[MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age
Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age
Dla dobra wyniku na ETC poświęcamy balans całej gry.
Może dojść np do tego, że (dajmy na to) VC będą wygrywać wszystko w Polsce, bo my trzymamy w tajemnicy jakieś przegięte złożenia, żeby nasz jeden gracz na ETC mógł zaskoczyć cały świat.
Imo bez sęsu.
Może dojść np do tego, że (dajmy na to) VC będą wygrywać wszystko w Polsce, bo my trzymamy w tajemnicy jakieś przegięte złożenia, żeby nasz jeden gracz na ETC mógł zaskoczyć cały świat.
Imo bez sęsu.
We can't stop here. This is bat country.
Doskonale rozumiem, o co tu chodzi-to nie jest jakaś technika rakietowa-i właśnie dlatego jestem przeciw utajnianiu. Wolę fajną grę.JarekK pisze:@Glonojad (...).
A z drugiej strony - to,czym grał top, obchodzi mnie osobiście umiarkowanie, cudzymi rozpami nie gram - tym bardziej że mówimy o dryżynowce.
@laik: tyle, że listy innych krajów z druzynowek widziałem na forum 9age, łącznie z zestawieniami w pdfach. Myślę, że po Krakowie to się rzeczywistością może zmienić. Tylko czy naprawdę wolicie,żeby decyzje podejmowali na podstawie plotek, co podobno wygrało, a nie konkretów? I mając konkrety mają problemy...
Uprawa warzyw od 1997 roku

chodzi raczej o to, ze nawet jesli cos nie jest do konca giete, a zachod ogarnie, ze gra tym ktos z polskiej repy, to taka rozpa od razu rosnie w ich oczach do niezabijalnego potwora, ktoremu trzeba obciac leb.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
To jak mi pokazesz rozpiski z 70-80 osobowych turniejow z Niemiec, Szwecji, Wloch i Danii to razem z Shinem zamiescimy rozpiski ze zgrupowania marcowego, ok?Glonojad pisze:Doskonale rozumiem, o co tu chodzi-to nie jest jakaś technika rakietowa-i właśnie dlatego jestem przeciw utajnianiu. Wolę fajną grę.JarekK pisze:@Glonojad (...).
A z drugiej strony - to,czym grał top, obchodzi mnie osobiście umiarkowanie, cudzymi rozpami nie gram - tym bardziej że mówimy o dryżynowce.
@laik: tyle, że listy innych krajów z druzynowek widziałem na forum 9age, łącznie z zestawieniami w pdfach. Myślę, że po Krakowie to się rzeczywistością może zmienić. Tylko czy naprawdę wolicie,żeby decyzje podejmowali na podstawie plotek, co podobno wygrało, a nie konkretów? I mając konkrety mają problemy...
To do dziela...
+1. Nikomu nie będzie się chciało analizować kontrparingow, wystawek, wnioski zostaną wyciągnięte pochopnie i niesprawiedliwie, poza tym niektórzy w ogóle nie biorą pod uwagę tego że zawsze zostanie efekt papier-kamień-nożyce.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- swieta_barbara
- habydysz
Jak byś poszukał, to byś znalazł:Szaitis pisze:To jak mi pokazesz rozpiski z 70-80 osobowych turniejow z Niemiec, Szwecji, Wloch i Danii to razem z Shinem zamiescimy rozpiski ze zgrupowania marcowego, ok?Glonojad pisze:Doskonale rozumiem, o co tu chodzi-to nie jest jakaś technika rakietowa-i właśnie dlatego jestem przeciw utajnianiu. Wolę fajną grę.JarekK pisze:@Glonojad (...).
To do dziela...
Drużynówka w Cardiff na 66 osób:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/882 ... 202016.pdf
Drużynówka w Salamance na 112 osób:
https://www.dropbox.com/s/yw9wz1z14vuoj ... 6.pdf?dl=0
Szukam jeszcze z mistrzostwa bałtyków, bo byli tam Niemcy i wszystkie duże drużyny ze wschodu, ale nie mogę znaleźć.
Grają w tę grę w kilkudziesięciu krajach, góra projektu 9th Age to przedstawiciele czołowych krajów.Klaudel pisze:Dla dobra wyniku na ETC poświęcamy balans całej gry.
