Malarskie inspiracje Starego Świata
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Malarskie inspiracje Starego Świata - 07.02 Różne :)
Popracowałem jeszcze trochę nad swoim ukochanym Treemanem, posadziłem go na wymiarową podstawkę (75x50) i jest Gra się nim bez problemu i dopiero na stole czuć jak bardzo jest zły
Na zeszłotygodniowym masterze w Poznaniu zdobył nagrodę hobbysty
Na zeszłotygodniowym masterze w Poznaniu zdobył nagrodę hobbysty
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2015, o 19:05 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kacpi 1998
- Masakrator
Jeźdźcy i podstawki prezentują się dobrze ale jelonki strasznie słabo. Wyglądają bardzo płasko a wręcz zabawkowo i chyba kilka zadów ubrudziłeś zielonym cieniując płaszcze aerografem albo to kwestia zdjęcia i po prostu płaszcze tak światło odbijają. Ps jeden z lepszych treemanów jakich widziałem, to twój ulepek?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Płaszcze również mocno płaskie, przynajmniej tak wyglądają na fotkach... Brakuje zdecydowanie głębszych cieni i rozjaśnień.
Dziękuję za komentarze
Zapewne wyskoczę z banałem, że "na żywo" wygląda to trochę lepiej no ale każdy wie, że fotki często nie oddają tego co widać gołym okiem. Zadki nie są ubrudzone ale chyba na fotkach zrobiła się jakaś lekka poświata od płaszczy Wildów. Co do jelonków, trochę mi się przykro zrobiło, że są strasznie słabe, bo siedziałem nad nimi dłużej niż nad jeźdźcami, ale być może jest tak jak piszesz Kacpi Kolorystyką wzorowałem się na malowaniu GW, ale może malując aerografem stosowałem zbyt zbliżone odcienie przy rozjaśnianiu (boję się zbyt dużych kontrastów)...popracuję nad tym Mam nadzieję, że nie są takie tragiczne, bo to moja ulubiona jednostka Leśnych elfów
Drzewo to rzeźba Rothand Studio ( http://rothandstudio.blogspot.com/ )
Zapewne wyskoczę z banałem, że "na żywo" wygląda to trochę lepiej no ale każdy wie, że fotki często nie oddają tego co widać gołym okiem. Zadki nie są ubrudzone ale chyba na fotkach zrobiła się jakaś lekka poświata od płaszczy Wildów. Co do jelonków, trochę mi się przykro zrobiło, że są strasznie słabe, bo siedziałem nad nimi dłużej niż nad jeźdźcami, ale być może jest tak jak piszesz Kacpi Kolorystyką wzorowałem się na malowaniu GW, ale może malując aerografem stosowałem zbyt zbliżone odcienie przy rozjaśnianiu (boję się zbyt dużych kontrastów)...popracuję nad tym Mam nadzieję, że nie są takie tragiczne, bo to moja ulubiona jednostka Leśnych elfów
Drzewo to rzeźba Rothand Studio ( http://rothandstudio.blogspot.com/ )
wciąż jestem pod wrażeniem Treemana... Wydaje mi się, że Jelonkom wystarczyłoby jakoś tyłki podciągnąć farbą, żeby takie płaskie nie były (jakbym tego nie napisał brzmi tak samo sorry...) i grzywy rozjaśnić i byłoby lepiej.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Moje nowe "dziecko" Chyba najpiękniejszy model jaki mam do moich Wood Elfów...sówka z pewnością będzie robiła za smoka - brakuje tylko elfa na grzbiecie...w tym tygodniu postaram się z nią zmierzyć pędzlem i aerografem (w tej kolejności)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Najpierw pozaklejaj szpary ...
- wind_sower
- Masakrator
Nie wiem czy to wina niskiej jakości zdjęcia, ale widzę jakieś plamki farby na bokach podstawek.
Fajnie dobrane kolory rangersów, ale rozjaśnił bym jeszcze kaptury i będzie uber git
Fajnie dobrane kolory rangersów, ale rozjaśnił bym jeszcze kaptury i będzie uber git
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jakie zamówienie, takie i malowanie. Fajne kolorystycznie, schludne. I tak ma być ...