[Warszawa, AM] 9th Age po Krakowsku - 26.06, 1200p.
Re: [Warszawa, AM] 9th Age po Krakowsku - 26.06, 1200p.
Obwarzanka jakoś nie kojarzę, więc i u nas nie będzie :p
1200 plus brak celów drugorzędnych i towarzyska atmosfera, to jest krakowski format moim okiem
1200 plus brak celów drugorzędnych i towarzyska atmosfera, to jest krakowski format moim okiem
Uprawa warzyw od 1997 roku
ten format to calkiem niezle entry z tego co widze mastery niedlugo moga miec 2 formuly obok siebie: 2500 i 1200 i ten drugi przeznaczony dla ludzi ktorzy albo nie moga sobie pozwolic na armie na 2500 albo nie maja tyle czasu aby poswiecic 2 dni na mastera albo sa poczatkujacy
Ooo to zapewni 9th ogromny nawrót ludzi do gry ;P
Ja z całą pewnością nawet nie zamierzam spojrzeć na format 2500 punktów. Za dużo figsów z punktu widzenia logistycznego, za długo się gra, gry są zbyt męczące itd.
Chciałem się dopytać na czym polega "prox" w 9th? ;P Ogólnie nie ma już oficjalnego producenta i można powiedzieć wszystko nie jest proxem albo wszystko jest proxem ;P. Na ten przykład jak mam figsy z warmachiny z frakcji horde "circle of orboros" i wykorzystam modele jako leśne elfy to będzie to prox np. drzewcem będzie woldguardian/megalith? Albo treekinami tharnowie albo skinwalkerzy? Muszę dopytać bo w Kings of War to nie byłby prox tylko force of nature w określonym przez figsy klimacie, czyli zasadniczo może wygrać np. nagrodę za najklimatyczniejszą armię. A jak to teraz wygląda w 9th? Trzeba się trzymać stricte dawnych standardów wyznaczonych przez GW czy armie natury w 9th można budować w zależności od swojej koncepcji?
Ja z całą pewnością nawet nie zamierzam spojrzeć na format 2500 punktów. Za dużo figsów z punktu widzenia logistycznego, za długo się gra, gry są zbyt męczące itd.
Chciałem się dopytać na czym polega "prox" w 9th? ;P Ogólnie nie ma już oficjalnego producenta i można powiedzieć wszystko nie jest proxem albo wszystko jest proxem ;P. Na ten przykład jak mam figsy z warmachiny z frakcji horde "circle of orboros" i wykorzystam modele jako leśne elfy to będzie to prox np. drzewcem będzie woldguardian/megalith? Albo treekinami tharnowie albo skinwalkerzy? Muszę dopytać bo w Kings of War to nie byłby prox tylko force of nature w określonym przez figsy klimacie, czyli zasadniczo może wygrać np. nagrodę za najklimatyczniejszą armię. A jak to teraz wygląda w 9th? Trzeba się trzymać stricte dawnych standardów wyznaczonych przez GW czy armie natury w 9th można budować w zależności od swojej koncepcji?
Jeśli cała armia jest zbudowana z jednej linii stylistycznej, to trudno mówić o proxach.
Jeśli w armii HE stoi klocek krasnali, niezależnie od producenta, to jest to prox.
Myślę, że najważniejsze to czytelność dla przeciwnika z jednej strony, a spójność armii z drugiej. Czasem się to kłóci zresztą (np gdy proxuje się chosenow warriorami w armii gdzie sa też inni warriorzy, a wszystko wygląda tak samo).
Ale myślę, że przy 1200 pkt problemów raczej nie będzie.
Jeśli w armii HE stoi klocek krasnali, niezależnie od producenta, to jest to prox.
Myślę, że najważniejsze to czytelność dla przeciwnika z jednej strony, a spójność armii z drugiej. Czasem się to kłóci zresztą (np gdy proxuje się chosenow warriorami w armii gdzie sa też inni warriorzy, a wszystko wygląda tak samo).
Uprawa warzyw od 1997 roku
Rozumiem.Glonojad pisze:Myślę, że najważniejsze to czytelność dla przeciwnika z jednej strony, a spójność armii z drugiej. Czasem się to kłóci zresztą (np gdy proxuje się chosenow warriorami w armii gdzie sa też inni warriorzy, a wszystko wygląda tak samo).
Odpowiedź napawa optymizmem.
Pytam bo mam sporo figsów do circle of orboros - kwestia przestawienia figurek na kwadraty i w razie czego podpisanie podstawek nazwami regimentów z kodeksu leśniaków (jakby np. nie było wiadomo że ten wielki golem albo wilkołak to ichniejsza wersja "avatara natury" ;P) - całość zachowuje swój klimat. Dopytuję, bo być może mam już armię do aż trzech systemów: 9th, WMH i KoW ;P. I już nie muszę się męczyć z kupowaniem 3 armii i malowanie tego wszystkiego przez wieczność ;P.
Potwierdzam obecność dwóch nowych adeptów:
Mateusz (Rocky) - Ogre Khans
Szymon (J'on) - The Vermin Swarm
Przelew zrobię jak tylko dostanę dane do konta.
Mateusz (Rocky) - Ogre Khans
Szymon (J'on) - The Vermin Swarm
Przelew zrobię jak tylko dostanę dane do konta.
Pojawię się.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
nie dam rady c.... wieczor kawalerski mnie mnie zniszczył,
pozdrawiam
pozdrawiam
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Zawsze sie mozemy umowic na granie
6+4+1=15