Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Infernal Puppet »

8 tura u huntera jest tak samo "magiczna" jak niegdy 6 u paladyna.
Nie sławny Mysterius "koń rafał" Chellenger. Na (nie?)szczęście w przyszłym roku wyleci ze standardu.

https://www.youtube.com/watch?v=a6DBRbRUQ1U

Plus jako bonus troszkę heartstonowego humoru :) :

https://www.youtube.com/watch?v=agNT6V7QmlE
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

świetna ta animacja :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Infernal

a Ty widujesz jeszcze konia rafała?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Czasami się trafi, bo to w sumie dalej niezła karta. Choć paladynów-choinek nie ma już tak wiele jak kiedyś.
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Wreszcie bójka na której nadrobię questy z 3 tygodni :D

I ta nazwa :D Zmienikon :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Obrzydliwe sie dłuzy jak zaden nie trafi czegos wygietego
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

ciekawe kiedy zrobia bojke ze zaczyna sie z 15 HP zycia i gra sie konczy max w 4 rundzie :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

2 karty takie były
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

wiem jedna z lepszych szybkich bojek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Podejdzie rng jest spoko. Nie podejdzie to członek
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

A mi jak na złość wysiadł w domu internet ( przekroczyłem miesięczny limit, uroki ściągania na dysk efektów letniej wyprzedaży z Steama :P ) i mnie bójka ominie. Szlaq #-o .
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Internet mi powrócił, akurat w sam raz na kolejną bójkę.

I kto wypadł z pakietu :mrgreen: ?

https://www.youtube.com/watch?v=-N6sqdrJzVo
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bójka dno - secret paladyn dominuje totalnie

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

O co kaman w tej nowej bojce ? #-o

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

nie wiem, jak zobaczylem, ze musze budowac talie to wylaczylem hearthstone :lol2: :lol2:
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Królik pisze:O co kaman w tej nowej bojce ? #-o
to już kiedyś było, działa to tak, że w pierwszej turze dobiera ci na rękę kartę z puli kosztu 1, w drugiej 2, trzeciej 3 itd. Jeśli nie masz kart o takim koszcie w decku, to dostajesz losową. Generalnie chodzi o to, że tworząc deck możesz sobie ustawić co będzie Ci dochodzić przez kolejne 10 tur :)
Mi się bardzo podoba, szybki win kapłanem ;p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

jakiego zoo polecacie ?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

W sensie talli, czy klasy :P ? Zoo to bardziej pewien sposób kompozycji niż jeden konkretny build, i nadaje się do niego całkiem sporo kart, choć pewne są preferowane. Generalnie wytyczne wyglądają tak :

- DUŻO małych mionionów. Myślą przewodnią większości zoo-decków jest "ilość jest jakością samą w sobie" . Jakieś +/- 2/3 talii powinno się składać z mobków o relatywnie małym koszcie (1,2,3 many ). Tanie minionki mają w Hs tą zaletę, że dysponują zazwyczaj najlepszym stosunkiem ceny do mocy. Oczywiście są mięciutkie i giną od byle czego, ale dlatego masz ich w talii tak wiele. Po prostu zalewasz stół raz za razem stworkami. Zaklęcia oczywiście też powinny być ( choćby te do usuwania z drogi jakichś prowokatorów ), ale grają tu rolę wsparcia.
- Dobieranie kolejnych kart. Ponieważ będziesz szybko zużywał karty, potrzebne będą narzędzia by w miarę równie szybko dostawać kolejne. Inżynierka, zbieracz łupów, przywódczyni kultu i td. Karty które odkrywają kolejne karty też podpadają pod tą kategorię. Warlock z racji swojej mocy bohaterskiej która również dopiera kartę jest właśnie klasą preferowaną do zoo.
- burst ( czyli seria obrażeń, najczęściej wykańczająca przeciwnika ). Ideą ( stosowaną zresztą nie tylko w zoo ) jest by nabić te kilkanaście pkt obrażeń w trakcie gry, a następnie zbić resztę jakimś jednym potężnym uderzeniem, najczęściej wykonywanym dzięki buffom do ataku ( power overwhelming, seal of champions, rockbiter weapon, i td ).

Przykładowa talia ? Opisałem taką dwie strony temu w tym temacie. Ta moja co prawda jeszcze wymaga przynajmniej kilku zmian ( nie mam jeszcze odpowiednich kart po prostu ), ale zawsze stanowi jakąś bazę do nauki.

No i najważniejsze - nie przejmować się i uczyć na porażkach. Hs jest, stety lub niestety, grą cokolwiek losową i czasem nawet najlepiej zrobione talie przegrywają, bo gra ułoży karty w kolejności totalnie z dupy wziętej. To się po prostu raz na jakiś czas musi zdarzyć i nie ma na to rady :mrgreen: .
Mad Mike pisze:

ODPOWIEDZ