Kadra ETC 2015 Praga - pierwsze oficjalne newsy
Moderator: swieta_barbara
Re: Kadra ETC 2015 Praga - pierwsze oficjalne newsy
Dobrze że tego nie czytam
- swieta_barbara
- habydysz
Moje typy (przy uwzględnieniu pogłosek, że Furion coś tam ma i nie może jechać, a kudłaty jest sędzią):
Młody - WoC
Kalafior - SK
Crus - Liz
Dębek - Bre
Rince - DE
Laik - WE
Lohost - EMP
Szaitis - VC
Maryś - TK
Jeden z 9 odpada, przy czym raczej nie sądzę, że realnie może to spotkać Młodego lub Marcina. Jak sądzicie?
Czy Furion faktycznie nie jedzie, a kudłaty czy faktycznie sędziuje?
Młody - WoC
Kalafior - SK
Crus - Liz
Dębek - Bre
Rince - DE
Laik - WE
Lohost - EMP
Szaitis - VC
Maryś - TK
Jeden z 9 odpada, przy czym raczej nie sądzę, że realnie może to spotkać Młodego lub Marcina. Jak sądzicie?
Czy Furion faktycznie nie jedzie, a kudłaty czy faktycznie sędziuje?
Furion nie jedzie, Kudłaty może sędziować. Imo selekcja ma trudny wybór i 10 graczy na 8 miejsc. Finalnie stawiałbym na:
EMP Lohost - idealny przykład tego, że jak człowiek dobrze przepracuje okres selekcji to się łapie i zero kolesiostwa
TK Maryś - chyba T3 najmocniejszych armii, tylko ja wiem jak dużo partii Marys rozgrywał w okresie przygotowawczym
DF Kudłaty - nie znam nikogo, kto gra lepiej pod presją. Nie zawodzi właściwie wcale
WoC Młody - ktoś te punkty musi zapewniać, WoC to też taka armia, którą uciekając od najgorszych parringów raczej wygyrwa
SK Kali - bo to uber dobra rozpa, a Kalafior sobie z nią dobrze poradzi
LIZ Stasiu - brakować mu będzie Mess.., tfu Furiona - ale nawet pół duetu hardhitterów wystarczy. Podstawowa strzelba!
plus dwójka z
VC/BRE/WE/DE
problem będzie taki, że dwóch świetnych graczy musi zostać w domu, bo jest tylko 8 miejsc. Tu chyba nazwiska nie będą miały znaczenia, a potrzeba konkretnych armii.
EMP Lohost - idealny przykład tego, że jak człowiek dobrze przepracuje okres selekcji to się łapie i zero kolesiostwa
TK Maryś - chyba T3 najmocniejszych armii, tylko ja wiem jak dużo partii Marys rozgrywał w okresie przygotowawczym
DF Kudłaty - nie znam nikogo, kto gra lepiej pod presją. Nie zawodzi właściwie wcale
WoC Młody - ktoś te punkty musi zapewniać, WoC to też taka armia, którą uciekając od najgorszych parringów raczej wygyrwa
LIZ Stasiu - brakować mu będzie Mess.., tfu Furiona - ale nawet pół duetu hardhitterów wystarczy. Podstawowa strzelba!
plus dwójka z
VC/BRE/WE/DE
problem będzie taki, że dwóch świetnych graczy musi zostać w domu, bo jest tylko 8 miejsc. Tu chyba nazwiska nie będą miały znaczenia, a potrzeba konkretnych armii.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dymitr pisze:Furion nie jedzie, Kudłaty może sędziować. Imo selekcja ma trudny wybór i 10 graczy na 8 miejsc. Finalnie stawiałbym na:
plus dwójka z
VC/BRE/WE/DE
+1
Z Twojej dwojki czwórki (bo z 6tka 100% zgody) dałbym Szaitisa i Rince (lubię go bo stara się być powazny a tak naprawde jest smutny, że nigdy nie będzie tak rudy jak ja - no i ktos musi przytulac wieczorem Kaliego ^^)
Na koniec 8 edycji poziom u nas osiagnal juz chyba optimum, w "Europie" też, będą emocje
Na koniec 8 edycji poziom u nas osiagnal juz chyba optimum, w "Europie" też, będą emocje
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Zgadza się. Na to ETC nie mogę pojechać.swieta_barbara pisze: Czy Furion faktycznie nie jedzie?
