[Warszawa], 09.01.2016, Make Way! vol.10 9th Age 2400

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Re: [Warszawa], 09.01.2016, Make Way! vol.10 9th Age 2400

Post autor: Kołata »

Ja tam wolę 2400 ze względów które podał Szczepan. A jak ktoś chce wystawić więcej woja, to niech wystawia mniej herosów.
Natomiast jak będzie 2500 to płakać nie będę :) Tak naprawdę to niewielka różnica.

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Tytuł: [Warszawa], 09.01.2016, Make Way! vol.10 9th Age 2400
Bearded Unclean 'Un pisze:USA i pół Europy gra na 2500 odkąd pamietam (czyli jakies 5 lat), a mimo to ETC było na 2400. Nigdzie, tez, nie jest powiedziane, ze na stołach ma byc tyle samo stuffu co w 8ed.
2400 jest dobre, bo ma więcej naturalnych dzielników niz 2500, poza tym jestem za krótszymi, a nie dłuższymi grami, dlatego zwiększanie limitu nie do końca mi się podoba. Juz teraz mamy problem konczenia bitew w 4 turze...
Oczywiście to tylko moje udczucia, tak jak pisałem, najwazniejsze jest to co stanie w pierwszym drafcie ETC, bo w takim samym formacie będą turnieje MW.
Od tego są karniaczki aby troszeczkę przyśpieszyć proces. Nie miałem ani jednej bitwy abym nie dograł do 6 tury więc nie ma problemu. Te 2500 trochę ułatwia bretce grę :).

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

As a bedziesz miec tyle modeli by sie na 2500 wystawic?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Od tego są karniaczki aby troszeczkę przyśpieszyć proces.
Nie mam problemu z naruszaniem czasu na bitwe, tylko z tym, ze chcąc sie trzymac tego czasu, nietóre bitwy trzeba konczyć w czwartej turze, a ostatnio była nawet jedna, zakonczona po trzech. Jest to m.in spowodowane nowościami w grze, i koniecznością wertowania zasad.

Apropos karniaków:
Jeszcze nigdy nie wlepiłem ich za cokolwiek, bo nie miałem takiej potrzeby, i uważam straszenie nimi w regulaminie za nieeleganckie, a stosowanie ich w praktyce za wyraz organizacyjnej niemocy, szczególnie gdy na turnieju jest tylko kilkanascie osób. Widziałem na tym forum dość duzo wątków poturniejowych, gdzie dysputy nt. karniaków były intensywne, czesto punkty karne wpływały na pozycje topowych graczy, a to zostawia pewien niesmak, szczególnie gdy 'arbiter' nie jest w pełni obiektywny.
Ekipa MW jest zgrana, ludzie maja szacunek do siebie wzajemnie, i wystarczy dac znać 10min przed końcem czasu, że dogrywamy bieżącą turę, i wszyscy wracają do domu na ciepłą kolację.
Największe naruszenie czasu, jakie mielismy na MW to było 30min (total), i było spowodowane wydarzeniem losowym.

Kolejną edycję zrobimy na 2500, nie ma problemu, chociaż nie ma żadnej wątpliwości, że liczba 2400 jest o wiele bardziej sexy... ;)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

sexy sreksi :lol2:

nie pierniczcie że, 25 pkt w corach i 75 pkt dodatkowe na stole wydłuży czas bitwy :) 2500 jest zaproponowane nie bez powodu a to między innymi dlatego że prawie wszystko jest droższe porównując z 8ed o jakieś 5%-10%.

Ja również mogę grać i na 2400 i 2500 byle by było z kim :)

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Zgłoszenie i kasa poszły

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

@ Glegut: prędzej wydłuzy, niz skróci.
Nie wiem skąd te rewelacje o tym, ze cały swiat gra na 2500, sprawdziłem krasnoludzki dział 'public playtesting' i raportów z bitew na 2400 jest 10, a na 2500, 6. Prosiłbym, zeby własnych problemów z rozpiskami nie podpierać domniemanym przejsciem ETC na 2500, bo nigdzie takiej informacji nie ma.
Nastepnym razem zagramy na 2500, chyba ze pojawi sie pierwszy draft ETC, i będzie dyktował inne punkty.

Aktualizacja listy zgłoszeń.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

hie hie...tym razem JH nie zmieszczą sie na podium :mrgreen:
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Gasior pisze:hie hie...tym razem JH nie zmieszczą sie na podium :mrgreen:
Ja mierzę w dół tabeli, żeby dorzucli workom jakieś bufy ;)

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Weź barbara nie tak głośno bo każdy tak zacznie robić ;)

Bearded: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=131865
Póki co nie jest wiążące (to nawet nie głosowanie tylko dyskusja zwykła) ale 6 głosów jest za przejściem na 2500 i żadnego innego głosu nie ma.
2400 jest wspomniane w podręczniku raz (przy przykładowych różnicach w VP a wyniku gry).
Obrazek

Wieczny
Wałkarz

Post autor: Wieczny »

Tak apropos 2400/2500.

Wydawałoby się, że właśnie po to urosły ceny jednostek, żeby nie można było wystawić dokładnie tego co się chce, i żeby, dzięki temu, każda rozpiska miała jakiś słaby punkt? I że jest to jedno z narzędzi do budowania równowagi między armiami?

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Tak, ale ponieważ trochę przesadzili, to trzeba sobie o te 100 punktów poluzować :)

Ma ktoś pożyczyć na turniej chariot 50x100?
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Zostały 2 miejsca.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Szczepan,

mail i kasa poszły się z Tobą przywitać.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

No i lista zamknięta! :)

Jak zawsze, zapraszam do zgłaszania się na listę rezerwową. Tylko i wyłącznie mailowo, podając nr tel.

Obrazek

Awatar użytkownika
liwan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: liwan »

Jutro mogę nie mieć okazji to już dziś życzę wszystkim siostrom i braciom o sercach pełnych miłości do plastikowego cracku, aby 2016 był dla Was udany, obdarował Was zdrowiem i funduszami na uprawiane naszego ulubionego hobby :)

Obrazek
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Są jeszcze jakieś szanse na miejsce?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Wyslij mi maila z nr tel, dopiszę Cie do rezerwowej.

Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

będzie miał ktoś pożyczyć 2 vargulfy?
<wstyd>... :D
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »