Hej!
Zwracam się do Was z pytaniem czy macie może doświadczenie z gablotami naściennymi na całą armię i inne modele.
Zależy mi aby taka gablota była na tyle duża aby mieściła nowe, duże modele i całe regimenty. To co jest na allegro zazwyczaj ma małe przegrody i obawiam się że nie pomieszczą kolekcji. Reasumując... gdzie dostanę przeszkloną, pojemną gablotę naścienną za dobre pieniądze:)
Dostałem ostatnio propozycję z jednej firmy i wycenili się na 1200zł netto:P. Sorry ale cały czas mówimy o kilku deskach i szybie;)
Gablota naścienna na modele/armie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Ikea? Tam powinieneś znaleźć to czego szukasz
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
tylko uważaj na te gablotki z ikei. kupiłem jedną, ale podczas zakupu nie przemyślałem tego, że przez te otwory w szybach będzie dostawał się kurz. w efekcie zamówiłem oddzielnie pełne szyby i skorzystałem z takiej przyklejanej taśmy ze "szczoteczką"/włosiem jak z szaf z przesuwanymi drzwiami. Od tego momentu kurz prawie się nie dostaje do środka. Piszę o takiej ściennej, która była przeznaczona raczej do trzymania rzeczy mniej podatnych na zabrudzenie kurzem niż figurki
i to pewnie jest najlepsze rozwiązanie. pamiętaj żeby uwzględnić podciągnięcie oświetlenia ikea też tego nie przewidziała i będę musiał coś sam wydłubać.
Byłem wczoraj w Ikei oglądać te gabloty, no i raczej wezmę jedną 64x60x20cm czarną, podoba mi się że można dokupić dowolną ilość półek szklanych, dzięki za info dotyczące szczelności, dodam uszczelki takie od okien