Imo bez sęsu.
Polacy udzielaja sie w army comitee i supportach. Nie jesteśmy bogami battla żeby brak rozpisek z Krakowa skutkował nie zbalansowana gra.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ale to nie sa topowe kraje. Myslisz, ze np 2 lata temu(albo rok, nie pamietam), gdyby najwieksza papla alex shmidt nie przekazal mi rozp z warmupa, to sami orgowie ochoczo wrzuciliby je na forum? I dont think so.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- swieta_barbara
- habydysz
To bzdura IMO - 2 lata temu na 1szym miejscu byli Szwedzi, na 3cim Grecja. Anglicy i Austriacy również pojawiali się na podium.
Jeśli nasi reprezentanci będą demonstrować taka arogancję, nie mam zbyt wielkich nadziei na złoto.
Jeśli nasi reprezentanci będą demonstrować taka arogancję, nie mam zbyt wielkich nadziei na złoto.
Ok, ale powiedzcie mi z ręką na sercu, że w Zielonkach nie bylo jakichś OP złożeń, które należałoby polikwidować/poprzycinać.
Swoją drogą patrzyłem na rozpiski HE i DE z tego turniej z Cardiff i wszystkie jak jedna do dupy
Swoją drogą patrzyłem na rozpiski HE i DE z tego turniej z Cardiff i wszystkie jak jedna do dupy

We can't stop here. This is bat country.
Czym innym jest moim zdaniem zwracanie uwagi na oczywiste przegięte combosy, które ktoś wymyślił, a czym innym przekazanie dokładnie całej rozpy gracza. Jeśli ten gracz dobrze sobie radzi rozpą, którą inni gracze tej armii radzą sobie średnio to niekoniecznie jest to kwestia balansu jednostek.
Popieram Kacpra.
Możecie być pewni, że za 2 tygodnie wasze rozpiski z mastera przejdą do historii, która szybko pójdzie w zapomnienie.
Niemal wszystko się w różnym stopniu zmieni. A a teraz jest ostatnia chwila na eliminację przegięć, które nie dość że psują grę wszystkim graczom, to na ETC działają jak miecz obusieczny i tym 10 zainteresowanym osobom mogą stanąć kością w gardle.
1 kwietnia wyjdą ostateczne zasady i będziecie mieli spokój.
Możecie być pewni, że za 2 tygodnie wasze rozpiski z mastera przejdą do historii, która szybko pójdzie w zapomnienie.
Niemal wszystko się w różnym stopniu zmieni. A a teraz jest ostatnia chwila na eliminację przegięć, które nie dość że psują grę wszystkim graczom, to na ETC działają jak miecz obusieczny i tym 10 zainteresowanym osobom mogą stanąć kością w gardle.
1 kwietnia wyjdą ostateczne zasady i będziecie mieli spokój.
- swieta_barbara
- habydysz
Zgadzam się Stachu - z tym, że te rozpy i tak nie będą legalne w tym złożeniu za 6 miesięcy, więc nie wiem o co całe zamieszanie?
Do ETC jeszcze 2 duże zmiany, jedna za 2 tygodnie, jedna za 2 miesiące, co z obecnego systemu przetrwa ten czas?
Powinniśmy maksymalnie wykorzystać cały czas jaki nam pozostał do wypuszczenia drafta do zbalansowania zewnętrznie wszystkich armii.
ETC to tylko jeden turniej, na którym wystąpi pewnie z 10 naszych rodaków - ale na tych zasadach rżniemy całą resztę roku, więc jeśli dopuszczone są jakieś buble, to trzeba je wskazać.
A publikowanie całych rozp w sytuacji, kiedy cała gra będzie miała jeszcze 2 duże patche, to żadna strata.
Do ETC jeszcze 2 duże zmiany, jedna za 2 tygodnie, jedna za 2 miesiące, co z obecnego systemu przetrwa ten czas?
Powinniśmy maksymalnie wykorzystać cały czas jaki nam pozostał do wypuszczenia drafta do zbalansowania zewnętrznie wszystkich armii.
ETC to tylko jeden turniej, na którym wystąpi pewnie z 10 naszych rodaków - ale na tych zasadach rżniemy całą resztę roku, więc jeśli dopuszczone są jakieś buble, to trzeba je wskazać.
