Obiecane fotki, modele "historical" skala 25-28mm (nomenklatura różnie stosowana w zależności od firmy). Model firmy Crusader to Trak z okresu hellenistycznego, bo akurat "średniowiecznego" nic od nich nie mam.
Od lewej: Grenadier (obecnie form używa włoski Mirliton), Gripping Beast, Fire Forge, GW, Black Tree Design, Perry, Perry, Old Glory, Foundry, Crusader
Model BTD wydaje się wyższy z powodu tej integralnej bazy przy nogach.
Kawaleria
Od lewej: Foundry, Perry, GW, Perry (kawaleria Gripping Beast i FF jest wielkości Perry'ch, Old Glory mniej więcej jak Foundry - ciut szczuplejsi jeźdźcy, jeśli ktoś będzie chciał poszukam i pstryknę także ich fotki)
Powyższe modele firmy Foundry były rzeźbione przez braci Perry
Bardzo proszę Komparatywistyka miniatur to moje "hobby w hobby"
Plastik z boxa Mounted MAA 1450-1500 główka z zestawu Foot MAA 1450-1500.
Niestety "nowszych" bretońców GW nie mam, ale miałem, i nie pasują do niczego z powyższych. Ci z 5 ed. jak widać w miarę o ile ich sie nie miesza (nie dotyczy piechoty). BTW stare wzory bretońskie też rzeźbili bracia Perry.
Modele Foundry dobrze wyglądają posadzone na konie perrych.
Nijlor zgadzam się z Tobą, figury GW nie mają prawidłowych proporcji, przez prawidłowe mam na myśli odzwierciedlenie rzeczywistości. GW stworzyło swoje proporcje, takie krępe typki i ludzie do tego przywykli.
Przecież Ścibor nie ma jakiś tragicznie drogich figur!
Ważne żeby nie wyszedł z tego rzeźbienia jakiś fircyk z imperium w kalesonach tylko porządny bretoński jebaka