Border Princes ma już rok

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Tia, przecież każdy fantasta został przynajmniej raz wskrzeszony przez Nagasha, bo stracił życie dla swojego hobby ;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a ja dziękuję Tomashowi i moderatorom za wskrzeszenie i prowadzenie BP w imieniu tych, którzy nie mieszkają w dużych miastach (wojewódzkich), dla których BP jest głównym i często jedynym źródłem informacji na temat battla oraz całej "społeczności" battlowej w Polsce, oraz w imieniu tych, którzy zaczęli swoją przygodę z WHB wraz z powstaniem tego forum. dziękuję również wszystkim użytkownikom za cierpliwość w wyjaśnianiu nawet tych najbardziej podstawowych i oczywistych zasad oraz za cenne wskazówki, o które nigdy nie musiałem zbyt długo prosić, bo zawsze spieszyliście się z pomocą. dziękuję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

100 lat forum Border Princes Obrazek!
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shinue, zapomniałeś o pozostałych administratorach, bez których nazwa "Border Princes" do dziś by się wszystkim kojarzyła co najwyżej z jedną z krain świata WFB: Szaman (pierwsza inkarnacja BP), Wafi (j.w., grafiki, pomysły), Szafa (inspiracje i pomysły), Jankiel (głos rozsądku ;) ).

Fajnie, że BP przyczynia się do rozwoju środowiska :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ups...
oczywiście, że dziękuję również WSZYSTKIM adminom. dobra robota!
Obrazek

Awatar użytkownika
Nameless
Wałkarz

Post autor: Nameless »

100 lat 100 lat niech zyje nam!
dalszego rozwoju zycze

Awatar użytkownika
LoGo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: LoGo »

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! =D>
Gdyby nie Wy (i SlanesH ) -za co jestem bardzo wdzięczny- to nie wiedział bym co to WFB.
Wielkie dzięki że jesteście!! i bądźcie jak najdłużej!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Co do hostingu drobna dygresja to całkiem nieźle sprawuję się cba.pl i jest darmowy z nieograniczoną bazą MySQL.

Jestem wielce rad iż moja skromna osoba przyczyniła się w mniejszym stopniu do zapełnienia tych 200 mb... przeogromnej wiedzy xD

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

jarlaxle17 pisze:Co do hostingu drobna dygresja to całkiem nieźle sprawuję się cba.pl i jest darmowy z nieograniczoną bazą MySQL.
Nie będę Ci wymieniał zalet DH, w każdym razie jestem baardzo uczulony na termin "darmowy hosting". Nic nie jest za darmo.
No, może z wyjątkiem forum Border Princes, które jest za darmo dla swoich użytkowników ;)

Skoro już o kasie - pewnie zauważyliście, że na górze nie pojawiają się bannery dwóch z naszych najstarszych reklamodawców. Otóż owi reklamodawcy, tak chętni do bannera na forum BP, nagle zrezygnowali z płacenia :? Nigdy więcej pakowania bannera bez podpisania umowy NAJPIERW, a nie na koniec okresu rozliczeniowego.
W związku z tym za dalsze działanie BP zapłaciłem z własnej kieszeni.

Mam nadzieję, że Strateg i Sindarion się nie wykruszą w ten sposób. Nadzieję mam dość mocną, znaczy ufam Przemkowi, Dziopowi i Robsonowi na tyle, żeby nie musieć od razu teraz gonić ich w temacie kasy - niech bannery powiszą :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Cieszę się, że wszyscy się tu dobrze bawicie. Cieszę się, że udało się stworzyć dobrze działające forum battlowe będące miejscem, gdzie wszyscy, nawet ci z najdalszych zakątków polski mogą wymieniać się poglądami.

Dziękuję Tomashowi za to, że reaktywował BP (i stał się kolejnym dowodem na to, że jak coś ma być dobrze zrobione, to lepiej nie zostawiać tego GW ;))

Przy okazji przepraszam wszystkich, których zdarzyło mi sie, celowo lub nie, obrazić.
Otóż owi reklamodawcy, tak chętni do bannera na forum BP, nagle zrezygnowali z płacenia Nigdy więcej pakowania bannera bez podpisania umowy NAJPIERW, a nie na koniec okresu rozliczeniowego.
Nie musi być podpisana - zawarta ustnie tez się liczy. Czy zawarta w formie wymiany krótkich maili.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Zdaję sobie sprawę że płatne serwery są super i ogólnie fajne, ale ten jest chyba najlepszym darmowym serwem bez lagów - wiem bo sam niejedno krotnie testowałem. A co do banerów, to trza będzie znaleźć nowy sponsoring :-P
No, może z wyjątkiem forum Border Princes, które jest za darmo dla swoich użytkowników
90 % for jest darmowych, ale nie zmienia faktu że gloria, gloria ludziom którym się chciało zrobić kawał dobrej roboty (:

w końcu Polak potrafi xD

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

=D>
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

jarlaxle17 pisze:A co do banerów, to trza będzie znaleźć nowy sponsoring :-P
Nie trza. 120$ raz w roku to nie jest jakiś kosmiczny wydatek.
Poza tym wkład Sindariona i Stratega powinien być wystarczający :)

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Tomku, nie widzę problemu, żeby nie podwiesić ogłoszenia z numerem konta - dla chętnych, chcących wspierać BP każdą, chociażby symboliczną kwotą. nawet jeśli będzie to parędziesiąt zł w skali roku, to i tak zawsze coś.

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Albo inaczej: za rangę taką jaką się chce powiedzmy sms za 2,44.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Taurus: to jest pewien pomysł! Tylko że datki mają to do siebie, że lubią być potem rozliczane. Gdyby ich kwota przekroczyła potrzeby opłacenia hostingu, głupio by mi było wziąć kasę "do kieszeni" (w sensie wydać na piwo). Z reklamami zresztą dylemat jest podobny, tylko że w tych o wiele łatwiej wszystko rozliczyć.

Fensir: Miałem okazję poznać cyferki w umowach z operatorami sieci komórkowych dot. płatności smsami. W dużym skrócie - nie warto.

Powtarzam: dwóch reklamodawców wystarczy :)
Głupio brać kasę od użytkowników forum za korzystanie zeń. Już i tak płacicie poprzez oglądanie i (mam nadzieję) klikanie banerów reklamowych na górze.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Fensir - tak jak mówi Tomash - nie opłaca się. chociaż sam pomysł z rangą - niezły. ale z drugiej strony - zrobi się chaos.

Tomku - jak kwota przekroczy potrzeby opłacenia hostingu, to zawsze możesz ogłoszenie zdjąć. poza tym weź pod uwagę, ile już wydałeś na opłacenie BP.

fakin' do it!

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Tomash pisze:Tylko że datki mają to do siebie, że lubią być potem rozliczane. Gdyby ich kwota przekroczyła potrzeby opłacenia hostingu, głupio by mi było wziąć kasę "do kieszeni" (w sensie wydać na piwo).
Kto mówi o Twojej kieszeni?? Wydałbyś na piwo dla forumowiczów na rocznicowej imprezie BP ! :wink: :lol2:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

aby nie musiec opodatkowywac tych datkow, Tomash musialby kosciol zalozyc :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Pod wezwaniem Imperatora :lol:

ODPOWIEDZ