DMP 2015 - Kraków - 1-2.08.2015
Re: DMP 2015 - Kraków - 1-2.08.2015
A ja bym uhoborował, to może być fajna sprawa, przez minutę set osób wspomni prawdziwych Warszawiaków którzy woleli walczyć z Niemcami niż się z nimi bratac, co Ty na to Rince jest "git" 

Przed wejściem dal bym też tablice na sztaludze: "Smoleńsk - pamiętamy". By i rosyjscy goście poczuli się jak w domu.
xYz
To ja proponuje, zeby na ta minute wyprosic z sali wszystkich graczy majcy w rodzinie Niemca albo Rosjanina, do 6 pokolenia wstecz. I moze jeszcze wpakowac z 5 karniakow. Niech wiedza, ze Polacy pamietaja!
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Padłem ze śmiechu... dlaczego niby Armia Czerwona miała pomagać AK związanemu z rządem w Londynie??tragizm braku wsparcia ze strony armii czerwonej...

Założę się, że Stalin cieszył, się jak dziecko jak to powstanie wybuchło bo dwóch jego przeciwników zaczęło wybijać się wzajemnie... a on już przyszedł potem na gotowe...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Wiecie, to jest strasznie smutne. Również nie jestem za tym, żeby narzucać komuś jakąś manifestacje, bo i po co. Każdy zrobi co uważa za stosowne. Straszne jest jednak to jak wyśmiewacie, czy szydzicie z takiego pomysłu.
Ten tekst o Smoleńsku. Jak to w ogóle można porównać? Nie sposób. Można się nabijać z minuty ciszy. Ok. Natomiast myślę, że powstańcom należy sie pamięć i nie ma co z tego się nabijać.
Ten tekst o Smoleńsku. Jak to w ogóle można porównać? Nie sposób. Można się nabijać z minuty ciszy. Ok. Natomiast myślę, że powstańcom należy sie pamięć i nie ma co z tego się nabijać.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Przemcio pisze:Padłem ze śmiechu... dlaczego niby Armia Czerwona miała pomagać AK związanemu z rządem w Londynie??tragizm braku wsparcia ze strony armii czerwonej...![]()
![]()
![]()
Założę się, że Stalin cieszył, się jak dziecko jak to powstanie wybuchło bo dwóch jego przeciwników zaczęło wybijać się wzajemnie... a on już przyszedł potem na gotowe...
Padłeś to leż.
Czy ważne jest to dlaczego nie pomogli? Tragiczne jest to, że pomocy potrzebowali, oczekiwali , a jej nie dostali. Pomimo tego, że wszyscy walczyli z nazistami.
WIadomo, że się cieszył, ale nie o to mi chodziło, co ująłem wyżej.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2015, o 11:25 przez Heretic, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Pelna zgoda. Niech kazdy ta pamiec okaze tak, jak uwaza za najsluszniejsze, we wlasnym zakresie. Bez mowienia innym, jak maja ja upamietniac.Heretic pisze:Wiecie, to jest strasznie smutne. Również nie jestem za tym, żeby narzucać komuś jakąś manifestacje, bo i po co. Każdy zrobi co uważa za stosowne. Straszne jest jednak to jak wyśmiewacie, czy szydzicie z takiego pomysłu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ja nie wiem czy wiecie ale nie tylko czerwoni nie pomogli ale wybili kilka oddziałów AK idących na pomoc Warszawie.
Smutna historia - każdy powinien mieć ją w sercu i pamięci - jednak co do minuty ciszy na imprezie z alkoholem to jestem na nie - nie wydaje mi się to mimo wszystko właściwe.
Smutna historia - każdy powinien mieć ją w sercu i pamięci - jednak co do minuty ciszy na imprezie z alkoholem to jestem na nie - nie wydaje mi się to mimo wszystko właściwe.
https://www.youtube.com/watch?v=ffRAlPiGYf0PiotrB pisze:Ja nie wiem czy wiecie ale nie tylko czerwoni nie pomogli ale wybili kilka oddziałów AK idących na pomoc Warszawie.<br abp="805">Smutna historia - każdy powinien mieć ją w sercu i pamięci - jednak co do minuty ciszy na imprezie z alkoholem to jestem na nie - nie wydaje mi się to mimo wszystko właściwe.
200tys może, 200 setki też by dały radę....
odpuść, na niektórych szkoda nerwówHeretic pisze:<br abp="818"><br abp="819"><br abp="820">Padłeś to leż.<br abp="821"><br abp="822">Czy ważne jest to dlaczego nie pomogli? Tragiczne jest to, że pomocy potrzebowali, a jej nie dostali. Pomimo tego, że wszyscy walczyli z nazistami.<br abp="823">WIadomo, że się cieszył, ale nie o to mi chodziło, co ująłem wyżej.Przemcio pisze:<br abp="815"><br abp="816">Padłem ze śmiechu... dlaczego niby Armia Czerwona miała pomagać AK związanemu z rządem w Londynie??tragizm braku wsparcia ze strony armii czerwonej...![]()
![]()
<br abp="817">Założę się, że Stalin cieszył, się jak dziecko jak to powstanie wybuchło bo dwóch jego przeciwników zaczęło wybijać się wzajemnie... a on już przyszedł potem na gotowe...

podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
Ja bym chętnie przepytał tych 200 k ludzi co wiedzą o powstaniu -
https://www.youtube.com/watch?v=gzBGJstr14k
https://www.youtube.com/watch?v=gzBGJstr14k
Panowie, idźcie gdzie indziej się kłócić w sprawie tego powstania.
Stronę wcześniej macie stanowisko organizatora, a jako że mamy team z Niemiec i Rosji, mam nadzieje, że nie będzie żadnych ekscesów i wszyscy umiemy się zachować nawet po alkoholu.
Stronę wcześniej macie stanowisko organizatora, a jako że mamy team z Niemiec i Rosji, mam nadzieje, że nie będzie żadnych ekscesów i wszyscy umiemy się zachować nawet po alkoholu.
Team JH2
Zielony Adam, 2898, Bretonia
1x9 Knights of the Realm: Gallant, Musician, Standard, 255
Koszt punktowy oddziału sugeruje magiczny sztandar za 15 pkt. Musi być, w przeciwnym wypadku rozpiska nie ma 25% w core.
Zielony Adam, 2898, Bretonia
1x9 Knights of the Realm: Gallant, Musician, Standard, 255
Koszt punktowy oddziału sugeruje magiczny sztandar za 15 pkt. Musi być, w przeciwnym wypadku rozpiska nie ma 25% w core.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2015, o 13:34 przez Milczek, łącznie zmieniany 1 raz.
No dla mnie ważne w polityce nie ma miejsca na durną naiwnośćCzy ważne jest to dlaczego nie pomogli? Tragiczne jest to, że pomocy potrzebowali, oczekiwali , a jej nie dostali. Pomimo tego, że wszyscy walczyli z nazistami. WIadomo, że się cieszył, ale nie o to mi chodziło, co ująłem wyżej.

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Przemciu skończmy ten temat. Serio. To po prostu nie jest miejsce.
To jest temat również do umawiania się na picie?
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
szafa pisze:To jest temat również do umawiania się na picie?
Ten post oznacza, że poziom dyskusji jest na absurdalnym poziomie. Dinozaury obudziliście
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych