Głos który chcemy oddać na ETC 2016 rok
Moderator: swieta_barbara
Re: Głos który chcemy oddać na ETC 2016 rok
świetnie było z Wami pograć w WFB, może kiedyś spotkamy się przy jakimś lepszy systemie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Nie widzę tego.
Jacyś Britoni czy inne ciułały.
Jacyś Britoni czy inne ciułały.
Do zobaczenia na turniejach Warmachine
Dymitr, Twoj brak optymizmu wynika z tego, że nie doczytales - jednak wygrala 9th age, a nie ten smieszny KoW czy AoSDymitr pisze:świetnie było z Wami pograć w WFB, może kiedyś spotkamy się przy jakimś lepszy systemie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ktoś powinien wysłać to głosowanie do GW, do Działu Wprowadzania Bubli. Na pewno taki mają.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dadzą z automatu na karmę snotlingom, to ludzie robią buble , GW Nigdy.
Wiec jednak bede musial to rb przeczytac.... kaszana. No i wfb bez dymitra to nie to samo;)
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Eh te płacze. Co zmiana edycji, to lament. A potem i tak łupiemy w to co dają
Moje największe obawy co do 9th Age są o balans między bookami. Jak za dużo osób się za to będzie brało, to będzie niezły burdel. Mam nadzieję, że ktoś to silną ręką skoordynuje i nie będzie katastrofy.
Za to jaram się tym, że wypakuję z gabloty modele, których od lat (lub nigdy) nie wystawiałem
A co do ogarnięcia zasad, to każdy ogarnięty battlowiec nauczy się ich po jedno- czy dwukrotnej lekturze i paru grach.
W końcu to tylko przerobiona 8 edycja.
Moje największe obawy co do 9th Age są o balans między bookami. Jak za dużo osób się za to będzie brało, to będzie niezły burdel. Mam nadzieję, że ktoś to silną ręką skoordynuje i nie będzie katastrofy.
Za to jaram się tym, że wypakuję z gabloty modele, których od lat (lub nigdy) nie wystawiałem
A co do ogarnięcia zasad, to każdy ogarnięty battlowiec nauczy się ich po jedno- czy dwukrotnej lekturze i paru grach.
W końcu to tylko przerobiona 8 edycja.
Spokojny sen na kazdym masterze - jak to przezyjemyDurin pisze:Wiec jednak bede musial to rb przeczytac.... kaszana. No i wfb bez dymitra to nie to samo;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Jedno pytanie , może czegoś nie dostrzegam ale kiedyś wybraliśmy Warchammera i pewnie jeszcze kilka dni przed wprowadzeniem AoS większość z graczy myślała nad rozpiskami , czekała na następny turniej itd. to czemu teraz wszyscy panikują że " Ja to zmieniam system" , " Chyba czas porzucić to hobby". Polecam wszystkim o ile oczywiście chcą po prostu zbytnio się tym nie przejmować. Na przykład ja gram ze swoimi znajomymi normalnie w 8ed , dobrze się bawimy i w sumie to nie odczuwamy jakiś ogromnych zmian w tym w co lubimy grać. Rozumiem że trzeba wybrać jakąś edycje w którą będzie się grało na turniejach ale wydaje mi się że do póki nadal będziemy promować WFB i nie będziemy na siłę zmieniać systemu to Warchammer nie umrze jak to niektórzy przewidują. Tak wiem że jestem dziwnym optymistą
Bardzo prosta odpowiedź.
Bo są ludzie którzy chcą grać w system który będzie wspierany przez jakiegoś producenta i będą do niego robione figurki
Bo są ludzie którzy chcą grać w system który będzie wspierany przez jakiegoś producenta i będą do niego robione figurki
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Czyli rozumiem, ze Szwedzi beda kleic figurki do swojego systemu?Gokish pisze:Bardzo prosta odpowiedź.
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Dobry przykład nadinterpretacji. Ty odnosisz się do środowiska ETC globalnego, a Dziad pytał i otrzymał odpowiedź dotyczącą naszych kochanych lokalnych płaczków.Loke pisze:Czyli rozumiem, ze Szwedzi beda kleic figurki do swojego systemu?Gokish pisze:Bardzo prosta odpowiedź.
Narożny - hmm możesz wyjaśnić swój post?
Wg mnie GW ma teraz pewną zagwozdkę.
Jaką nową nację/frakcję wydać
Błąd popełnili że przez ostatnie 3 miechy sypali tylko do dwóch armii.
Gdyby co miesiąc "wycinali" starą armię, a wkładali nową... szybciej ludzie by przechodzili na ten system.
Dlatego uważam, że twoje zdanie dotyczące popytu już się spełnia gdyż taka była przyczyna wydania AoS.
Brak zasad - wsparcia do dalszej egzystencji WFB oznacza, że jeśli nie za rok, to na pewno za 2 będzie z nim koniec...
Wg mnie GW ma teraz pewną zagwozdkę.
Jaką nową nację/frakcję wydać
Błąd popełnili że przez ostatnie 3 miechy sypali tylko do dwóch armii.
Gdyby co miesiąc "wycinali" starą armię, a wkładali nową... szybciej ludzie by przechodzili na ten system.
Dlatego uważam, że twoje zdanie dotyczące popytu już się spełnia gdyż taka była przyczyna wydania AoS.
Brak zasad - wsparcia do dalszej egzystencji WFB oznacza, że jeśli nie za rok, to na pewno za 2 będzie z nim koniec...