Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Re: Szybkie pytania

Post autor: In_the_sea_of_blood »

kuczol pisze:pewnie dettol
A mógłbyś rozwinąć myśl, bo dettol to akurat nazwa firmy a nie produktu i np. używam mydło tej firmy ale wątpię, żeby nadało się do zmywania a tym bardziej rozklejania ;).
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Sorry za jeden pod drugim.
Znalazłem ten dettol o którym była mowa i to chyba nie o ten środek mi chodziło. A co do samego dettolu, to skoro to jest środek na rany, to może octenisept miał by podobne działanie. Próbował ktoś??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Jakie sklepy internetowe oferują popiersia wszelkiej maści?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Valhalla

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Kacpi 1998 pisze:Jakie sklepy internetowe oferują popiersia wszelkiej maści?
W mojehobby mają sporo verlindenowskich:
http://www.mojehobby.pl/szukaj.php?grup ... &start_1=0
Jak dla mnie rewelacją jest kapłan Zapoteków:
Obrazek
Oddział leczenia poparzeń :)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Dzięki, a jakiś z popiersiami fantasy?

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

2 pytanka:
Zmywanie modeli - plastiki w dot 3, a metale w rozcieńczalniku nitro tak ?
Jakie są wymiary gąbek w tej najmniejszej walizce od GW ?

untendog
Pseudoklimaciarz

Post autor: untendog »

Co robić albo czego nie robić, żeby wash (nuln oil) nie wychodził błyszczący tylko matowy.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

dobrze wymieszać trzeba wtedy będzie matowy...

valve
Mudżahedin

Post autor: valve »

znacie może jakiś tutek jak zrobić krew jak tą ?
http://massivevoodoo.blogspot.com/2010/ ... blood.html Niestety mam tylko red gore i blood red; <
Bądź jak można w inny sposób zrobić coś takiego ?

Macie jakiś tutorial odnośnie malowania sabertusk?

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Pierwszą warstwę robisz mieszanką czarnego washa z ciemnym czerwonym, drugą jaśniejszym/ciemniejszym czerwonym (w zależności od gustu) wymieszanym z błyszczącym lakierem.

valve
Mudżahedin

a jak nie mam ów lakieru?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Samymi zwykłymi farbkami nie zrobisz realistycznej krwi. Musisz do tego kupić specyfik, jednym z najpopularniejszych sposobów (i bardzo łatwych) jest farba clear + odrobina czarnego.
Najlepsza jest Tamiya clear red (chociaż humbrol też jest ok):
Obrazek
Dodatek czarnej farbki jest konieczny. chyba że chcesz imitacje dżemu truskawkowego.

A Jeśli dodasz do mieszaniny klej uniwersalny UHU to będziesz mógł robić takie nitki :
http://www.coolminiornot.com/239007?browseid=13290049

Możesz też spróbować "Krwi" od GW, choć sam nie używałem wiec nie moge zarekomendować.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

valve
Mudżahedin

zajebisćie !dzięki za odpowiedz: )

co sądzicie o tej opcji malowania czaszek?:
for skulls i usually start bestial brown, then layer on some bestial brown and bleachbone, 75/25, adding more bleacned bone until it is nearly all bleached bone (about 3 layers by now) then all bleacned bone, then 50/50 bleached bone and skull white
Macie lepszy sposób?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

sposobów malowania kości jest tyle co malarzy :wink: . Ten podany przez ciebie jest jak najbardziej ok.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

untendog
Pseudoklimaciarz

Pytanko.

Kupuje pędzelki w sklepie plastycznym.
Doradzono mi, żebym do akryli używał pędzelków z sztucznego włosia, ze względu na gęstość farby.

Kupiłem ostatnio (miesiąc temu) Escoda Perla 0 i W&N Galeria Round 00

Pędzelki trzymają kształt, nie rozczepiają się, tylko.... cholera jasna..... na szpicu robi się "haczyk".

Czego nie robić lub co robić, żeby zapobiegać/leczyć?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pędzle ze sztucznego włosia to syf imho - takie mam doświadczenia z ich stosowania. Najlepszym remedium na twoje kłopoty jest... pędzel z naturalnego włosia. I nie musi to być od razu W&N. Poczytaj temat o pędzlach i sam zdecyduj... A gęstość farby przecież ustalasz sam :wink: ...

untendog
Pseudoklimaciarz

Czytałem już ten topic i na probe własnie kupiłem W&N no7.

Dopiero zaczynam "przygodę" z lepszymi pędzlami. Wcześniej używałem citadelek lub Magpolu.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Imho jako początkującemu malarzowi spokojnie wystarczyłaby 1 albo 0 W&N. )) uważam za zbyt cienki, lepiej malowało mi się grubszymi... Używałem tych pędzli dość długo i spełniły moje wszelkie oczekiwania. Nic złego się z nimi nie działo, aż nieopatrznie skleiłem jednego świeżą Kropelką przypadkiem :mrgreen: :oops: ... A przy pędzlach ze sztucznego włosia właśnie działy mi się mecyje, o których piszesz, a także rozdwajanie się, beznadziejne spływanie farby itp. przerzuciłem się wyłącznie na naturalne włosie i problemy ustały...

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

Jakie są wymiary starej walizki Citadel na 108 modeli ? Chodzi mi o rozmiar gąbek.

ODPOWIEDZ