niesamowicie śmieszne
niesamowicie śmieszne
ok
DP slaanesha, 4level shadow, latanie, pancerzyk, lesser gift -->475
slaneszytka BSB, warbanner -->200
maska --> 140
x.flamer -->90
x.flamer -->90
x.flamer -->90
x.flamer -->90*(jeden może wylecieć)
28/34*demonetek, FCG, +1MV -->353/419(zależności czy mam 3 czy 4 x.flamery)
10pinków -->130
10pinków -->130
furie -->60/70
furie -->60/70 (jak mam 4x.flamery to nie starczy na marki na furie, jak 3 to mam na marki, mogę też zmiejszyć demonety i wepchać trzeci oddział furii, ale nie mam modeli )
działko -->135
działko -->135
rydwan z rarów za 220
DP slaanesha, 4level shadow, latanie, pancerzyk, lesser gift -->475
slaneszytka BSB, warbanner -->200
maska --> 140
x.flamer -->90
x.flamer -->90
x.flamer -->90
x.flamer -->90*(jeden może wylecieć)
28/34*demonetek, FCG, +1MV -->353/419(zależności czy mam 3 czy 4 x.flamery)
10pinków -->130
10pinków -->130
furie -->60/70
furie -->60/70 (jak mam 4x.flamery to nie starczy na marki na furie, jak 3 to mam na marki, mogę też zmiejszyć demonety i wepchać trzeci oddział furii, ale nie mam modeli )
działko -->135
działko -->135
rydwan z rarów za 220
Ostatnio zmieniony 9 mar 2015, o 12:26 przez Szamot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Aż sie prosi o 1-2x3 flamery, zeby dawac skirmish exaltedom.
jesli bierzesz exalted seeker chariot, to BSB posadź na nim i daj exalted gifta.
Wbijasz sie do combatu, 2k6+1 impactów, potem rzucasz challenge i sam wybierasz kto go przyjmie, a ponieważ to champion , to go zabijasz, i masz sążny CR (szarza, sztandar, rany w impaktów + championa), a rywal ma tylko swój static, i byc moze wlaśnie pakuje zabawki i wychodzi z piaskownicy.
Ewentualnie polujesz na magów-generałów, jesli widzisz, ze rywal naciąga gumową rękawicę z napisem "magia".
W sumie jak dasz temu BSB jakas fajną kosę, to mozna tez zapolowac na nieco twardszych herosów, ale to będzie zazwyczaj kosztowny manewr.
Nie jestem przekonany do maski, ale moze w opcji z demonetkami ma to sens..?
Warto rozwazyc Seekerki, w takiej slaaneshowej rozpisce moga byc duzo lepsze od furii.
jesli bierzesz exalted seeker chariot, to BSB posadź na nim i daj exalted gifta.
Wbijasz sie do combatu, 2k6+1 impactów, potem rzucasz challenge i sam wybierasz kto go przyjmie, a ponieważ to champion , to go zabijasz, i masz sążny CR (szarza, sztandar, rany w impaktów + championa), a rywal ma tylko swój static, i byc moze wlaśnie pakuje zabawki i wychodzi z piaskownicy.
Ewentualnie polujesz na magów-generałów, jesli widzisz, ze rywal naciąga gumową rękawicę z napisem "magia".
W sumie jak dasz temu BSB jakas fajną kosę, to mozna tez zapolowac na nieco twardszych herosów, ale to będzie zazwyczaj kosztowny manewr.
Nie jestem przekonany do maski, ale moze w opcji z demonetkami ma to sens..?
Warto rozwazyc Seekerki, w takiej slaaneshowej rozpisce moga byc duzo lepsze od furii.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Noe wsadzaj go na rydwan... On nie dojedzie zeby dac te impakty zostanie zastrzelony/zamagowany ,furie must have i to imo z markiem kazdy ogarniety gracz przyblokuje Ci marsza fastem czy immym smieciem i w kluczowej turze nie odegniesz :/ troche slabo.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie wszystko w tej grze ma steadfast, to raz, a dwa, zakładam, ze mózg zabieramy ze sobą na bitwę, i nie wbijamy sie na pałę do combatu "high risk-low reward".
