Stupidity - co się dzieje jak oddział wyjedzie za mapę?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Stupidity - co się dzieje jak oddział wyjedzie za mapę?
Jak w temacie - oddział oblewa Stupidity, wyjeżdża z niego za mapę. Czy wraca, czy też jest stracony?
W RB zero na ten temat, ale myślałem, że coś się zmieniło, jednak w 6-edycyjnym też zero na ten temat, a w 6 ed. grało się, że oddział wyjeżdża i ginie. Jak jest teraz ??
W RB zero na ten temat, ale myślałem, że coś się zmieniło, jednak w 6-edycyjnym też zero na ten temat, a w 6 ed. grało się, że oddział wyjeżdża i ginie. Jak jest teraz ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Wyjeżdża tak jak by pojechał z overruna.
Pojawia się w następnej turze w miejscu w którym wyjechał.
Pojawia się w następnej turze w miejscu w którym wyjechał.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
W RB. Niestety takowego nie posiadam, więc nie wiem ka której stronie. W każdym razie krawędź stołu traktuje się dla takich potrzeb jak impassable. Czyli ze stupida czy spawnem nie wyjedziesz. Swoją droga, czy to oznacza, że fanol niemoże wyjść za stół?
Z dotychczasowej praktyki GW wynika że oddział wychodzący za mape z powodu oblanego stupidity ginie (a już na pewnie się nie zatrzymuje przy krawędzi). Podobnie jest przy ataku hit-and-run kiedy oddział się cofa. To dlatego że generalną zasadą jest że jak oddział wyjdzie dobrowolnie (czytaj: robiąc pursuit/overrun) to może wrócić, w przeciwnym wypadku (flee, stupidity czy inne podobne) ginie.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
bo w 6 ed. krawedz stolu nie byla traktowana jak impossible terrainScimitar pisze:A czemu w 6 ed wyjeżdżali za stół i ginęli ?? Chyba jakiś FAQ na ten temat był.
teraz tak jest(kluczyki do wyjscia ma sie tylko gdy sie ma piane na pysku goniac...lub sra w gacie uciekajac)
ps.pamietam jak wieki temu na jakims turnieju kolesiowi wyjechal lord,czarka i wielki oddzial coldow po tym jak 3x pod rzad oblal glupote...chlip chlip takich rzecz sie nie zapomina
No przeciez nie moze np heros na koniu ktory styka sie z imposible, kiedys na forum byla dyskusja na ten temat... wiec analogicznie, czariot, badz hipek na koniu z glupota, jak dojdzie do krawedzi, to juz kisnie do konca, chyba ze bedzie w poblizu skirmisz, i go wezmie ze soba:):)...
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
nie może go wziąść ze sobą.mysza82 pisze:wiec analogicznie, czariot, badz hipek na koniu z glupota, jak dojdzie do krawedzi, to juz kisnie do konca, chyba ze bedzie w poblizu skirmisz, i go wezmie ze soba:):)...