Koncert życzeń 7 edycji ..
Moderator: Yudokuno
e tam jak bym się nie ograniczał w marzeniach XD
jak bym wprowadził jakieś specjalne umiejętności dla lordów i nobli - fajny byłby motyw assasin lord z KB na 5+... - bo np można by dać w specjalnych umiejętnościach np: KB, zatrute ataki, strach, stubborn itd. xD dodatkowo jeśli lord jest assasinem to można wystawić dodatkowo zwykłego assasina który miałby w pakiecie KB na 6+ 4a s4 i możliwość wybrania specjalnych umiejętności. Tak żeby byli to assasini a nie jakieś plewy na które żal patrzeć
fajnym motywem byłaby możliwość gdyby kociołek jeździł oraz jako załogant wichka-bohater-z magią
ulepszyłbym dark art... doom'owi zwiększyłbym zasięg albo dał 2d6 z s5 childwindowi d6 z s4 a i zmienił kilka czarów...
jako że DE powinni być władcami potworów to bym stworzył magie przyzwania.
Kusznicy bez minusów z 2xshoot + 30 cali zasięgu
Cold One - +1A, magiczne ataki w szarży (patrz podr. ) oraz UWAGA 4T patrz (podr.) za to że muszą w siebie wlewać różne miksturki (;
BG - +1S as4+ ws 4+ - specjale 0-1
corsarze ws 5+ na obstrzał i magie - ulepszony płaszcz możliwość wzięcia kuszy
harpie - 12 punktów za model
wichki ws 5+ + 1 za obecność kociołka na polu bitwy - zrobiłbym z niech coś a'la wardancerzy (:
Beast master- magiczne przedmioty 50, s4, i mantysia nie zajmuje 2 slotów,
dodałbym potworki do speciali - jakieś impy/chowańce/ Minotaur'y czy co tam sobie wymyślą (;
i na końcu slave's za 2 punkty(model) +poganiaczy(7)
jak bym wprowadził jakieś specjalne umiejętności dla lordów i nobli - fajny byłby motyw assasin lord z KB na 5+... - bo np można by dać w specjalnych umiejętnościach np: KB, zatrute ataki, strach, stubborn itd. xD dodatkowo jeśli lord jest assasinem to można wystawić dodatkowo zwykłego assasina który miałby w pakiecie KB na 6+ 4a s4 i możliwość wybrania specjalnych umiejętności. Tak żeby byli to assasini a nie jakieś plewy na które żal patrzeć
fajnym motywem byłaby możliwość gdyby kociołek jeździł oraz jako załogant wichka-bohater-z magią
ulepszyłbym dark art... doom'owi zwiększyłbym zasięg albo dał 2d6 z s5 childwindowi d6 z s4 a i zmienił kilka czarów...
jako że DE powinni być władcami potworów to bym stworzył magie przyzwania.
Kusznicy bez minusów z 2xshoot + 30 cali zasięgu
Cold One - +1A, magiczne ataki w szarży (patrz podr. ) oraz UWAGA 4T patrz (podr.) za to że muszą w siebie wlewać różne miksturki (;
BG - +1S as4+ ws 4+ - specjale 0-1
corsarze ws 5+ na obstrzał i magie - ulepszony płaszcz możliwość wzięcia kuszy
harpie - 12 punktów za model
wichki ws 5+ + 1 za obecność kociołka na polu bitwy - zrobiłbym z niech coś a'la wardancerzy (:
Beast master- magiczne przedmioty 50, s4, i mantysia nie zajmuje 2 slotów,
dodałbym potworki do speciali - jakieś impy/chowańce/ Minotaur'y czy co tam sobie wymyślą (;
i na końcu slave's za 2 punkty(model) +poganiaczy(7)
nie zadużo tego? moim zdaniem moze poprostu wiecej zasad specjalnych, bo tak to nic ciekawego nie ma. zwykłe jednostki nie mają nic, a te elitarne to tylko polegające na zasadach z rujebuuka. chodzi mi o coś takiego jak maja naprzykład black orki czyli wybur rembaków. to zasada plynąca z ich opisów i charakteru.
