Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Co zmieni się w 9 edycji?
Może ten Age of Sigmar to jakieś High Fantasy i HOM&M, ale jakoś preferowałem klimaty Warhammera, gdzie Ludzie to byli Ludzie i tworzyli różnorakie Steampunkowe konstrukcje, aby dorównać innym. Space Marines i Anioły unoszące się na papierze toaletowym jakoś do mnie nie przemawiają
P.S.: Wolałbym zaprzęgnąć Birdmen of Catrazza zamiast tych Aniołków chyba
P.S.: Wolałbym zaprzęgnąć Birdmen of Catrazza zamiast tych Aniołków chyba
Jak zobaczyłem moje ukochane, mroczne imperium w nowej odsłonie to spadłem ze stołka nie wiem czy z radości czy z rozpaczy Zbieram już Blood Angelsów więc jedną armię do dwóch systemów
Zastanawiam się co będzie inspiracja dla nowego Steam Tanka .... Baal Predator O_o ?
Figurki same w sobie bardzo ładne - ale nie widzę żadnego nawiązania nawet najmniejszego do dawnego renesansowego imperium- a tego się trochę spodziewałem...
Zastanawiam się co będzie inspiracja dla nowego Steam Tanka .... Baal Predator O_o ?
Figurki same w sobie bardzo ładne - ale nie widzę żadnego nawiązania nawet najmniejszego do dawnego renesansowego imperium- a tego się trochę spodziewałem...
Age of Sigmar - Skaven, Empire, High Elves
Hail Caesar - Republika Rzymska
Flames of War - Niemcy
Hail Caesar - Republika Rzymska
Flames of War - Niemcy
Poczytajcie Bolsa. Wylaza jasne informacje ze GW sciaga całość swoich modeli do swoich glownych magazynow i ma zastapic je nowa seria z Age of sigmar. koniec kropka tyle w temacie ...
Link dla tego rumorsu
http://www.belloflostsouls.net/2015/06/ ... aring.html
Link dla tego rumorsu
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zamiast sprzedawać armie do battla pograjcie sobie w Warheim FS. Zasady podobne jak w 7/8 edycji WFB, skala trochę mniejsza ale wciąż akcja dzieje się w Starym Świecie.
Powiedziałbym że mogą mi obciagn..tyle że powszechnie wiadomo ze w GB nie ma przez kogo bo same kobiety płci końska klacz.^Karpiu^ pisze:Poczytajcie Bolsa. Wylaza jasne informacje ze GW sciaga całość swoich modeli do swoich glownych magazynow i ma zastapic je nowa seria z Age of sigmar. koniec kropka tyle w temacie ...
Link dla tego rumorsu
https://www.youtube.com/watch?v=L46iCN6MBFM
3.Nie ma wartości punktowych
4.Armię będzie składać sie zależnie od scenariusz na podstawie War Scrolii - każdy war scroll będzie zawierał określona zasady ogólne i liczbę i rodzaj wystąpujcych w nim jednostek -NIE MA JUŻ CZEGOŚ TAKIEGO JAK koszt punktowy. Scenariusz będzie określał ile War Scrolli możemy użyć . War Scrolle nie zawsze będą dobrze działały ze sobą - czyli np może grać imperium i undeadami razem ale za to jest kara.
5.Warhammer przestaje być tradmarkiem - wzamian Warhammer Age of Sigmar
6. Ilość statystyk jest taka sama - w przypadku "jeźdźca na czymś" część jest wspólna a część określa dół i górę .
7.Niektóre scenariusze umożliwią rozegranie ogromnych bitew.
8.Wszystko War Scrolle i zasady będą za free na stronie GW w formie pdfów
9.Mechanika jest podobna ale zupełnie różna ze złych rzeczy zostały np. losowe szarże . Z ciekawostek jest kontratak
10. Kupa traitów i słów kluczowych z których każdy oznacza co innego
11. ze smaczków będzie 1 bestia do krasnoludów! Żywiołak:)
Dużo tego wszystkiego - niestety nic więcej nie wiem - wrażenia bardzo pozytywne . Umarł król niech żyje król!.
1. Zasady gry mają 4 strony.
2.Wszystkie armie otrzymają nowe kodexy + 1 nowy Celestial coś tam
4.Armię będzie składać sie zależnie od scenariusz na podstawie War Scrolii - każdy war scroll będzie zawierał określona zasady ogólne i liczbę i rodzaj wystąpujcych w nim jednostek -NIE MA JUŻ CZEGOŚ TAKIEGO JAK koszt punktowy. Scenariusz będzie określał ile War Scrolli możemy użyć . War Scrolle nie zawsze będą dobrze działały ze sobą - czyli np może grać imperium i undeadami razem ale za to jest kara.
6. Ilość statystyk jest taka sama - w przypadku "jeźdźca na czymś" część jest wspólna a część określa dół i górę .
9.Mechanika jest podobna ale zupełnie różna ze złych rzeczy zostały np. losowe szarże . Z ciekawostek jest kontratak
Dużo tego wszystkiego - niestety nic więcej nie wiem - wrażenia bardzo pozytywne . Umarł król niech żyje król!.
To już widzę jak z każdej armii najbardziej nieprzydatne jednostki stają się nagle ultra wypasione i mają miejsce w każdym możliwym War Scrollu. Identyczna sytuacja miała miejsce jak wchodził WoTR - dosłownie wszystkie jednostki przydatne w LoTRze dostały czapę, a wszystkie najbardziej bezużyteczne nagle okazały się być mega dopakowane...
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Toż tego się nawet turniejowo nie da wprowadzić Co za abstrakcja
Prima aprilis był ponad 2 miesiące temu. Słaby żart1. Zasady gry mają 4 strony.
2.Wszystkie armie otrzymają nowe kodexy + 1 nowy Celestial coś tam
Nie ma co
Poczekamy zobaczymy jeszcze moze cos dorzuca ale puki co Bieeeda.pl
Poczekamy zobaczymy jeszcze moze cos dorzuca ale puki co Bieeeda.pl
Piotr Why zabiles Piotra ? Kaj maruda ?PiotrB pisze: Dużo tego wszystkiego - niestety nic więcej nie wiem - wrażenia bardzo pozytywne . Umarł król niech żyje król!.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
"W świecie młotka"?! Wolne żarty.Pablo pisze:ok dzięki
czyli mam 40 w swiecie młotka....
- Kacpi 1998
- Masakrator
Chyba coś faktycznie jest z tym ich ''targetem'' (to śmiech rozpaczy)
nie wiem kiedy ostatni raz kupowaliście jakieś nowe figsy ale boxy z tej listy wycofywanych są w większości już od dawna w MO
mam nadzieję że to będzie poprostu nowy system który ma zatąpić lotra/hobbita który jest skutecznie od kilku lat przez GW uśmiercany i ma to być nowy budżetowy system ułatwiający wejście w bitewniaki a nowa edycja będzie na jesieni
mam nadzieję że to będzie poprostu nowy system który ma zatąpić lotra/hobbita który jest skutecznie od kilku lat przez GW uśmiercany i ma to być nowy budżetowy system ułatwiający wejście w bitewniaki a nowa edycja będzie na jesieni