[MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age

Post autor: swieta_barbara »

Przykładowo tu masz niemieckie rozpy z Baltic Sea Cup z 20-21/02:
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... sea-4-pdf/

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Ja pierdziu kilka krajow nie wrzuca rozp kilka wrzuca bajzel na kółkach. O co tutaj sie kłócić i drzeć szaty ? O plastikowe ludziki ? Ludzie ogarnijcie się. [-X
Śmiem twierdzić że to jedno z zachowań dzięki którym mamy Age of Sigmar :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

^Karpiu^ pisze: O co tutaj sie kłócić i drzeć szaty ?
Nie Karpiu, nie rozmawiamy o rozpach tak naprawdę - rozmawiamy o tym, że Rince zarzuca mi brak lojalności.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

nie wiem o co napinka.
niech sobie każdy przemyśli o co chodzi w tworzeniu zasad do tej gry - o balans. na tym nam najbardziej zależy w tej chwili. Pózniej każdy będzie się bawił w combosy.
mamy jeszcze dwie zmiany przed zasad, diametralne. Ujawnienie ich to jak ujawnienie rozpisek na 8 edycję teraz. A jeżeli którykolwiek z miłościwych kadrowiczów uważa że zajebią mu pomysły i będzie gorzej, to przypomnę tylko sławny tekst Cosma (pozdro brachu) - "to się nazywa trening komandosów".
Ostatnio zmieniony 25 lut 2016, o 10:32 przez Gasior, łącznie zmieniany 1 raz.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Rince, tymi rozpami za 2 tygodnie to najwyżej w kominku rozpalisz. Wszystkie armie się ogromnie zmieniają i powienieneś o tym doskonale wiedzieć jako członek ABC, który ma dostęp do wszystkich pod-forów armijnych.

Przykładowo większość topowych rozp bestii to minobus. Ale teraz minosy wylecą z core i rozpą którą zagrałem ponad 30 bitew, w tym 6 turniejów, można se dupe wytrzeć. A z tego co się orientuję, to akurat beastmanów najmniej pozmieniają.

Więc o czym dyskusja? Gównoburza w szklance wody.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Oooo, evgenia grala z niemiaszkami :) :) :)

No dobra, wracajac do tematu. Co zyskujemy na tym, ze bedziemy konsekwentnie wrzucac calosciowe rozpy i odkrywac karty? Ja uwazam, ze wytykanie bubli na forum jest wystarczajace. A jesli faktycznie pojawi sie jakas niezabijalna rozpa, tez mozna postawic temat na forum. Ale po co wrzucac wszystko?

Tak, Kacper, dokladnie. Paplobara na stos! Proponuje, zebys zszedl ze mnie i zwrocil uwage, ze nie jestem jedyna osoba, ktora woli, zebysmy nie publikowali rozp z turniejow.

Moze sobie rozpale, Kolata, ale iskry nadal beda zostawiac slady na podlodze.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

swieta_barbara pisze:
^Karpiu^ pisze: O co tutaj sie kłócić i drzeć szaty ?
Nie Karpiu, nie rozmawiamy o rozpach tak naprawdę - rozmawiamy o tym, że Rince zarzuca mi brak lojalności.
Barb
Rozumiem ale na uj tu sie kłócić o to ? Dla mnie to gra nie warta świeczki. To sa plastikowe ludki a nie kurde realna kasa za granie w Repie i wygrane na turniejach i na zawodach. Rozpy zostały ujawnione i tyle. Inne kraje tez rozpowszechniają rozpy. Chcecie działać dla ulepszenia tego systemu czy chować rozpy i rozpieprzać system jeszcze bardziej ? Dla mnie dzielenie sie rozpiskami jest plusem bo pomaga zbalansowac system.
Teraz WFB jest w 4 literach i to środowisko tworzy ten system więc jak bedziecie gadać takie pierdoły i tak sie strzempić to bedzie jeszcze gorzej niż było. Tyle odemnie.

Awatar użytkownika
jackie
Mudżahedin

Post autor: jackie »

+1
Dokładnie. Popieram Karpia. To tylko żołnierzyki dla troche większych dzieci.