Jeśli już mamy się nie ograniczać to proponuje.
Assasin - KB i ward na 5 wbudowane od razu a umiejętności z świątyni Kheina obniżały by KB na 5 a warda na 4.
Mistrza Assasynów, – 3 rany 5 ataków, może brać przedmioty i ulepszenia z świątyni za 100 pkt.
Kociołek – porusza się ale nie może szarżować, ward na 6 i frenzy dla wszyskch DE w promieniu 24 cali dla Wichek ward na 4.
Cold one - plus dwa ataki jeden dla jeźdźca drugi dla wierzchowca.
Egzy – S4 i dwa ataki, atakują zgodnie z inicjatywą.
Wojownicy i DR mogą zatruwać bełty kusz tak gdzieś za 2 pkt, likwidacja kary a podwójny ostrzał..
Widma ws. i bs. na 5 trucizna od razu wbudowana zarówno miecze jak i bełty.
Mogły by się pojawić błogosławieństwa do Kheina dla bohaterów, tak jak marki chaosie np. Furia Kheina - ASF i frenzy.
No i oczywiście hate na wszysko a na HE wieczna nienawiść (tylko tu bym nie wprowadzał możliwości stopowania poscigu HE gonimy zawsze) i armur pearcing
Assasin - KB i ward na 5 wbudowane od razu a umiejętności z świątyni Kheina obniżały by KB na 5 a warda na 4.
Mistrza Assasynów, – 3 rany 5 ataków, może brać przedmioty i ulepszenia z świątyni za 100 pkt.
Kociołek – porusza się ale nie może szarżować, ward na 6 i frenzy dla wszyskch DE w promieniu 24 cali dla Wichek ward na 4.
Cold one - plus dwa ataki jeden dla jeźdźca drugi dla wierzchowca.
Egzy – S4 i dwa ataki, atakują zgodnie z inicjatywą.
Wojownicy i DR mogą zatruwać bełty kusz tak gdzieś za 2 pkt, likwidacja kary a podwójny ostrzał..
Widma ws. i bs. na 5 trucizna od razu wbudowana zarówno miecze jak i bełty.
Mogły by się pojawić błogosławieństwa do Kheina dla bohaterów, tak jak marki chaosie np. Furia Kheina - ASF i frenzy.
No i oczywiście hate na wszysko a na HE wieczna nienawiść (tylko tu bym nie wprowadzał możliwości stopowania poscigu HE gonimy zawsze) i armur pearcing
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Na Black Guard Captaina i Master Egzekutorzy to ok te same staty, wprowadzamy specjalne zasady ale i ograniczenia np. musi zawsze na piechte i w określonym oddziale. Ale skoro Assasiyn w bohaterah jest oddzielnie to czemu Mistrz miałby być upgreadem dla Lorda.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Not tak ale to są bohaterowie specjalni nie zawsze można ich wystawić. Zresztą w obecnym AB istnieje notka że niektórzy bohaterowie mogą nosić specjalne tytuł Mistrza Egzów i Kapitana BG, więc nie widzę powodu żeby nie wprowadzać możliwości upgreadu. Poza tym pojawienie się takich kolesi na polu bitwy powinno dawać jakiś bonusy np. jeśli BG byli by już w specjalach a Kapitan dowodzi armią to można wystawić tyle jednostek straży ile wynosi limit w specjalach. A co do bohaterów specjalnych to jestem jak najbardziej za ich zachowaniem, podkręceniem statów (szczególnie mojemu ulubieńcowi, koleś który jest szefem Egzów nie może być gorszy do zwykłego Highborna) i dodaniem nowych zasad specjalnych (wyobrażacie sobie Shadowblade KB na 5 z wardem na 4, nienawiścią i przebijaniem pancerza). Z nowych bohaterów to oprócz Beast Lorda dodał bym Królowe Wiedźm.
