9 edycja Furiona, rozważania i pomysły
Moderator: KrzysiekW
Re: 9 edycja Furiona, rozważania i pomysły
Pytam o sytuację gdy właśnie nie chce dwóch hord bo nie chce pompowac corow ponad 600 pkt tylko np. oprzeć się bardziej na crusherach. Jest ewidentny problem z takim podejściem, bo nie ma alternatywnej innej khornowej jednostki w corach,która by mogła być wystawiona jak mniejszy oddział .
W sumie wczesniej sie nim nie interesowałem stąd moje pytanie:
Jest napisane ze Changeling podwyższa swoją (np) silę do tej którą ma przeciwnik.
Jeżeli przeciwnik ma s6 i jest smokiem - kumam ma s6
Jezeli przeciwnik ma s5 i ma gw - mam s5 czy s7?
Zobaczy ktoś w opis Changelinga bo nie mam pojecia jak to interpretować
Jest napisane ze Changeling podwyższa swoją (np) silę do tej którą ma przeciwnik.
Jeżeli przeciwnik ma s6 i jest smokiem - kumam ma s6
Jezeli przeciwnik ma s5 i ma gw - mam s5 czy s7?
Zobaczy ktoś w opis Changelinga bo nie mam pojecia jak to interpretować
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
To raczej wynika z zasad, GW daje +2 do siły ataków w CC, a nie do współczynnika S jednostki.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
The changelling may increase any or all of his ws, s, t, i, a characteristics to match those of the enemy chosen model untill the end of the fase.
Jest jeszcze zapis, że jak wybierasz mounted model to możesz zawsze wybrać wyższą statystyke i że nie możesz wybrać modelu który jest w pojedynku chyba że on sam walczy w tym pojedynku.
Jest jeszcze zapis, że jak wybierasz mounted model to możesz zawsze wybrać wyższą statystyke i że nie możesz wybrać modelu który jest w pojedynku chyba że on sam walczy w tym pojedynku.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Równasz do aktualnej wartosci cechy S, czyli jak jest zboostowana, to równasz do zboostowanej.
Edit: Stan ninja
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
ja bym bral na kosie multiwoundy i tak zazwyczaj trafiasz na 3, 2/3 twoich atakow wejdzie. Przerzut jest fajny ale jak trafisz na jakies ogry/multiwoundowe modele to multiplikacja sie przyda (w szczegolnosci ze jak dobrze licze masz -5 do sv, zaden bohater ci nie straszny).
Magic armour - glitteringi? ew. Mr2
Ten steed jest fajny. Ew zamienilbym miejscami tego bsb (na kolesia na piechote) a na steeda wrzucil mieczyk -2 do casta dla przeciwnika w 12 calach - co przy mobilnosci fiendow/steeda moze sie przydac.
A tak podsumowujac - zajebiscie mi sie podoba ta rozpiska
Magic armour - glitteringi? ew. Mr2
Ten steed jest fajny. Ew zamienilbym miejscami tego bsb (na kolesia na piechote) a na steeda wrzucil mieczyk -2 do casta dla przeciwnika w 12 calach - co przy mobilnosci fiendow/steeda moze sie przydac.
A tak podsumowujac - zajebiscie mi sie podoba ta rozpiska
Bearded Unclean 'Un pisze:To raczej wynika z zasad, GW daje +2 do siły ataków w CC, a nie do współczynnika S jednostki.
No
To zajebiscie:) Ten knypek moze w sumie spokojnie sciagnac smoka:)Bearded Unclean 'Un pisze:Równasz do aktualnej wartosci cechy S, czyli jak jest zboostowana, to równasz do zboostowanej.
Tu jest raporcik i spostrzeżenia po bitwie Nurgl vs Tzeentch
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1378863
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1378863
Przydatne info, dzięki;)
Tu jest odzyskiwanie wounda co turę gry właśnie.Glegut pisze: Souleater- odzyskiwanie wounda co ture? Powinno to trafić do exaltedów gdyż tak naprawdę to jest odzyskiwanie 2 ran na ture gry ( moje screamery mogły zapomnieć żeby "przelecieć" DP nurgla...