A publikowanie całych rozp w sytuacji, kiedy cała gra będzie miała jeszcze 2 duże patche, to żadna strata.
Fakty sa takie, ze zadne z krajow z tzw. "wielkiej 4", czy tam 5tki, nie upubliczniaja pelnych rozpisek ze swoich turniejow. Nie widze powodow, zebysmy mieli dzialac odwrotnie i pokazywa nasza mete, nawet jesli ma sie zmieniac z kazdym draftem. Wszyscy na nas patrza i napisze raz jeszcze, nasze nawet slabsze rozpy w oczach zachodu wydaja sie znacznie mocniejsze. jesli panom z JH wydaje sie, ze "uratujecie" edycje, bo zaspamujecie forum naszymi rozpami, to sami wykazujecie sie Kacprze arogancja, zakladajac poniekad, ze tylko na podstawie naszych rozp i wynikow z naszych turniejow (ktorych to wynikow jest najwiecej) mozna wprowadzac zmiany i likwidowac przegiecia.
Jesli chcesz pokazywac najwieksze buble, to pisz na forum, ze np black coach za 210 z 6t 5w 3+ 4++ jest przegiety, albo, ze rozpa orkow na 4 szelobach tez do bubli smialo mozna zakwalifikowac. Jednakze wrzucanie pelnych rozpisek potencjalnych kadrowiczow to strzal w stope a nie dbanie o balans edycji.
Jesli chcesz pokazywac najwieksze buble, to pisz na forum, ze np black coach za 210 z 6t 5w 3+ 4++ jest przegiety, albo, ze rozpa orkow na 4 szelobach tez do bubli smialo mozna zakwalifikowac. Jednakze wrzucanie pelnych rozpisek potencjalnych kadrowiczow to strzal w stope a nie dbanie o balans edycji.

- swieta_barbara
- habydysz
Ale o czym Ty gadasz Aleksander? Co to za demagogia rodem z politycznej opery mydlanej?
"uratujecie edycję"
"zaspamować forum rozpami"
BTW sam sobie przeczysz, pisząc w jednym zdaniu, że na podstawie naszych turniejów nie będą likwidować przegięć, a potem że wszyscy na nas patrzą. Zejdź na ziemię.
Wrzuciłem 3 zwycięskie rozpy z mastera (które będą nieaktualne za 2 tygodnie) i o tym jest cała dyskusja. Nigdy nie było żadnej oficjalnej komunikacji od Selekcjonerów w tej sprawie, a jak ta rozmowa pokazuje nie jest to takie jednoznaczne. No i wreszcie, ja tam regularnie czytam rozpy z Niemiec i Włoch - wypadałoby, żeby reprezentanci bardziej się przykładali do gromadzenia danych, jeśli uważają że to takie istotne przy układaniu strategii - są regularnie publikowane na forum 9th Age.
"uratujecie edycję"
"zaspamować forum rozpami"
BTW sam sobie przeczysz, pisząc w jednym zdaniu, że na podstawie naszych turniejów nie będą likwidować przegięć, a potem że wszyscy na nas patrzą. Zejdź na ziemię.
Wrzuciłem 3 zwycięskie rozpy z mastera (które będą nieaktualne za 2 tygodnie) i o tym jest cała dyskusja. Nigdy nie było żadnej oficjalnej komunikacji od Selekcjonerów w tej sprawie, a jak ta rozmowa pokazuje nie jest to takie jednoznaczne. No i wreszcie, ja tam regularnie czytam rozpy z Niemiec i Włoch - wypadałoby, żeby reprezentanci bardziej się przykładali do gromadzenia danych, jeśli uważają że to takie istotne przy układaniu strategii - są regularnie publikowane na forum 9th Age.
Strasznie odwracasz kota ogonem i czepiasz sie nieistotnych slowek. Zamien sobie cyniczne uratujecie na nie wiem... polepszycie, poprawicie, pickuj co tam chcesz. Czy ktos z wloskiej/niemieckiej/dunskiej/szwedzkiej ekipy wrzucil poficjalne rozpy z turnieju? Czy znajdujesz jakies pojedyncze rozpy, ktore ktos tam wrzucil, bo uznal za mocne i poddal dyskusji?