9th Age - WDG ogólnie
Moderator: JarekK
Re: 9th Age WoCH
Kiedyś knajvi nie mieli feara. Terror i fear sie strasznie dobrze combuje z lore of death bo nagle oddział może mieć -2 do ld i wtedy już sie ciezko zdaje
Sword Masterow i tak nie ma czym zabic.
Przeczytałem na razie tylko WoC więc o sile booka za wiele nie powiem, ale b. mi się podoba.
Heros maruderów - w końcu!
Sensowny skill dla hellstriderow, fajny spawn, możliwość ambusha maruderami, plus rzeczy o których mówił Barbara - Putridzi i Rycki - sam miód.
Słaby DP, gorsza helka, dalej niegrywalne DO ale wszystkiego mieć nie można;p
Heros maruderów - w końcu!
Sensowny skill dla hellstriderow, fajny spawn, możliwość ambusha maruderami, plus rzeczy o których mówił Barbara - Putridzi i Rycki - sam miód.
Słaby DP, gorsza helka, dalej niegrywalne DO ale wszystkiego mieć nie można;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- swieta_barbara
- habydysz
Słaby DP? Z wardem 4+? Czy my czytaliśmy tego samego booka?
no tak, ale jednak bez unbreakable. Wydaje mi się, że będą lepsze wybory, no ale najpierw przeczytam rb i przejrze pozostałe ab
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Klepiący bohaterowie wychodzą taniej niż wcześniej, za to magowie drożej 4lvl to spory wydatek. Troche mały wybór w giftach. DP z 4++ spoko ale drogo wychodzi + słabsze latanie i brak UB. Fajna zasada inspire greatness, w końcu bohater maruderów. W corach bez szału, może wystawi sie warriorsów bo rydwany mocno osłabione (T4 to skandal ). Horda Marud z S6 za 7pkt/model do przetestowania. Psy w końcu dostały zasade insignificant . Knighci z wykałaczkami wyglądają spoko cenowo w porównaniu do 8th bo ensorce turbo drogie, a z path of change od biedy mogą mieć magiczne ataki. Brutesi spoko opcja, mogą mieć mocny wygar. Naprawde fajnie wygląda strzelanie u striderów. DO wciąż słabe. Trolle wciąż mocne. Ciekawą zasade dostał mutalith zwłaszcza z tymi czarami, ciężko stwierdzić czy opłaca sie go brać bez przetestowania. Podobno Gorebeast ma być mini-czołgiem chaosu z tymi grindingami ale ja tego jakoś nie widze.
To tyle na pierwszy rzut oka
No i czekamy na magie, jako tzeentchowiec mam nadzieje, że naprawią warpflame, bo z tego co widziałem lore of metal dostał mocnego nerfa
To tyle na pierwszy rzut oka
No i czekamy na magie, jako tzeentchowiec mam nadzieje, że naprawią warpflame, bo z tego co widziałem lore of metal dostał mocnego nerfa
WoC W9 D1 L6
- swieta_barbara
- habydysz
Takie coś będę w weekend testować, dużo rzeczy mi się w tej rozpie podoba, ciekaw jestem jak podziała:
DP: Mark of Change, 3rd lvl, Plate Armor, Fly, Razor Blade (AP1), Lucky shield, Dragonbane Gem, Scaly Skin (1+), Third Eye (4++) @ 490
Dyskowiec: Mark of Change, Shield, Blessed by the Dark Gods (+1T), Supreme Shielding (4++), Bluffer's Helm (reroll wound w niego), Sword of Strength (+1S) @ 350
BSB na koniu: GW, Mark of Lust, Dusk Stone, Dragonhelm @ 195
Caddy na cycowężu: 1lvl Shadow, Mark of Lust, DS, Hardened Shield, Luckstone @ 165
3 rydwany: Mark of Lust @ 300
6,7,7 fasta: Mark of Unbound, sztandar, tarcze, lekkie zbroje @ 320
10 rycków: Mark of Lust, Lance, FCG, Banner of Temptation @ 430
Shrine: Mark of Pestilence @ 150
Total: 2400
Stare dobre 1200 w herosach nastraja mnie jakimś takim optymizmem
DP: Mark of Change, 3rd lvl, Plate Armor, Fly, Razor Blade (AP1), Lucky shield, Dragonbane Gem, Scaly Skin (1+), Third Eye (4++) @ 490
Dyskowiec: Mark of Change, Shield, Blessed by the Dark Gods (+1T), Supreme Shielding (4++), Bluffer's Helm (reroll wound w niego), Sword of Strength (+1S) @ 350
BSB na koniu: GW, Mark of Lust, Dusk Stone, Dragonhelm @ 195
Caddy na cycowężu: 1lvl Shadow, Mark of Lust, DS, Hardened Shield, Luckstone @ 165
3 rydwany: Mark of Lust @ 300
6,7,7 fasta: Mark of Unbound, sztandar, tarcze, lekkie zbroje @ 320
10 rycków: Mark of Lust, Lance, FCG, Banner of Temptation @ 430
Shrine: Mark of Pestilence @ 150
Total: 2400
Stare dobre 1200 w herosach nastraja mnie jakimś takim optymizmem
Ogromny plus za to że zmienili w końcu tego nieszczęsnego hellfire. A tak ogólnie, patrząc na podręcznik to jestem bardzo zadowolony Dużo opcji, dużo rozkmin no i jeszcze Jarl. Nie wiem czemu, ale opcja 40 maruderów z Jarlem mega mi się podoba (figurka już złożona z części z pudełka z bitsami), nawet jakby nie mieli nic zrobić na stole.
