Battle Standard bearer
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Battle Standard bearer
Witajcie mam pytanie o Battle Standard bearer wiem, że za 25 pkt może go nosić Noble lub Sea helm dzięki czemu w promieniu 12 cali moje jednostki maja przeżuty LD, ale co dzieje się gdy w armii mam Allariele ? ten baner of Avelorn za 40 pkt dający jej + 4 do magi życia lub światła zastępuje baner Nobla czy w armii występują jakby dwa sztandary armijne ?
Bsb lub inny sztandarowy np. White lionow może wziąć sztandar allarielki płacąc te 40pkt.
Z twojego postu wynika, że nie wiesz, ze bsb może wykupić magiczny sztandar;p
Z twojego postu wynika, że nie wiesz, ze bsb może wykupić magiczny sztandar;p
- efferus lupus
Czyli w końcu kto może kupić ten sztandar ? Sztandarowy niemalże każdego oddziału (wl, PG DP, SM) czy kupić go może tylko Noble lub Sea Helm ? Gdzie to jest napisane że baner daje +4 tylko do augumentów ? Myślałem, że daje on bonus do wszystkich czarów z domeny życia czy światła.
- efferus lupus
A mogę mieć dwóch Nobli jeden z banerem do przerzutów a drugiego z bannerem avelorn ?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Można posiadać tylko jednego BSB na armię.efferus lupus pisze:A mogę mieć dwóch Nobli jeden z banerem do przerzutów a drugiego z bannerem avelorn ?
- efferus lupus
Sorrka bo się trochę polubiłem czyli kupuje jednego nobla za 70 pkt i mogę dać mu oba sztandary za 65 pkt pod warunkiem że allariele jest w armii ?
Nobla masz za 70, za kolejne 25 mianujesz go sztandarowym armii (BSB) - patrz na to bardziej jak na awans (upgrade) czy pełnioną rolę, a nie fizyczne noszenie szmaty. Sztandarowy armii może być tylko jeden.
Następnie może wykupić Noblowi ten magiczny przedmiot: Baner of Avelorn.
Następnie może wykupić Noblowi ten magiczny przedmiot: Baner of Avelorn.
- efferus lupus
Ok super dzięki i ostatnie pytania czy dobrze przetłumaczyłem to ostatnie zdanie w opisie baneru armii ze jak bohater nosi sztandar avelorn nie mmoże mieć innych magicznych przedmiotów? Czy chodzi tu tylko o kolejny magiczny sztandar ?