Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Re: Hearthstone

Post autor: oczko »

Czemu bez leeroya? To dość efektywny finiszer
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Do standardowego zoo to temu daleko :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

oczko pisze:Czemu bez leeroya? To dość efektywny finiszer
Nie mam go po prostu :x . I o ile nie dopisze mi szczęście w paczkach, to prędko go nie zrobię, bo koszt craftowania legendarek jest absolutnie z (_I_) wzięty. Mam obecnie 635 pyłu, a chicałbym dorobić sobie jeszcze przynajmniej kilka commonów, niekoniecznie akurat pod tą talię :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Powiem tak: koszt craftu jest tak wyważony, żeby opłacało się w bólu i cierpieniu zbierać karty, a nie pylowac wszystko jak leci. Po półtora roku grania zrobiłem przynajmniej 3 legendarki, kilka epikow, trochę rarek, a nawet jakieś commony się znajdą.
Nie rozwaliłem do tej pory żadnej karty z gvg ani z naxrammas.
Mam kompletnego tempo warriora, aggro shamana a na więcej talii na razie nie mam czasu.
W zapasie kurzy mi się na ten moment 8, 5 k pyłu - jak mnie najdzie fantazja mogę zrobić z tym co mam dowolną talię.
A, dodam dla porządku, że nie wydałem póki co złotówki

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jest dokladnie jak regis pisze. Nie wydalem zlotowki na karty, jestem w stanie zlozyc kazda talie.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

I mala rada generalnie nie balezy craftowac z pylu commonow i rarow - je zbierzesz losujac paczki - najgorsza opcja to wykraftowac cos by w nastepnym boosterze to wylosowac :-) ale na te szkoda pylu.
Ja przyznam sie bez bicia ze troche wydalem ale tylko dlatego ze zaczalem grac niecaly rok temu - a straconego czasu nie nadrobisz - wazne by robic codzienne misje. Choc teraz z wejsciem standardu ilosc kart spadla ;-P

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

choć teraz z wejściem standardu ilość kart spadla ;-P
Jak się gra w dziczy, to wręcz przeciwnie :wink: .
Powiem tak: koszt craftu jest tak wyważony, żeby opłacało się w bólu i cierpieniu zbierać karty, a nie pylowac wszystko jak leci. Po półtora roku grania zrobiłem przynajmniej 3 legendarki, kilka epikow, trochę rarek, a nawet jakieś commony się znajdą.
Tyle że taka strategia się sprawdza najlepiej kiedy w grze wchodzą jakieś większe zmiany i można rozmontować nadmiarowe karty za pełną wartość, a nie jakiś jej nędzny ułamek. Ja niestety (oby już niedługo) jestem jeszcze na etapie zbierania co się tylko da, choć jak pokończę wszystkie przygody ( zostały mi jeszcze tylko 4 skrzydła góry 8) ), to niewątpliwie zacznę chomikować. Może przy okazji wpadnie coś fajnego z pakietów z bójek. Już raz trafiła mi się z bójko-paczki złota legenda, więc, anyfinn can happen :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ja ustawilem sie pod standard i regularnie pyle wieksze rzeczy z GvG jezeli potrzebuje i duze karty z naxramassu poszly do piachu :D

Polecam chomikowac, ja mam nowe hobby: trzymam nie dosc ze golda 3,7k to jeszcze 7 paczek z bojek i ogladania walk. W koncu kiedys do basica maja wejsc nowe karty, to wtedy je rozpakuje a nie teraz, a gold czeka na nowy dodatek (na przygody jednak wydam euro, bo nie ma ich az tak duzo za pelne 5 skrzydel)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Qc serio wierzysz w tą bajkę z rozszerzeniem basica? xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Ja tam nadal nie jestem przekonany do zmian w basicu, może kiedyś... Ale wtedy będą płakać wszyscy, którzy rozmontowali naxa/gvg. Ja po wejściu standardu powoli chomikuje złoto, na przygodę następną będzie jak znalazł. I przygodzie liczę, że 2-3 topowe talie będę miał

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja tez nie niszczylem naxxa czy gvg. Pogrywam czasem w wildzie (jaka radosc tam grac deathrattle hunterem, po wyjsciu old godsow ta talia jest kompletna :D ). Czasami karty z wilda tez przydaja sie do bojek. No i generalnie i tak juz mam wszystkie karty jakie bym chcial z old gods wiec po co ma pylowac ?:)

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Ziemko pokaz tego deathrattle huntera co tam masz:)
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Za pomoca jakiego portalu wrzuca sie teraz zdjecia bez sign owania? Zatrzymalem sie na etapie imageshacka :D

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Qc serio wierzysz w tą bajkę z rozszerzeniem basica? xD
Z blizzem to nigdy nic nie wiadomo :wink: . Ale szczerze to wątpię by się na taki krok zdecydowali. Bo co takiego można by było wrzucić standardu z naxxa i GvG by z jednej strony nie było to za dobre, a jednocześnie miało jakąś użyteczność ?
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ziemko pisze:Za pomoca jakiego portalu wrzuca sie teraz zdjecia bez sign owania? Zatrzymalem sie na etapie imageshacka :D
Tego używam: http://imgur.com

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Obrazek

Na dole jeszcze nzoth.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

tylko standard! :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Deck z tego co zauwazylem ma najwiekszy problem z zoo, nawet z aggro shamanem jest latwiej. Chyba, ze dostanie mocne eartly a ze nie ma drawu no to czysty los jest. Dobrze sobie radzi z controlami. Moznaby go przyspieszcy - dodac drugieg firebata, kolejnego mad scientista i potencjalnie jeszcze jeden fire trap kosztem lejt gamowych rzeczy.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

jak mnie wnerwiają łowcy - ostatnich 5-ciu, dojeżdżam mają 2-3 życia - 8 tura - call of the wild, spox czyszczę, 9 tura... znowu - k... jak się to robi bez drawa poza elekiem #-o 6-ty nie miał już tyle farta - 8 tura - CoW, 9 - yogii sauron (thurisan obniżył koszt), moja 9 zabijam tzn. prawie bo ice block (of mój stół wyczyścił, z entumbował ragnarosa z pośród 4 minionów itd. :D 10 tura CoW...

pure skill =D>

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

CoW patrzac na balans kart wybija sie dosc znacznie i czuje, ze rozwaza jej nerfa. Wiem o czym mowisz, kontroluje stol dostaje 2xCOW pod rzad 8,9 - juz nagle nie kontroluje i zaczynam przegrywac. Jak gram hunterem to sie ciesze, jak nie to mi smutno :) 8 tura u huntera jest tak samo "magiczna" jak niegdy 6 u paladyna.
Obecnie bedac w 8 randze mieszam tempo maga, druid rampe i huntera , jakos idzie :)

ODPOWIEDZ