Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Re: Hearthstone

Post autor: Matis »

Przynajmniej zrobiłem questy klasami, którymi nie gram :P
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Da się teraz grać innym paladynem niż na sekretach. Mam questa i nic nie mogę wygrać ;/
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Palek na c'thunie czasami też daje rade:p
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Necromanter pisze:Da się teraz grać innym paladynem niż na sekretach. Mam questa i nic nie mogę wygrać ;/
graj sekretami na wildzie

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

Na standardzie n'zotch palek podobno daje rade

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Da się teraz grać innym paladynem niż na sekretach. Mam questa i nic nie mogę wygrać ;/
Jest kilka w miarę niezłych buildów palka. Na murlokach. Na mechach. Na N'zothcie. Na smokach. A w odwodzie jest jeszcze bójka :)
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

_reszka pisze:
Necromanter pisze:Da się teraz grać innym paladynem niż na sekretach. Mam questa i nic nie mogę wygrać ;/
graj sekretami na wildzie
Aggro na standardzie też daje radę nawet w miarę przyzwoicie. Przynajmniej na tyle, żeby questa skończyć.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Post autor: rychu022 »

Palek na N'Zoth, elizie i dużej ilości dociagniec od 3 dni z kilkoma gralem

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Pally i szaman to obecnie najmocniejsze klasy w standardzie - shielded murlok i nazroth to top deki.
A w wildzie jest niezawodny secret + murlok OTK + midrange. Do wyboru do koloru.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gram na standardzie teraz dragon palem i o dziwo sobie radzi lepiej niz przed wprowadzeniem wild/standard - nie wiem czemu :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ziemko pisze:Gram na standardzie teraz dragon palem i o dziwo sobie radzi lepiej niz przed wprowadzeniem wild/standard - nie wiem czemu :D
Sherlock :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Żaba to gra
http://www.hearthpwn.com/decks/517533-shielded-murloc
??

Kurde bo chciałem decka zrobić z inkwizytorem ale nie myślałem, że to jakoś może chodzić xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Z murlokow masz tylko te co spamuja tokeny + inkwizytora + lidera drugi czlon to bohaterka i miniony z tarcza + darkshire+ miecz + blood knighty + giganty - sam jestem zdziwiony jak to smiga. IMHO za duzo murlokow z woundami wiekszymi od 1 oslabia ten dek :-)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Drobny fail z ostatniej gry. Na ręke startowa gra dobiera mi lustrzane odbicie, poliformfię, szatkownika i pajęczego czołga. Wrzucam wszystko do przelosowania....i dostaję dokładnie te same karty #-o .

Jakie są na to szanse :lol2: ?

I tak wygrałem zresztą.
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Mi w ostatnim brawlu dwa razy w startowej ręce wypadł ball of spiders. Oczywiście wymieniam, spoko coś innego. Pierwszy top deck... ball of spiders...
Już dwa razy miałem identyczną sytuacje i teraz poprostu wiedziałem że tak będzie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Ustawione, zagraj coś takiego 20 razy to może 1 raz wyjdzie. Ale że komuś się chce?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No fajnie sie yogga ustawia :D ale raz sie zawiodlem, bo wrzucilem go z ice blockiem i mnie wlasna fatyga zabila - chyba ze mialem babola
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Ustawiane czy nie, ładnie pokazuje jak niedorobioną kartą jest yogg. Jasne, sama ta tylko jedna karta zapewne dostarczy wszelkim zbieraczom hilghlightów z Heartstona materiałów na pół najbliższego stulecia ( albo i całe ), ale z punktu widzenia designu gry jest po prostu totalnie idiotyczna. Pandemonium totalnie losowych zaklęć, bez żadnego ładu, składu i kontroli nad tym. A Blizzard ma jeszcze czelność głosić, ze Hs jest "grą opartą na skilu" :lol2: .

Ale na pozytywniejszej nucie, ostatnio udało mi się wygrać bardzo zażartą potyczkę z paladynką, gdzie mój łotr został w 5 turze na 1 hp i przez kolejne 6(sic!) tur na tym jednym hapeku broniłem się jak Częstochowa przed szwedami :mrgreen: , mimo że przeciwnik wrzucił w tym czasie mi. 2x strażnika królów. I to był Hs jakiego tak uwielbiam - oparty na rozsądnym zagrywaniu kartami, przewidywaniu i kontrowaniu gry przeciwnika, a nie na jakieś czaro-dyskotece :P .

I tak zagram sobie dzisiaj jeszcze trochę. Może w końcu trafi mi się perfekcyjne rozdanie mechamaga, o którym marzę już od jakiegoś czasu ( tj. 2x naganiacz mechów i 2x śniegoczłap na ręce startowej. A jakby pierwszą dobraną kartą był wkurzotron to już by była wisienka na torcie :) )
No fajnie sie yogga ustawia :D ale raz sie zawiodlem, bo wrzucilem go z ice blockiem i mnie wlasna fatyga zabila - chyba ze mialem babola
Sekrety ( z jednym wyjątkiem u Palka ) aktywują się tylko w wrogiej turze. Ice block nie zaskoczy więc na skutek śmierci od obrażeń w twojej rundce.
Mad Mike pisze:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Fajny jest yogg. rzucasz koło połowy gra na ok 10 czarów, przewaznie usuwa przeciwnikowi stol - wiekszosc czarow jednak rzucana z naszej perspektywy rzadko nas krzywdzi. + draw w srodku gry sie czasem przyda. Ciekawa karta ale wymaga gry pod niego

ODPOWIEDZ