Awatar użytkownika
chaoslo3
Wałkarz

Post autor: chaoslo3 »

Dla mnie to tęż tylko plastikowe ludki ale nie uważam za w porządku krytykowanie tych którzy podchodzą do tego z pasją większą niż moja i którym zależy na wynikach ETC czy wewnętrznym balansie samej gry.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Jaki balans? Posłuchajcie co mówią nasi ludzie w ABC na temat "balansowania" tej gry! Zobaczycie kwiatki jakie puszczą po update'cie. Najłatwiej chyba przykładem. Rozpa janusa na 2 lordach chaosu na dyskach + bsb na dm + cory + 2x2 juggery. Zrobił chłop 94( Nie jestem pewny) punkty. Musi bic przegięte strasznie no nie? Otórz nie. Rozpa opera sie na 3 byczych herosach za połowe punktów + lekkim supporcie, który sam nic nie robi. Dodatkowo dochodzi skill Janusa dzięki któremu wklepał te punkty. A co zobaczą szwedzi? Zrobił mase punktów na turnieju w Polsce = tniemy koło dupy. Przeczytajcie/odświerzcie sobie temat "beka z forum 9th age" i wasze opinie o tych co mają "balansować". Trzeci draft wychodzi a black coach bez zmian. Z tego co pisze Rince to jeszcze upgrade do W dostanie.

Nie zmienia to faktu, że i tak sobie poradzimy, nieważne jak źle by nie było.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Czyli taki będzie coach za chwilę ? :)
black coach za 210 z 6t 5w 3+ 4++

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Z tego co pisze Rince to tak. "Balansują" tą grę nie ma co!
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Niezależnie od feedbacku z Polski w tym przypadku
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jest troche tak, ze kilku szwedow z RT slucha, dyskutuje, bierze niektore rzeczy pod uwage, ale sa tez tacy zawodnicy jak el-rey czy arthain, ktorzy raczej i tak wiedza wszystko najlepiej. Np, taki fajny koles sir-joker postawil topic zamkniety o elfickim strzelaniu. nie wiem, z 6 stron poszlo. Przywolali tego arthaina. Wpadl, napisal jedno beznadziejne zdanie. Odpisalem mu, ze widac, ze przeczytal ostatnia strone. On na to, ze owszem, bo ma to gdzies.

A ty, jarek nie placz, bo akurat balansuja, a ludzie odpowiedzilani za zasady wkladaja w te gre mnostwo serca i pracy.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Wynik Janusa bardzo dobry. Po ostatnich dobrych wynikach wochu przycieli Brutesów i dragon ogry... pewnie teraz przytną shoggotha i mark nurgla...
Nie jestem przekonany czy oni tam w ogóle coś ogarniają.
Overall uważam że ujawnienie teczek bolka,lolka i toli w tej chwili nie ma znaczenia ale oczywiście po wydaniu ostatecznego draftu trzeba grać cichociemnych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Tu się zgadzam z Rincem. Chłopaki mają to nieźle poukładane, mega dużo pracy w to wkładają, myślę że 99% ludzi sobie nie zdaje sprawy ile to czasu i zaangażowania kosztuje. Ja we wtorek siedziałem na skypie z nimi od 20 do 24. Oni do samych booków do tego patcha musieli odbyć 16 takich sesji. A to tylko kropla w morzu tego co robią.
A el_rey to faktycznie kosmita, nie mam pojęcia co on tam robi. Wszystko porównywał do chaos dwarfów i dla niego wszystko było za mocne i do skasowania. Ale na szczęście gościu jest w mniejszości.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Flejm musi być - nie było go na masterze to przynajmniej na forum ☺
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Laik Flejm Musi być :) Ludzie zapominają że to tylko gra i teraz tym bardziej zapominają ze jak nie mamy wsparcia producenta i to społeczeństwo tworzy en system to teraz się grodzą jak górale na Gubałówce :P

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Laik pisze:Flejm musi być - nie było go na masterze to przynajmniej na forum ☺
+1

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Kołata pisze:Tu się zgadzam z Rincem. Chłopaki mają to nieźle poukładane, mega dużo pracy w to wkładają, myślę że 99% ludzi sobie nie zdaje sprawy ile to czasu i zaangażowania kosztuje. Ja we wtorek siedziałem na skypie z nimi od 20 do 24. Oni do samych booków do tego patcha musieli odbyć 16 takich sesji. A to tylko kropla w morzu tego co robią.
A el_rey to faktycznie kosmita, nie mam pojęcia co on tam robi. Wszystko porównywał do chaos dwarfów i dla niego wszystko było za mocne i do skasowania. Ale na szczęście gościu jest w mniejszości.
Z pierwszą częścią polemizował bym. Niektórzy tam się starają ale poukładanego tego wcale nie mają sensownie a ich przygotowanie czasem woła o pomstę. Generalnie super sprawa, że chcą spędzać tyle czasu ale mogli by go spędzać efektywnie bo dobrymi chęciami się niektórych rzeczy nie załata.
el rey nie wiem skąd tam jest. Nie powinno go być i tyle. Nie słyszałem dobrej opinii o kolesiu ani jednej, negatywnych wiele.
Obrazek

ODPOWIEDZ