juniorze w meczu ze Śląskiem (to był jeszcze bardziej ewidentny błąd sędziego) wygląda trochę jakby ktoś chciał napisać „tam nie było karnego więc tu dostaliśmy go jako zadośćuczynienie”, i teksty które pojawiają się na wielu forach w stylu „była ręka więc jest karny” wskazują trochę na nieznajomość tematu i są niepotrzebne bo nic nie wnoszą.
Tabela z "oszukiwaniem" Jagielloni to też naciągana sprawa - to może być tylko zbieg okoliczności, że te błędy trafiają akurat na nich. I tu (mam świadomość że wiele osób uzna mnie za naiwnego ) też mam nadzieję że nie ma zaplanowaneg działania.
Fakty są takie, że ponieważ sędzia nie mógł być pewien czy karny był czy nie było, nie powinien go gwizdać (szczególnie w takim momencie). Wiele faktów po meczu wskazuje na to, że karnego nie powinno być więc uważam że to pomyłka sędziego (dla mnie wszystko jedno którego).
Powinien być remis i byłoby pozamiatane.
Nie kibicuję jakoś specjalnie żadnej drużynie z czołówki, nie mam też jakichś specjalnych animozji wobec nich ale teraz mamy taką sytuację że w przypadku kiedy Legia zdobędzie mistrza to emocje na koniec będą bardzo niezdrowe. Zdecydowanie bym wolał żeby Legia wygrała ten mecz „normalnie” bo wtedy końcówka byłaby bardzo interesująca i nie byłoby wątpliwości.
W związku z powyższym, szczerze mówiąc, życzę teraz wygranej Lehowi albo Jagielloni – tak po prostu, żeby nie było przysłowiowego „smrodu” na koniec.
(I nawiasem mówiąc chciałbym żeby jak najwięcej bramek w kolejnej kolejce strzelił Tuszyński bo ustawiłem go sobie na kapitanie w „wygrajlige” hehe).
Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców.