![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
P.S.: Wolałbym zaprzęgnąć Birdmen of Catrazza zamiast tych Aniołków chyba
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Powiedziałbym że mogą mi obciagn..tyle że powszechnie wiadomo ze w GB nie ma przez kogo bo same kobiety płci końska klacz.^Karpiu^ pisze:Poczytajcie Bolsa. Wylaza jasne informacje ze GW sciaga całość swoich modeli do swoich glownych magazynow i ma zastapic je nowa seria z Age of sigmar. koniec kropka tyle w temacie ...
Link dla tego rumorsu
http://www.belloflostsouls.net/2015/06/ ... aring.html
Prima aprilis był ponad 2 miesiące temu. Słaby żart1. Zasady gry mają 4 strony.
2.Wszystkie armie otrzymają nowe kodexy + 1 nowy Celestial coś tam
3.Nie ma wartości punktowych
4.Armię będzie składać sie zależnie od scenariusz na podstawie War Scrolii - każdy war scroll będzie zawierał określona zasady ogólne i liczbę i rodzaj wystąpujcych w nim jednostek -NIE MA JUŻ CZEGOŚ TAKIEGO JAK koszt punktowy. Scenariusz będzie określał ile War Scrolli możemy użyć . War Scrolle nie zawsze będą dobrze działały ze sobą - czyli np może grać imperium i undeadami razem ale za to jest kara.
5.Warhammer przestaje być tradmarkiem - wzamian Warhammer Age of Sigmar
6. Ilość statystyk jest taka sama - w przypadku "jeźdźca na czymś" część jest wspólna a część określa dół i górę .
7.Niektóre scenariusze umożliwią rozegranie ogromnych bitew.
8.Wszystko War Scrolle i zasady będą za free na stronie GW w formie pdfów
9.Mechanika jest podobna ale zupełnie różna ze złych rzeczy zostały np. losowe szarże . Z ciekawostek jest kontratak
10. Kupa traitów i słów kluczowych z których każdy oznacza co innego
11. ze smaczków będzie 1 bestia do krasnoludów! Żywiołak:)
Dużo tego wszystkiego - niestety nic więcej nie wiem - wrażenia bardzo pozytywne . Umarł król niech żyje król!.
Piotr Why zabiles Piotra ? Kaj maruda ?PiotrB pisze: Dużo tego wszystkiego - niestety nic więcej nie wiem - wrażenia bardzo pozytywne . Umarł król niech żyje król!.
"W świecie młotka"?! Wolne żarty.Pablo pisze:ok dzięki
czyli mam 40 w swiecie młotka....