Border Princes ma już rok
a ja dziękuję Tomashowi i moderatorom za wskrzeszenie i prowadzenie BP w imieniu tych, którzy nie mieszkają w dużych miastach (wojewódzkich), dla których BP jest głównym i często jedynym źródłem informacji na temat battla oraz całej "społeczności" battlowej w Polsce, oraz w imieniu tych, którzy zaczęli swoją przygodę z WHB wraz z powstaniem tego forum. dziękuję również wszystkim użytkownikom za cierpliwość w wyjaśnianiu nawet tych najbardziej podstawowych i oczywistych zasad oraz za cenne wskazówki, o które nigdy nie musiałem zbyt długo prosić, bo zawsze spieszyliście się z pomocą. dziękuję.
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
100 lat forum Border Princes !
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Shinue, zapomniałeś o pozostałych administratorach, bez których nazwa "Border Princes" do dziś by się wszystkim kojarzyła co najwyżej z jedną z krain świata WFB: Szaman (pierwsza inkarnacja BP), Wafi (j.w., grafiki, pomysły), Szafa (inspiracje i pomysły), Jankiel (głos rozsądku ).
Fajnie, że BP przyczynia się do rozwoju środowiska
Fajnie, że BP przyczynia się do rozwoju środowiska
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
100 lat 100 lat niech zyje nam!
dalszego rozwoju zycze
dalszego rozwoju zycze
Co do hostingu drobna dygresja to całkiem nieźle sprawuję się cba.pl i jest darmowy z nieograniczoną bazą MySQL.
Jestem wielce rad iż moja skromna osoba przyczyniła się w mniejszym stopniu do zapełnienia tych 200 mb... przeogromnej wiedzy xD
Jestem wielce rad iż moja skromna osoba przyczyniła się w mniejszym stopniu do zapełnienia tych 200 mb... przeogromnej wiedzy xD
Nie będę Ci wymieniał zalet DH, w każdym razie jestem baardzo uczulony na termin "darmowy hosting". Nic nie jest za darmo.jarlaxle17 pisze:Co do hostingu drobna dygresja to całkiem nieźle sprawuję się cba.pl i jest darmowy z nieograniczoną bazą MySQL.
No, może z wyjątkiem forum Border Princes, które jest za darmo dla swoich użytkowników
Skoro już o kasie - pewnie zauważyliście, że na górze nie pojawiają się bannery dwóch z naszych najstarszych reklamodawców. Otóż owi reklamodawcy, tak chętni do bannera na forum BP, nagle zrezygnowali z płacenia Nigdy więcej pakowania bannera bez podpisania umowy NAJPIERW, a nie na koniec okresu rozliczeniowego.
W związku z tym za dalsze działanie BP zapłaciłem z własnej kieszeni.
Mam nadzieję, że Strateg i Sindarion się nie wykruszą w ten sposób. Nadzieję mam dość mocną, znaczy ufam Przemkowi, Dziopowi i Robsonowi na tyle, żeby nie musieć od razu teraz gonić ich w temacie kasy - niech bannery powiszą
Cieszę się, że wszyscy się tu dobrze bawicie. Cieszę się, że udało się stworzyć dobrze działające forum battlowe będące miejscem, gdzie wszyscy, nawet ci z najdalszych zakątków polski mogą wymieniać się poglądami.
Dziękuję Tomashowi za to, że reaktywował BP (i stał się kolejnym dowodem na to, że jak coś ma być dobrze zrobione, to lepiej nie zostawiać tego GW ;))
Przy okazji przepraszam wszystkich, których zdarzyło mi sie, celowo lub nie, obrazić.
Dziękuję Tomashowi za to, że reaktywował BP (i stał się kolejnym dowodem na to, że jak coś ma być dobrze zrobione, to lepiej nie zostawiać tego GW ;))
Przy okazji przepraszam wszystkich, których zdarzyło mi sie, celowo lub nie, obrazić.
Nie musi być podpisana - zawarta ustnie tez się liczy. Czy zawarta w formie wymiany krótkich maili.Otóż owi reklamodawcy, tak chętni do bannera na forum BP, nagle zrezygnowali z płacenia Nigdy więcej pakowania bannera bez podpisania umowy NAJPIERW, a nie na koniec okresu rozliczeniowego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zdaję sobie sprawę że płatne serwery są super i ogólnie fajne, ale ten jest chyba najlepszym darmowym serwem bez lagów - wiem bo sam niejedno krotnie testowałem. A co do banerów, to trza będzie znaleźć nowy sponsoring
w końcu Polak potrafi xD
90 % for jest darmowych, ale nie zmienia faktu że gloria, gloria ludziom którym się chciało zrobić kawał dobrej roboty (:No, może z wyjątkiem forum Border Princes, które jest za darmo dla swoich użytkowników
w końcu Polak potrafi xD
Nie trza. 120$ raz w roku to nie jest jakiś kosmiczny wydatek.jarlaxle17 pisze:A co do banerów, to trza będzie znaleźć nowy sponsoring
Poza tym wkład Sindariona i Stratega powinien być wystarczający
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Tomku, nie widzę problemu, żeby nie podwiesić ogłoszenia z numerem konta - dla chętnych, chcących wspierać BP każdą, chociażby symboliczną kwotą. nawet jeśli będzie to parędziesiąt zł w skali roku, to i tak zawsze coś.
Taurus: to jest pewien pomysł! Tylko że datki mają to do siebie, że lubią być potem rozliczane. Gdyby ich kwota przekroczyła potrzeby opłacenia hostingu, głupio by mi było wziąć kasę "do kieszeni" (w sensie wydać na piwo). Z reklamami zresztą dylemat jest podobny, tylko że w tych o wiele łatwiej wszystko rozliczyć.
Fensir: Miałem okazję poznać cyferki w umowach z operatorami sieci komórkowych dot. płatności smsami. W dużym skrócie - nie warto.
Powtarzam: dwóch reklamodawców wystarczy
Głupio brać kasę od użytkowników forum za korzystanie zeń. Już i tak płacicie poprzez oglądanie i (mam nadzieję) klikanie banerów reklamowych na górze.
Fensir: Miałem okazję poznać cyferki w umowach z operatorami sieci komórkowych dot. płatności smsami. W dużym skrócie - nie warto.
Powtarzam: dwóch reklamodawców wystarczy
Głupio brać kasę od użytkowników forum za korzystanie zeń. Już i tak płacicie poprzez oglądanie i (mam nadzieję) klikanie banerów reklamowych na górze.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Fensir - tak jak mówi Tomash - nie opłaca się. chociaż sam pomysł z rangą - niezły. ale z drugiej strony - zrobi się chaos.
Tomku - jak kwota przekroczy potrzeby opłacenia hostingu, to zawsze możesz ogłoszenie zdjąć. poza tym weź pod uwagę, ile już wydałeś na opłacenie BP.
fakin' do it!
Tomku - jak kwota przekroczy potrzeby opłacenia hostingu, to zawsze możesz ogłoszenie zdjąć. poza tym weź pod uwagę, ile już wydałeś na opłacenie BP.
fakin' do it!
- Tiger Brown
- Kradziej
Kto mówi o Twojej kieszeni?? Wydałbyś na piwo dla forumowiczów na rocznicowej imprezie BP !Tomash pisze:Tylko że datki mają to do siebie, że lubią być potem rozliczane. Gdyby ich kwota przekroczyła potrzeby opłacenia hostingu, głupio by mi było wziąć kasę "do kieszeni" (w sensie wydać na piwo).
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.