- swieta_barbara
- habydysz
Szkoda. Kadra na pewno by zyskała z Tobą.
Ale i tak moim zdaniem jest nieźle, wiadomo, że gra trochę mniej ludzi, ale każdy z Dziewiątki Barbary to solidny gracz.
Bez doświadczenia ETC jest tylko Laik i Lohost, ale draft to podstawa wobec krzuszącego się środowiska.
Mam tylko nadzieję, że Laik się nie wkurzy i nie zacznie w przeciwnika rzucać modelami, bo na ETC piłka jest raczej krótka w takich tematach.
A jak jest z kudłatym - pojedzie jeśli będzie miał miejsce w repie?
Ja tam uważam, że Andan i Dębek to solidne filary, bo choćby mniej grali, to jednak zawsze dostarczali bardzo stabilne wyniki.
Ciekaw jestem jaką rozpą gra Stachu bo jak wiadomo jego występy na ETC bywały chimeryczne - zarówno 100+ jak i okolice 40-50.
Ale i tak moim zdaniem jest nieźle, wiadomo, że gra trochę mniej ludzi, ale każdy z Dziewiątki Barbary to solidny gracz.
Bez doświadczenia ETC jest tylko Laik i Lohost, ale draft to podstawa wobec krzuszącego się środowiska.
Mam tylko nadzieję, że Laik się nie wkurzy i nie zacznie w przeciwnika rzucać modelami, bo na ETC piłka jest raczej krótka w takich tematach.
A jak jest z kudłatym - pojedzie jeśli będzie miał miejsce w repie?
Ja tam uważam, że Andan i Dębek to solidne filary, bo choćby mniej grali, to jednak zawsze dostarczali bardzo stabilne wyniki.
Ciekaw jestem jaką rozpą gra Stachu bo jak wiadomo jego występy na ETC bywały chimeryczne - zarówno 100+ jak i okolice 40-50.
Kudlaty z jego krasiami to chyba najbardziej stabilny wybór pod drużynowe jaką jest etc. Poza tym fajna rozpiska i kierowca wie jak nie wypaść z zakrętu przy pełnym gazie
*EDIT - pisanie z telefonu czasami jest uciążliwe
*EDIT - pisanie z telefonu czasami jest uciążliwe
Ostatnio zmieniony 31 maja 2015, o 11:15 przez Galharen, łącznie zmieniany 1 raz.
Postanowione. Jeśli Kudłaty nie jedzie, to mamy strajk na BP - nie będziemy się logować do odwołania. Piszę to jako przewodniczący związku zawodowego sędziów.
Nareszcie ta gra zrobi się normalna wiwat anarchia! Sami będziemy rozstrzygać swoje spory!Lidder pisze:Postanowione. Jeśli Kudłaty nie jedzie, to mamy strajk na BP - nie będziemy się logować do odwołania. Piszę to jako przewodniczący związku zawodowego sędziów.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
i 100% IFka
Ale opóźnienia majo
No ba!
Poważnie ktoś nie będący Lidderem wykminił, że fajniej jest sędziować ETC niż je zagrać?
Na sędziego zgłosiłem się wcześniej by klepnąć na dobrych warunkach slot dla Polaków na sędziowanie. Ilość osób mających wystarczająco doświadczenia w Polsce by sędziować imprezę tej rangi jest na tyle duża, że zawsze kogoś znajdę.
Na sędziego zgłosiłem się wcześniej by klepnąć na dobrych warunkach slot dla Polaków na sędziowanie. Ilość osób mających wystarczająco doświadczenia w Polsce by sędziować imprezę tej rangi jest na tyle duża, że zawsze kogoś znajdę.