Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Ogladalem stream savjz i jego yogg huntera. Jak odpalal yogga to powiem szczerze rzadko robil krzywde w wiekszosci pozytywne rzeczy wyskakiwaly, wiadomo kiedys komus zrobi fatigue albo 2xpyroblast na twarz natomiast sa to uroki RNG. Jak go trafie (bo nie zamierzam craftowac) to jakis smieszny deck zloze na nim. Poki co deathrattle/beast hunter mnie bardzo mile zaskakuje a nie mam jeszcze krolowej.
Ja jak gralem deathrattle hunterem to stwierdzilem ze ssie po kule... na aggro za wolny, nie kontroluje stolu, a na controla za slaby - combo miracle rogue itd., ctun druid tez,
Z pozytywnych rzeczy widze dr6 i dr 8 (lew i trojka drombo). Brakuje mu czyszczenia stolu i leczenia...
Ziemas rozwiniesz temat jego zajebiaszczosci ?
Z pozytywnych rzeczy widze dr6 i dr 8 (lew i trojka drombo). Brakuje mu czyszczenia stolu i leczenia...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Zajebiaszcza to jest obecna bójka . Tak odjechanych zasad to nie było już od dawna, a tylko kilkanaście gier które zdążyłem rozegrać, pokazały, że gracze potrafią być naprawdę kreatywni . Przykłady ?
Wojownik - atrapy + dopakowanie
Druid - coldlighty + naturalizacja
Mag - mana żmije + pociski, albo fostbolt + lodowa lanca
Szaman - kruszyskałka + iskrobot (patent jest mój jakby co . Tantiemy wynoszą 10 golda za każde trzy winy tym osiągnięte )
Kapłan - flash heal + mindstike ( też mój pomysł, którym zrobiłem zresztą najszybszą serię 3 zwycięstw jaką pamiętam )
Albo naganiacze mechów i mechaniczne yeti. Wrzucenie 6 mobów na stół w 2 rundzie wygląda przepięknie .
Tylko karty z pakietu wyjątkowo słabe mi się trafiły....
Wojownik - atrapy + dopakowanie
Szaman - kruszyskałka + iskrobot (patent jest mój jakby co . Tantiemy wynoszą 10 golda za każde trzy winy tym osiągnięte )
Kapłan - flash heal + mindstike ( też mój pomysł, którym zrobiłem zresztą najszybszą serię 3 zwycięstw jaką pamiętam )
Albo naganiacze mechów i mechaniczne yeti. Wrzucenie 6 mobów na stół w 2 rundzie wygląda przepięknie .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Niesamowita kontrola boardu, bardzo silny midrange, duzy removal (ale nie AOE), dobry bust, dobre tempo.Żaba pisze:Ja jak gralem deathrattle hunterem to stwierdzilem ze ssie po kule... na aggro za wolny, nie kontroluje stolu, a na controla za slaby - combo miracle rogue itd., ctun druid tez,
Wrzuc swoj deck to porownam ze swoim, bo ja z deathrattlem mam tylko 9 kart, reszta w bestiach.
Na potwierdzenie moich teorii moge tylko powiedziec ze zrobilem z 13 ranki 9ta w 1h robiac 10-2 win ratio.
Bójka fajna? meh nuda.
drzewka + call i w drugiej turze mi wychodzą leszcze xD
drzewka + call i w drugiej turze mi wychodzą leszcze xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
wg mnie dla kaplana lepsze jest za 2 kosztu ladowanie 5 hit w bohatera a za 1 pkt leczenie 3 i przyzywanie strazniczki swiatlosci jak konczylem w 6 to mialem trzy a jedna miala sily 15Infernal Puppet pisze: Wojownik - atrapy + dopakowanie
tak samo sadzonki plus anodowany robocik tez niczego sobie
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie super jes żelazny sensei+naganiacz mechów dla łotra...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Imho lepszy ice block i fireball - omija gości z tauntem Jedynie przegrywa z mirrorem albo jak mu nie dojdzie wystarczająca ilość ice blocków._reszka pisze:mnie na łopatki rozłożyło - mag, ice block + molten giant
Ostatnio zmieniony 12 maja 2016, o 09:54 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
jedyny plus tego ze to szybko idzie
nagaczniacz plus tygrys jest tez ok u lowcy
nagaczniacz plus tygrys jest tez ok u lowcy
Druid -Orzeźwienie + Wyrocznia światłozimnych Polecam
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
nom mozna sobie kombosy rozne przecwiczyc
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wiem, sam się tym właśnie bawię . Wcześniej próbowałem w sumie prawie identycznych kombinacji, tylko z żelanym sensei łotra, albo mechanicznym yeti. Choć muszę wypróbować jeszcze patent pt ice block + fireball . To chyba będzie pierwszy raz w HS gdy zrobię limit dziennego złota z zwycięstw .nagaczniacz plus tygrys jest tez ok u lowcy
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Bójka mega glupia ale spoko przynajmniej questy nadrobię przez 2 dni
I tak imo najmocniejsze mill druid (jak trafiam to szybkie gg bo nic nie mogę zrobić) i mechy huntera/rogala
I tak imo najmocniejsze mill druid (jak trafiam to szybkie gg bo nic nie mogę zrobić) i mechy huntera/rogala
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Lepszy jest mag pod Ice bloc i pochodnię Masz wtedy 45kart w decku, możesz kontrolować stół i walić w ryja.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
No ja Ci powiem, że miałem taką grę vs mill druid w której kliknąłem tylko koniec pierwszej tury i tyle z tego było bo mnie przemielił
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13