Weekendowe malowanie , czyli wypociny kubencjusza
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Weekendowe malowanie , czyli wypociny kubencjusza
Witam
Długo się przełamywałem, żeby pochwalić się moimi maziakami, ale stwierdziłem, że może uda mi się od was zgarnąć przydatne rady, które poprawią jakość mojego paćkania Jako, że jestem samoukiem z góry uprzedzam że mówienie do mnie fachowym słownictwem o jakiś bóg wie technikach niewiele da
Mój mournfang kawalerzysta :
Firebelly:
BSB:
Thunder tusk mocny wip:
Postaram się w trakcie progresu wrzucać zdjęcia na bieżąco z moich prac
Długo się przełamywałem, żeby pochwalić się moimi maziakami, ale stwierdziłem, że może uda mi się od was zgarnąć przydatne rady, które poprawią jakość mojego paćkania Jako, że jestem samoukiem z góry uprzedzam że mówienie do mnie fachowym słownictwem o jakiś bóg wie technikach niewiele da
Mój mournfang kawalerzysta :
Firebelly:
BSB:
Thunder tusk mocny wip:
Postaram się w trakcie progresu wrzucać zdjęcia na bieżąco z moich prac
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2012, o 14:37 przez kubencjusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
talarn flesh, chaos balck ( 5:1) -> talarn flesh -> talarn flesh, skull white (3:1) -> talarn flesh, skull white (2:1) -> talarn flesh, skull white (1:1)
Zdjęcia mi średnio idą ale to już tylko kwestia czasu
Zdjęcia mi średnio idą ale to już tylko kwestia czasu
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
+1.Mysza_on pisze:malowanie fajna ale wydaje mi sie czy widać przerwy miedzy łączeniami przy rekach ( barkach) ??
Na takie akcje polecam Liquid Green Stuff... faktycznie psuje to urok figsów pomalowanych dobrze.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Trochę mi zeszło, ale chciałem wrzucić od razu większą porcję
Jeździec Thundertuska
Maneaterzy. Tutaj długo myślałem. Chciałem mieć oryginalny pomysł. Piraci i samurajowie są oklepani do bólu, więc ja próbuje zrobić coś na kształt XVII wiecznych kozaków. Berdysze, muszkiety, pistolety i najbardziej charakterystyczne radzieckie czapeczki
Pełna głowa do thundertuska
Zmieniłem też tło. Mam nadzieję, że pomogło
Jeździec Thundertuska
Maneaterzy. Tutaj długo myślałem. Chciałem mieć oryginalny pomysł. Piraci i samurajowie są oklepani do bólu, więc ja próbuje zrobić coś na kształt XVII wiecznych kozaków. Berdysze, muszkiety, pistolety i najbardziej charakterystyczne radzieckie czapeczki
Pełna głowa do thundertuska
Zmieniłem też tło. Mam nadzieję, że pomogło
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Rise dead !
Odżywiam swój temat. Będę na bierząco się starał wrzucać swoje prace. Zastrzegam sobie prawo do bycia chujowym fotografem
Wipy!
Odżywiam swój temat. Będę na bierząco się starał wrzucać swoje prace. Zastrzegam sobie prawo do bycia chujowym fotografem
Wipy!
Dam trochę lepszy komentarz niż Kordelas, który chyba chciał sobie posta nabić
Strasznie słabe zdjęcia.......Sadzę, że modele są pomalowane ładnie( widać, że dokładnie kładziesz farbę) Jednak przez źle dobrane oświetlenie i zbyt duży zoom prezentują się słabo;/;/ Co do samej techniki to narazie mogę doradzić, że przydałoby się jakieś krawędziowanie np na metalikach u orka.
Nie ogarniam też podstawek. Nie Które bardzo fajne, a inne jakby je robił 3 latek:P Jak Ci się n ie chce ich robić w danym momęcie to nie rób poczekaj aż się zachce
Strasznie słabe zdjęcia.......Sadzę, że modele są pomalowane ładnie( widać, że dokładnie kładziesz farbę) Jednak przez źle dobrane oświetlenie i zbyt duży zoom prezentują się słabo;/;/ Co do samej techniki to narazie mogę doradzić, że przydałoby się jakieś krawędziowanie np na metalikach u orka.
Nie ogarniam też podstawek. Nie Które bardzo fajne, a inne jakby je robił 3 latek:P Jak Ci się n ie chce ich robić w danym momęcie to nie rób poczekaj aż się zachce
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nad krawędziowaniem zbroi u orka pomyślę. Ma to sens chyba.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
I kolejna pozycja black orc bsb dla Marcina
- Kacpi 1998
- Masakrator
To czemu to tak wygląda? Dałeś zdjęcia wipów kilka postów temu, którym wycieniowałeś skórę a na tym figsie w ogóle nie widać cieniowania nie mówiąc o drybrushu na dziku i podstawce...