[MASTER] MASTER CHEF WROCŁAW; 12-13.12.2015 r

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vitnar
Pseudoklimaciarz

Re: [MASTER] MASTER CHEF WROCŁAW; 12-13.12.2015 r

Post autor: Vitnar »

:D Świetnie, dzięki za info!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jak ktoś szuka wrażeń związanych z graniem jeszcze w coś związanego z Fantasy to może kolejny raz tutaj podrzucę:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 30&start=0
:mrgreen:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

I jak to wygląda?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

W nocy poszedł mały spoiler na FB. Mam dobrą wiadomość, nie kupimy sobie z Marysiem Harleyów za Wasze przedpłaty. Za 16 przedpłat, które przyszły ciężko byłoby kupić coś więcej niż breloki do kluczyków od Harleya.

A tak na poważnie i oficjalnie:
Przyszło 16 przedpłat, do 60 zabrakło mimo wszystko kilku sztuk. Ze smutkiem stwierdzam, że
MASTER CHEF 2015 się nie odbędzie.

W przyszłym roku nie będziemy wystawiać kandydatury na organizację imprezy.

Dziś wieczorem będę odsyłał przedpłaty, wcześniej nie mogę się tym zająć. Mam nadzieję, że to nie problem.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

16???

Bez jaj...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

<klątwy i przekleństwa w starożytnych językach>

Wielka szkoda. A się napalałem na turniej Kingsów.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

generalnie myślę, że jako środowisko musimy się mocno zastanowić co dalej. 9th okazuje się niewypałem, na Kingsy można spróbować się przenieść. Albo X winga. Ale musimy sobie szczerze powiedzieć: nie ma już w PL turniejowej sceny WFB
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

wrzuć prosze listę kto zrobił przedpłaty i na jaki system - ciekaw jestem jak się rozlozyly przedpłaty /turniej
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Laik pisze:wrzuć prosze listę kto zrobił przedpłaty i na jaki system - ciekaw jestem jak się rozlozyly przedpłaty /turniej
no problemo, ale w niedzielę najszybciej. Dziś mam zapierdziel a jutro turniej ;)

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

A nie mozna grac na skompowaną 8 ed poki 9age sie nie ogarnie, bo badzmy szczerzy, to jeszcze z rok zanim cos z tego bedzie.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Turnieju chyba nawet nie wsparło lokalne środowisko (jest jeszcze takie?), bo we Wrocławiu oprócz Gamblersów chyba już nikt nie gra w WFB ;/

W sklepie, w którym zazwyczaj gram turniej AoS to max 4 osoby, na spotkaniach 'Weteranów' raz w miesiącu ktoś gra w stare WFB, raz na dwa tygodnie AoS, a osób grających w KoW są w sumie może 4.
W tym samym miejscu wh40k ma regularnie po 16 osób na turniejach (bo więcej miejsca nie ma), Infinity 12-16, często różnych, a na wspomnianych Weteranach po 5-6 pełnych stołów tydzień, w tydzień.
Xwing, OiM, FoW, ma także więcej graczy obecnie niż WFB/AoS/inne ;D
WFB chyba zdechło już kompletnie. Choć AoS sam kupiłem, to zagrałem 2x podstawką, a figsy przerobiłem na CSM 40k. VC kurzy się na półkach i czeka na lepsze czasy...
Liczyłem na to, że podpatrzę sobie jak wygląda KoW, może uda się następnym razem...

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Mija się to z celem przez to że już nie ma wsparcia do tej gry średnio się opłaca nowym w to wchodzić.

Ja przeszedłem na 40k i też jest fun. Na pewno szybciej się gra, a szkoda całkowicie się pozbyć figurek :(
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

Szkoda
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Też uważam, że szkoda. Chętnie zobaczę, kto zrobił przedpłaty.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Ja zasadniczo myślalem, że do 4.12 są przedpłaty... no ale jakbym był 60 to by to coś zmieniło, jak 17 to bez znaczenia...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Że turniej się nie odbędzie- szkoda, ale bardziej szkoda, ze padają tu takie sformułowania jak "nie ma już sceny WFB w Polsce".

Nie będę dłużej biadolił, zamiast tego zapraszam na najlepszy lokal w kraju, skala imprezy może nie ta (przedpłaty zrobiło dotychczas tylko 15 osób ;) ), ale zabawa będzie, jak zawsze, dobra!

KLIK
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

J.w - w Bielsku tydzień później jest druzynowka która ma już 27 graczy zapisanych.

Doprecyzuje - we Wrocławiu battle umarł i jak widać KoW też nie istnieje patrząc po liczbie zgłoszonych - patrząc na temat to nie widać w ogóle graczy lokalnych a bez tych żaden turniej nie odniesie sukcesu.
Dokładając do tego wszystkie zawirowania wokół organizacji turnieju podsumował bym to tak - na pewno battle jest w odwrocie ale nie tak jak Wrocław.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dymitr pisze:Ale musimy sobie szczerze powiedzieć: nie ma już w PL turniejowej sceny WFB
Szczerze to możemy sobie najwyżej powiedzieć, że po przejściu niektórych osób na KoW, scena WFB w Polsce się odchudziła ;)
Ale obwieszczanie jej śmierci jest mocno przesadzone. Okres przejściowy nie jest łatwy, ale i tak jest lepiej niż 2 miesiące temu, gdy był kompletny zastój.
Teraz mamy turnieje non stop, póki co lokale, póki co frekwencja nie powala, ale tendencja jest wzrostowa. Pożyjemy, zobaczymy. Więcej optymizmu! :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

To ja jednak zamiast 4 osobowych KoW wolę 27 osobowy lokal w Bielsku :) chill, o scenie będzie można mówić, jak skończą 9th, a to ma byc już podobno w kwietniu. Przed tymi datami grają najwięksi zapaleńcy, jak to wyjdzie, zaczna sie druzynowki jak DMŚ DMP i będzie po co cisnac bo sie zasady nie beda zmieniać, to i gracze bedą. Analogicznie było z graniem na stary comp ETC w grudniu, kiedy w styczniu zapowiedziany był nowy - nie bardzo się chciało :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Laik pisze:J.w - w Bielsku tydzień później jest druzynowka która ma już 27 graczy zapisanych.

Doprecyzuje - we Wrocławiu battle umarł i jak widać KoW też nie istnieje patrząc po liczbie zgłoszonych - patrząc na temat to nie widać w ogóle graczy lokalnych a bez tych żaden turniej nie odniesie sukcesu.
Dokładając do tego wszystkie zawirowania wokół organizacji turnieju podsumował bym to tak - na pewno battle jest w odwrocie ale nie tak jak Wrocław.

Nie byłbym taki pewien. Na turniejach w Kato było max 12 osób - > ostatni turniej gdzie była duża spina żeby ściągnąć ludzi - 12 osób (przyjechała Częstochowa i w ogóle)m a w tym samym dniu w tym samym miejscu na turnieju Xwinga były 22 osoby. Dość wymowne. Na turnieju w Krk sam wiesz jak było, to że na jednym turnieju w BB było do tej pory te +16 osób wiosny nie czyni. Personalnie od siebie dodam że za słaba jest ta gra na razie żeby w nią grać.

ODPOWIEDZ