[Master] Łódź Macki Wojny 17-18.10 parowy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: [Master] Łódź Macki Wojny 17-18.10 parowy

Post autor: Azurix »

Lazur pisze:Obowiązuje Age of Sigmar... Ale była kiedyś taka gra jak WFB z tego co pamiętam dosyć fajna i możemy w nią grać jak nam się podoba a nie kurczowo trzymać się tego co GW wymyśliło tuż przed tym jak zabiło gre. Powrót do dawnej kompozycji armii to tylko moja sugestia spowodowana subiektywnymi odczuciami i przemyśleniami ale licze że nie tylko mnie lepiej się grało zanim nastała era herohammera
Nie obowiązuje Age of Sigmar, bo to zupełnie inna gra. Jeśli mówimy o WFB, to najbardziej aktualne zasady są obowiązujące. Sam się nie chcę wypowiadać na temat tego, kiedy grało się lepiej, bo możemy zaraz dojść do 5ED WFB, a nie czasów sprzed Erraty o 50% Lordów i Herosów. Modyfikować można oczywiście wszystko co się chce, tylko ty nie wypowiedziałeś się o Rule Booku sprzed Erraty jako modyfikacji, ale że to są obowiązujące zasady jeśli odrzucimy End Times i to właśnie postanowiłem sprostować ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Owszem, oficjalnie w podręczniku powinno być wpisane 50%-50%. Tylko co z tego w sytuacji, gdy i tak każdy format - a ETC bardziej, niż mniej- prowadza liczne zmiany do nieraz fundamentalnych zasad (gwalcac przy tym polszczyznę z reguły ;)). I słusznie zresztą :p
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jakoś nie potrafie nie łączyć daty wydania erraty z End timesem który wtedy właśnie miał miejsce.
Tak jak pisałem moja ocena jest ściśle subiektywna i gracze mogą grać w co tylko chcą, nie sądze jednak żeby łatwo się było przestawić z powrotem na czasy "miarek w oczach" skoro tyle lat można było wszystko mierzyć
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Czy ktoś może mi wytłumaczyć Co to jest to wfb w które chcecie grać ten turniej?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Age of Sigmar ver -1.0 do -8.0 :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Lazur pisze:Jakoś nie potrafie nie łączyć daty wydania erraty z End timesem który wtedy właśnie miał miejsce.
Tak jak pisałem moja ocena jest ściśle subiektywna i gracze mogą grać w co tylko chcą, nie sądze jednak żeby łatwo się było przestawić z powrotem na czasy "miarek w oczach" skoro tyle lat można było wszystko mierzyć
Oczywiście, że te daty są związane. I pewnie marketingowo podyktowane, bo nowe modele drogie, ale nie wymagają grania na zasadach ET (łączone armie, odświeżone czary ze SOC itd.). Tym niemniej dotyczą podstawowego podręcznika więc są "domyslne".

Grania na zgadywanie zasiegów sobie nie wyobrażam - niezależnie od dalszych losów WFB na system z miarką w oczach nie przestawię się na pewno.
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Zawsze można zmienić default na custom :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

lohost pisze:a nie mysleliscie o tym zeby troche zmienic format premiujacy jednego z graczy i zdecydowanie marginalizujacy tego drugiego? serio, widze w spoleczenstwie na Warmii i Mazurach ciag do tego mastera, co odpycha jego format, bo kazdy chce grac, a nie byc czyims "waflem"...

czy bedzie mozna grac samodzielnie 2 armiami? na tydzien przed samym turniejem dopusciliscie cos takiego, to moze od poczatku teraz?
mogę być waflem ;) byle byśmy wygrali :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

kiedy można się spodziewać decyzji odnośnie kompozycji? Częstochowa pewnie z dwa składy zgłosi :)

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Zapewne od początku września będziemy działać jak większość ogarnie się po urlopach.
Będziemy zamieszczać zmiany jakie nastąpią jawnie na forum, a które są nieuniknione w związku z wyjściem EoT. Jeżeli format parowy 2k+1k się utrzyma to i tak będą zmiany mimo że bazować będziemy w mniejszej bądź większej roli na zeszłorocznym.
Póki co nie wykluczamy zmiany formatu przykładowo na podzial punktów po 1.5k.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

2k+1k jest fajne

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

A może spróbować przetestować 9.0 by Furek albo Szwedzi? Do tego czasu wersje 'beta' obu powinny być już dostępne ;)

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Imo lepiej 1500 +1500

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Abrasus pisze:A może spróbować przetestować 9.0 by Furek albo Szwedzi? Do tego czasu wersje 'beta' obu powinny być już dostępne ;)
Bądźmy poważni i się szanujmy. To jest master i nie widzę opcji testowania w jakikolwiek sposób pół czy ćwierć produktów.
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Ale 2x1.5 k bobsona to imo dobry pomysl.bez lordów.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »

Może po prostu suma pkt armii graczy to 3000, ale nie mniej niż 1000 na gracza. Wtedy będzie można sobie wygodniej wypełnić całą pulę pkt. Ktoś ma fajną kminę na 1500, ale przekracza o 1 pkt, proszę bardzo, bo kolega ma akurat 1499 (ten 1 pkt to dla przykładu oczywiście).
TROSKLIWE MISIE

Awatar użytkownika
Jeżus
Wodzirej

Post autor: Jeżus »

+1 ! Dobra kmina bardzo
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Wątpię aby ruchomy format punktowy to był dobry pomysł. Compa się pod to nie napisze :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

1500x2 było by spoko

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Też jestem za 2x1500