[Łomianki] 27-28.08.2016 DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 5x2500
Re: [Łomianki] 27-28.08.2016 DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 5x
Dziwne, ale przynajmniej szczere
Uprawa warzyw od 1997 roku
Polecam pograć z lotharem - na szarże rzuca chessexami, na LD rzuca zwykłymi, a jak strzela z maszyn to chessex jest scaterrą, a zwykła kość misfirem.
On mówi że wszystko się zgadza
On mówi że wszystko się zgadza
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Wszystko się zgadza.
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
No jakby nie było uczy się od najlepszych-Qc- pisze:Polecam pograć z lotharem - na szarże rzuca chessexami, na LD rzuca zwykłymi, a jak strzela z maszyn to chessex jest scaterrą, a zwykła kość misfirem.
On mówi że wszystko się zgadzaLothar pisze:Wszystko się zgadza.
A teraz już wiadomo jak to będzie z malowaniem? Dopuszczne niepomalowane, czy ściągnięcie ze stołu? A może karniaki? Jak karniaki to takie, że strach się bać, czy można przełknąć? Zostały niecałe dwa miesiące. Gra się zupełnie czym innym niż w 8ed. Jak ma być wymóg pomalowanych modeli to dajcie sygnał, bo to tak naprawdę ostatni moment, żeby się zabrać, jeśli będzie tak, że trzeba zdążyć ze wszystkim. Prosiłbym o podejście serio do tego pytania i jeśli odpowiedź wciąż nie istnieje to dobrze by było, jakby do końca tygodnia się pojawiła.
Maluj leniwcuHoax pisze:A teraz już wiadomo jak to będzie z malowaniem? Dopuszczne niepomalowane, czy ściągnięcie ze stołu? A może karniaki? Jak karniaki to takie, że strach się bać, czy można przełknąć? Zostały niecałe dwa miesiące. Gra się zupełnie czym innym niż w 8ed. Jak ma być wymóg pomalowanych modeli to dajcie sygnał, bo to tak naprawdę ostatni moment, żeby się zabrać, jeśli będzie tak, że trzeba zdążyć ze wszystkim. Prosiłbym o podejście serio do tego pytania i jeśli odpowiedź wciąż nie istnieje to dobrze by było, jakby do końca tygodnia się pojawiła.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Dramat. W malowaniu / nie malowaniu modeli chodzi tylko o ilość ew. przyznanych karniaków ? Serio? Być może na DMP trafię na przeciwnika, który przywiózł wypodkładowany plastik bo uznał ilość karniaków za "do przełkniecia"? Na najważniejszym masterze? Serio? Dlaczego nie karteczki? Dwa miesiące minie w mgnieniu oka, więc każdy na pewno zrozumie kartoniki zamiast modeli. I na co wtedy liczymy, że przeciwnik odda 0-20, czy że raczej jakoś "przemęczy" te dwie godziny grając przeciwko czemuś na co normalnie nie wypakowałby własnych modeli.
Ale się zagotowałem. też czekam na informację o wymogu malowania, bo jak na DMP stoły mają wyglądać jak na lokalu to... to jest chyba faktycznie koniec
Ale się zagotowałem. też czekam na informację o wymogu malowania, bo jak na DMP stoły mają wyglądać jak na lokalu to... to jest chyba faktycznie koniec
Papier jest przegięty, nożyczki OK, Kamień.
A ktoś tak powiedział?Nogul pisze:W malowaniu / nie malowaniu modeli chodzi tylko o ilość ew. przyznanych karniaków ?
Bo gramy w figurki, a nie w karty.Nogul pisze:Dlaczego nie karteczki?
Warmachina pomimo niepomalowanych figsów ma się nieźle.Nogul pisze:jak na DMP stoły mają wyglądać jak na lokalu to... to jest chyba faktycznie koniec
Co to w ogóle jest za ton? Rozumiem, że jesteśmy w internecie, ale przypominam, że ktoś po drugiej stronie monitora siedzi. Aż mi się nie chce do tego w pełni odnosić. Nie każdy ma tyle czasu by sobie w parę miesięcy od nowa armię zmalować. Faktem jest, że teraz jest półtora miesiąca i pomimo tego, że to wakacje nie da się wszystkiego zdążyć. Pytaniem jest czy będą łagodne kary i można część zrobić na normalnym poziomie, a część wziąć w stanie surowym, czy będą z tych sroższych i wszystko na gówniane masterowe trzy kolory trzeba przechlapać z myślą o poprawce w czasie bliżej nieokreślonym.
Ja już też.Nogul pisze:Ale się zagotowałem
@Hoax
Chłopcze ogarnij się, bo jak już sam napisałeś to jest internet i nie wiesz kto siedzi po 2 stronie monitora. Nogul to jest ze 2 razy starczy facet od ciebie więc trochę szacunku. A miał na myśli to, że chciałby na najważniejszym turnieju w roku zobaczyć pomalowane armie, tak jak było od dłuższego czasu, i wyraża swoją wątpliwość, że jeśli kary za brak malowania nie będą wystarczająco srogie, to ludzie mogą je olać, bo będzie im się to kalkulować (wrzucą w koszty).
Do DMP nie będzie żadnych zmian w bookach, więc nie do końca łapie jak to jest, że ktoś nie jest w stanie pomalować swoich ludzików w tym czasie. Jak jest kolejka u malarza czy nie masz czasu, to można zagrać czymś co się już ma. Mnie osobiście nawet kartoniki nie przeszkadzają, ale rozumiem, że komuś może to być nie w smak. Stąd moim zdaniem wymóg pomalowanej armii powinien zostać ogłoszony jak najszybciej. Polacy to sprytny naród, coś wykombinują.
Chłopcze ogarnij się, bo jak już sam napisałeś to jest internet i nie wiesz kto siedzi po 2 stronie monitora. Nogul to jest ze 2 razy starczy facet od ciebie więc trochę szacunku. A miał na myśli to, że chciałby na najważniejszym turnieju w roku zobaczyć pomalowane armie, tak jak było od dłuższego czasu, i wyraża swoją wątpliwość, że jeśli kary za brak malowania nie będą wystarczająco srogie, to ludzie mogą je olać, bo będzie im się to kalkulować (wrzucą w koszty).
Do DMP nie będzie żadnych zmian w bookach, więc nie do końca łapie jak to jest, że ktoś nie jest w stanie pomalować swoich ludzików w tym czasie. Jak jest kolejka u malarza czy nie masz czasu, to można zagrać czymś co się już ma. Mnie osobiście nawet kartoniki nie przeszkadzają, ale rozumiem, że komuś może to być nie w smak. Stąd moim zdaniem wymóg pomalowanej armii powinien zostać ogłoszony jak najszybciej. Polacy to sprytny naród, coś wykombinują.