A jak sądzicie co ze Smokiem, HE dostały Star Dragona, czy u nas też szykują się zmiany pod tym względem.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Kto wie. Ale powątpiewam. Zostanie stary dobry czarny smok. Moje życzenie zianie siła 4 no save.
Bleeee wogóle co to za pomysł ze takim smokiem.... najlepszy jest BlackDragon a nie jakieś kosmiczne bydle .. nie wiem jak wy ale mi sie coraz bardziej HE kojarzą z bajka Rycerze zodiaku :D:DTullaris pisze:A jak sądzicie co ze Smokiem, HE dostały Star Dragona, czy u nas też szykują się zmiany pod tym względem.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jeśli nowy potwór to Chimerę Chimerę kcę...
- Paraszczak
- Falubaz
Fantazja bez ograniczeń?
Bolce za 75pts. Za dodatkowe 25pts poison. Move and Fire.
Chce Nornice.Wszystkie staty Hydry, zasada "It cames from below", 2 na slot.
Chce +1M dla kazdego Dark Elfa (inc. mounts).
Chce +2 do casta i Lore of Fire + Lore of Beast.
Chcę zamiast Hate to Stubborn na całej armii.
Chce Nobli na Mantikorach za 1 slot Hero a same Mantikory o 1/3 tańsze.
Chce Armour Piercing na wszystkim, co strzela. BS5 na kuszach.
Chcę Smoka z Ward Savem na 4+.
Chcę Piki zamiast Spearów na zwykłych Elfach.
Chcę dodatkowo Sea Dragon Cloaki na Dark Riderach. Za free.
Chcę -1 to Hit przeciwko Witchkom i WS6.
Execów z 2A S4, KB na wszystko.
CO 2A, COK's S4. Sea Dragon Cloak zamiast Shieldów.
Chcę Dark Steed Chariots. Kosy w standardzie.
Chcę Unbreakable Harpie.
Chcę Korsarzy w skirmiszu z zasadą deployu Kameleonów. Ofc w Corach.
Chcę Shadów takich, jak Manflayersi. Niech bedzie 19pts za model.
Jeszcze kilka pierdół?
pzdr: JP
Bolce za 75pts. Za dodatkowe 25pts poison. Move and Fire.
Chce Nornice.Wszystkie staty Hydry, zasada "It cames from below", 2 na slot.
Chce +1M dla kazdego Dark Elfa (inc. mounts).
Chce +2 do casta i Lore of Fire + Lore of Beast.
Chcę zamiast Hate to Stubborn na całej armii.
Chce Nobli na Mantikorach za 1 slot Hero a same Mantikory o 1/3 tańsze.
Chce Armour Piercing na wszystkim, co strzela. BS5 na kuszach.
Chcę Smoka z Ward Savem na 4+.
Chcę Piki zamiast Spearów na zwykłych Elfach.
Chcę dodatkowo Sea Dragon Cloaki na Dark Riderach. Za free.
Chcę -1 to Hit przeciwko Witchkom i WS6.
Execów z 2A S4, KB na wszystko.
CO 2A, COK's S4. Sea Dragon Cloak zamiast Shieldów.
Chcę Dark Steed Chariots. Kosy w standardzie.
Chcę Unbreakable Harpie.
Chcę Korsarzy w skirmiszu z zasadą deployu Kameleonów. Ofc w Corach.
Chcę Shadów takich, jak Manflayersi. Niech bedzie 19pts za model.
Jeszcze kilka pierdół?
pzdr: JP
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
tak sobie myślę - jedyne czego bym chciał od nowych DE, to żeby modele były równie śliczne jak te obecne. nie zależy mi na zbytnim podrasowywaniu zasad DE, jako że ta armia kojarzy mi się właśnie z dużą ilością kombinowania. bo tu nie ma tak łatwo jak w ChD, gdzie rozpiskę mogę sobie dowolnie wyżyłować. tu naprawdę trzeba się napocić. a i radość z głupiego remisu wtedy chyba większa.