Czasem wystarczy ze taki manewr skutecznie przytrzymuje jednostkę w miejscu, czasem dobijamy do combatu, w którym są juz np. demonetki, i nabijamy masę CR, a czasem wbijamy się w coś, co na koniec combatu nie będzie steadfast.
Oczywiscie nie zmienia to faktu, ze rydwan sam z siebie jest słabą jednostką, szczególnie biorąc pod uwagę jak bardzo jest kruchy, i ile kosztuje.
W rozpisce z generałem slaaneshowym gram na 2x Seekerkach i 1x furiach, i bardzo mi taki zestaw odpowiada, przy czym mam tam duzo screamerów, którymi moge uderzać w maszyny i inne wrazliwe punkty.
Czasem wystarczy ze taki manewr skutecznie przytrzymuje jednostkę w miejscu, czasem dobijamy do combatu, w którym są juz np. demonetki, i nabijamy masę CR, a czasem wbijamy się w coś, co na koniec combatu nie będzie steadfast.
Oczywiscie nie zmienia to faktu, ze rydwan sam z siebie jest słabą jednostką, szczególnie biorąc pod uwagę jak bardzo jest kruchy, i ile kosztuje.
W rozpisce z generałem slaaneshowym gram na 2x Seekerkach i 1x furiach, i bardzo mi taki zestaw odpowiada, przy czym mam tam duzo screamerów, którymi moge uderzać w maszyny i inne wrazliwe punkty.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Jasna sprawa, tylko, ze w rzeczywistosci liczba opcji, ktore spelniaja kryteria "moge sie w to wbic" drastycznie spada.
Pomijajac juz temat atakowania oddzialow piechoty, ktora bedzie miala tego steadfasta z racji swej liczebnosci, inne rzeczy (te mniej liczebne), sa z reguly twardsze i maja T4 lub wiecej.
2k6+1 impaktow z S4. Matematyka jest prosta: srednio to 8 hitow, ranisz na 4+ (lub gorzej). 4 rany (czasem minus savy, wardy, regeny)- szalu nie ma.
Mozna polowac na odginaczki albo liczyc, ze przeciwnik nie kulnie breaka na ld 8-10, zaleznie od armii. Ale chyba nie o to chodzi.
Niemniej fajnie by bylo zobaczyc ten rydwan na stole, ot dla klimatu chociaz.
Pomijajac juz temat atakowania oddzialow piechoty, ktora bedzie miala tego steadfasta z racji swej liczebnosci, inne rzeczy (te mniej liczebne), sa z reguly twardsze i maja T4 lub wiecej.
2k6+1 impaktow z S4. Matematyka jest prosta: srednio to 8 hitow, ranisz na 4+ (lub gorzej). 4 rany (czasem minus savy, wardy, regeny)- szalu nie ma.
Mozna polowac na odginaczki albo liczyc, ze przeciwnik nie kulnie breaka na ld 8-10, zaleznie od armii. Ale chyba nie o to chodzi.
Niemniej fajnie by bylo zobaczyc ten rydwan na stole, ot dla klimatu chociaz.
ja tym ten rydwan na stole wystawiam
nie ma tam bohaterki bo za szybko by spadła, sam rydwan jest no...ładny model
potrafi czasem zaszokować raz mu się zdarzyło od przodu lancę (12) brejknąć, raz przez 3 tury ściągał ostrzał 2 dział i dał czas innym rzeczom do zabawy. Raz ugrzęzł w chłopach i padł w jego turze(2tura kombatu)...różnie bywa, jednak przeciwnicy nie chcą go na bok.
Mi się z dwoma działa dobrze kombuje(choć jakby wcisnąć Soulgrindera z katapą to byłby full ostrzał)
nie ma tam bohaterki bo za szybko by spadła, sam rydwan jest no...ładny model
potrafi czasem zaszokować raz mu się zdarzyło od przodu lancę (12) brejknąć, raz przez 3 tury ściągał ostrzał 2 dział i dał czas innym rzeczom do zabawy. Raz ugrzęzł w chłopach i padł w jego turze(2tura kombatu)...różnie bywa, jednak przeciwnicy nie chcą go na bok.