Moja rozkmina podobna. Btw mark na shrine kosztuje 10p więc nie wejdzie ci on
Daemon Prince @ 500
Mark of Change; 3 poziom Path of Change; Plate Armor; Fly(8); Sword of Bashing; Dragonbane Gem; Luck Shield; Wastehardened Skin; Third Eye of Change
Chosen Lord @ 335
Mark of Change; Great Weapon; Dragonscale Helm; Blessed by the Dark Gods (+1T); Talisman of Supreme Shielding; Warp Daemon Mount + Barding;
Chosen Champion @ 175
Mark of Lust; Great Weapon; Shield; Dusk Stone; Battle Standard; Waste Steed
Chosen Warlock @ 130
Unbound; Level 1 Path of Shadow; Dispel Scroll; Hardened Shield
Chosen Champion @ 100
nic
19x Wasteborn Warriors @ 329
Path of Change(Albo Lust?); Shields; FCG bez championa; Banner of Speed
3x5 Mounted Barbarians @ 285
Unbound; Shield; Flail; Throwing Weapon
9 Wasteborn Knights @ 363
Mark of Lust; FCG bez championa; Banner of Temptation
Warpscream Cannon @180 albo shrine of change za 160 i dołożyć championów do knechtów i warriorsów
2397/2400
Daemon Prince @ 500
Mark of Change; 3 poziom Path of Change; Plate Armor; Fly(8); Sword of Bashing; Dragonbane Gem; Luck Shield; Wastehardened Skin; Third Eye of Change
Chosen Lord @ 335
Mark of Change; Great Weapon; Dragonscale Helm; Blessed by the Dark Gods (+1T); Talisman of Supreme Shielding; Warp Daemon Mount + Barding;
Chosen Champion @ 175
Mark of Lust; Great Weapon; Shield; Dusk Stone; Battle Standard; Waste Steed
Chosen Warlock @ 130
Unbound; Level 1 Path of Shadow; Dispel Scroll; Hardened Shield
Chosen Champion @ 100
nic
19x Wasteborn Warriors @ 329
Path of Change(Albo Lust?); Shields; FCG bez championa; Banner of Speed
3x5 Mounted Barbarians @ 285
Unbound; Shield; Flail; Throwing Weapon
9 Wasteborn Knights @ 363
Mark of Lust; FCG bez championa; Banner of Temptation
Warpscream Cannon @180 albo shrine of change za 160 i dołożyć championów do knechtów i warriorsów
2397/2400
WoC W9 D1 L6
- swieta_barbara
- habydysz
Na tych worków pieszych wrzuciłbym Mark of Pest, mega twardzi się wtedy robią.
IMO Shrine > Helka
Championi są obowiązkowi teraz w każdym oddziale, mają +1 WS, BS, A i zawsze szarżujesz na przynajmniej 4 - mega zasada!
No i masz trochę mało sztandarów do scenariuszy.
Jeszcze teraz zacząłem sobie kminić, czy jednak nie wstawić jednego oddziału 8 fallenów (change/wrath) z championem (130 punktów) zamiast jednego fasta - goście wyglądają naprawdę super na papierze, zwłaszcza jeśli znerfi się przeciwnika miasmami.
IMO Shrine > Helka
Championi są obowiązkowi teraz w każdym oddziale, mają +1 WS, BS, A i zawsze szarżujesz na przynajmniej 4 - mega zasada!
No i masz trochę mało sztandarów do scenariuszy.
Jeszcze teraz zacząłem sobie kminić, czy jednak nie wstawić jednego oddziału 8 fallenów (change/wrath) z championem (130 punktów) zamiast jednego fasta - goście wyglądają naprawdę super na papierze, zwłaszcza jeśli znerfi się przeciwnika miasmami.
Wiem, że to tylko teoria, ale 30 warriorów z MoW, AHW, bannerem z frenzy I bohaterem inside wypłaca patologiczne 90 ataków z S5 z inicjatywą 5. Bez bannera raptem 70
A co sądzicie o opcji bohatera/maga na mantikorze ??
T5 i W5 latanie, dodatkowy AS. Jedynie martwi frenzy ale z dużą liderką i ewentualnym przerzutem od bsb całkiem twardy gość się robi.
I jak widzi wam się magia niebios. Moim skromnym zdaniem ciekawy wybór razem z Vortex Fiend -em i starym hellcannonem.
T5 i W5 latanie, dodatkowy AS. Jedynie martwi frenzy ale z dużą liderką i ewentualnym przerzutem od bsb całkiem twardy gość się robi.
I jak widzi wam się magia niebios. Moim skromnym zdaniem ciekawy wybór razem z Vortex Fiend -em i starym hellcannonem.
Zrobiłem WOCH na początek:
http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 5018808.ab
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- swieta_barbara
- habydysz
Dzięks!debelial pisze:Zrobiłem WOCH na początek:
Sam znalazłem błąd właśnie - nie usunąłem ogrów, nie ogarnąłem że ich wywalili, najwyraźniej teraz modeli ogrów należy używać jako Brutes.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- swieta_barbara
- habydysz
Spoko, dziś i jutro będę to po pracy na wszystkie strony męczył, więc powrzucam Ci log.
Takie pytanie mantykora jest monstrus beast a nie monster wiec armour sawe lorda i jego ward sawe obejmują również ja ?