Mi się z dwoma działa dobrze kombuje(choć jakby wcisnąć Soulgrindera z katapą to byłby full ostrzał)
Mój Bohaterski klocek zbrojnych z wardem po prostu zatłukł Ci ten rydwan na śmierć . Uważam, że ta jednostka jest spoko, ale trzeba grać nią jako support i kanapkować od flanki wrogie oddziały. Sama raczej dużo nie zdziała.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Model jest naprawde ladny ale ma mase minusow:
DROGI
S4
Rare
Miekki
Moim zdaniem plusy nie rewanzuja minusow niestety By mial chociaz te S5 to MOZE...ale jak na rare to bida. Podobne TK maja w corach, nie wspominajac juz o WOChowych chariotach
Pomysl o fiendach albo seekerkach
DROGI
S4
Rare
Miekki
Moim zdaniem plusy nie rewanzuja minusow niestety By mial chociaz te S5 to MOZE...ale jak na rare to bida. Podobne TK maja w corach, nie wspominajac juz o WOChowych chariotach
Pomysl o fiendach albo seekerkach
DP tzeencha, lot, pancerzyk, 4level metal
herald tzeencha, 2level tzeench,+1 do siły czarów
herald slaanesha, gift za 50pkt(+2do siły bierzemy), asf
herald slaanesha, gift za 50(+2ataki/bez sava), zadawanie statystyk
maska
2działa
5furii tzeencha
5furii tzeencha
rydwan z rare za 220
31demonetek, FCG, płonące ataki
19pinków, sztandar muzyk
takie coś mnie naszło...
i rozpiska druga którą gram i mi się sprawdza
DP slaanesha, gift za 50 i 25, lot, pancerzyk, 4level shadow
BSB herald slaanesha, asf, warbanner
maska
30demonet, fcg, mr1
10 pinków
10 pinków
2działa
rydwan z rare za 220
5furii slaanesha
5furii slanesha
3exalted flamery(no one są jakies takie nie sprawdzają mi się i za nie cokolwiek innego jestem skłonny dać np. 4juggery z AP)
główne założenie to dwa działa i magia, zabawa druga rozpa ze względu na shadow ładnie mi działa z demonetami
herald tzeencha, 2level tzeench,+1 do siły czarów
herald slaanesha, gift za 50pkt(+2do siły bierzemy), asf
herald slaanesha, gift za 50(+2ataki/bez sava), zadawanie statystyk
maska
2działa
5furii tzeencha
5furii tzeencha
rydwan z rare za 220
31demonetek, FCG, płonące ataki
19pinków, sztandar muzyk
takie coś mnie naszło...
i rozpiska druga którą gram i mi się sprawdza
DP slaanesha, gift za 50 i 25, lot, pancerzyk, 4level shadow
BSB herald slaanesha, asf, warbanner
maska
30demonet, fcg, mr1
10 pinków
10 pinków
2działa
rydwan z rare za 220
5furii slaanesha
5furii slanesha
3exalted flamery(no one są jakies takie nie sprawdzają mi się i za nie cokolwiek innego jestem skłonny dać np. 4juggery z AP)
główne założenie to dwa działa i magia, zabawa druga rozpa ze względu na shadow ładnie mi działa z demonetami
HEJ!
jeszcze śmieszniej!
Tęczowe Kakao!
DP Cincza (510)
General; Cincz, 4 level, latanie i pancerz
2x małe gifty(po 25)
6 exalted flamerów (6*90=560)
The Blue Scribes of Tzeentch @ 81.0 Pts
Herald of Tzeentch; 2level metal @ 125.0 Pts
13+1 Pink Horrors of Tzeentch; (czampion, muzyk) @ 202.0 Pts
5 Chaos Furies of Tzeentch @ 70.0 Pts
Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Models in Army: 55
Total Army Cost: 2397.0
jeszcze śmieszniej!
Tęczowe Kakao!
DP Cincza (510)
General; Cincz, 4 level, latanie i pancerz
2x małe gifty(po 25)
6 exalted flamerów (6*90=560)
The Blue Scribes of Tzeentch @ 81.0 Pts
Models in Army: 55
Total Army Cost: 2397.0
Wywal 1 Flamer'a
Daj sztandary na pinki i dopakuj je bardziej za pozostałe pkt.
Daj sztandary na pinki i dopakuj je bardziej za pozostałe pkt.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów