PMOTM 7 Empire Knights
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMOTM 7 Empire Knights
Ostatnio zmieniony 8 gru 2007, o 12:44 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepsze foty nic tu nie pomogą
Powiem tylko ,że podstawki koszmarne .Już lepsze byłyby całe w trawce
Powiem tylko ,że podstawki koszmarne .Już lepsze byłyby całe w trawce
- Majster-Bieda
- Pseudoklimaciarz
tak jak wczesniej pisali popraw podstawki
Wiem że nie maluję na koziomie <kozak>
Ale już pewne doświadczenie mam. Najbardziej rażące w tej pracy w moim subiektywnym odzczuciu jest czystość pracy. Powalające ilości czarnego inku prawdopodobnie zostały użyte.... do tego wszechogarniający brązowy który nie dodaje bynajmniej pracy estetyki. Domyślam się jaki miałeś zamysł....
Mianowicie ukazać konnice po bitewce gdzie kurz osadził się na pancerzach ale można taki efekt osiągnąć malująć schludniej. Na przykład pomaluj na początek figurki podstawowymi kolorami ,a nastepnie nałóż 2 jaśniejsze warstwy w miejscach wystających. W tej sposób wycieniujesz figurkę tak że będzie jako tako wyglądać i np. aby osiągnąć efekt błota "strzelasz " z włosia farbą na figurkę w wyznaczonych miejscach. Ja w tym nie mam praktyki więc może ktoś bardziej doświadczony wyjaśni tę kwestię:)
Ja sam pracuje nad moją konnicą i niedługo będą pierwsze efekty.....
!!! Rycerze imperialni to szlachcice, osoby wysoko urodzone i majętne. Każdy z tych ryerzy ma na zawołanie watarzkę giermków którzy wypucują im ich pancerze na glanc
Ale już pewne doświadczenie mam. Najbardziej rażące w tej pracy w moim subiektywnym odzczuciu jest czystość pracy. Powalające ilości czarnego inku prawdopodobnie zostały użyte.... do tego wszechogarniający brązowy który nie dodaje bynajmniej pracy estetyki. Domyślam się jaki miałeś zamysł....
Mianowicie ukazać konnice po bitewce gdzie kurz osadził się na pancerzach ale można taki efekt osiągnąć malująć schludniej. Na przykład pomaluj na początek figurki podstawowymi kolorami ,a nastepnie nałóż 2 jaśniejsze warstwy w miejscach wystających. W tej sposób wycieniujesz figurkę tak że będzie jako tako wyglądać i np. aby osiągnąć efekt błota "strzelasz " z włosia farbą na figurkę w wyznaczonych miejscach. Ja w tym nie mam praktyki więc może ktoś bardziej doświadczony wyjaśni tę kwestię:)
Ja sam pracuje nad moją konnicą i niedługo będą pierwsze efekty.....
!!! Rycerze imperialni to szlachcice, osoby wysoko urodzone i majętne. Każdy z tych ryerzy ma na zawołanie watarzkę giermków którzy wypucują im ich pancerze na glanc
- Szrederator
- Chuck Norris
Fotki cienkie , ale żebyś ich dippował to nie widać. Tu znajdziesz dobre efekty bejcowania i jak to w ogóle poprawnie robić http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4330
Chyba jesteś nieprzyjemny.
Mogę ocenić je z tych fotek jeśli Cię to usatysfakcjonuje.
Nie jestem dobrym malarzem, doceniam Twoją pracę.
Uważam jednak że opancerzone figurki wyglądają mizernie po dippowaniu.
Na tych zdjęciach widzę jedynie brązowe plamy bejcy w niektórych miejscach. Sztandar wygląda słabo, podstawki jeszcze gorzej. Może twarze gości zostały fajnie wycieniowane przez bejcę ale nie mogę tego stwierdzić po tych fotografiach.
Oj chyba nie.tedzio pisze: Dziwne ze inni wszystko widza a ty nie no nie??
Szrederator pisze: Fotki cienkie
Mogę ocenić je z tych fotek jeśli Cię to usatysfakcjonuje.
Nie jestem dobrym malarzem, doceniam Twoją pracę.
Uważam jednak że opancerzone figurki wyglądają mizernie po dippowaniu.
Na tych zdjęciach widzę jedynie brązowe plamy bejcy w niektórych miejscach. Sztandar wygląda słabo, podstawki jeszcze gorzej. Może twarze gości zostały fajnie wycieniowane przez bejcę ale nie mogę tego stwierdzić po tych fotografiach.
self owned?Dzoooma pisze:
Mogę ocenić je z tych fotek[...] [...] nie mogę tego stwierdzić po tych fotografiach.
i to ze jestem nieprzyjemny bylo do mnie? czemu. ja tylko komentuje i doradzam, uwazam ze figurki powinny byc pomalowane w klimacie.
czy pomalowal bys sztandar chaosu na żółto-bialy kolor?
albo sztandary skavenów(zwlaszcza pestilience) wypucowane i wypolerowane?
tak samo jest z imperium. ich sztandary muszą lśnić, powiewać z dumą być piękne na polu bitwy. podobnie wygląda to u bretonii. i dodam tutaj ze jest to sztandar zakonu który powinien byc jeszcze piękniejszy( nie chodzi mi tu o styl, freehandy. ale o kosmetyke)
To raczej było do Tedzia, a nie do Ciebie, Arte ;p
Żeby nie offtopować, to wg mnie:
*źle wyglądają bejcowane metalliki (nie mówię teraz o twojej pracy - imo ogólnie źle wyglądają)
*mógłbyś więcej nad podstawką popracować
*nie pasuje mi do do imperium przybrudzony sztandar
*o szczegółach nie nic mogę powiedzieć, przez słabe fotki, po prostu ich nie widzę
Żeby nie offtopować, to wg mnie:
*źle wyglądają bejcowane metalliki (nie mówię teraz o twojej pracy - imo ogólnie źle wyglądają)
*mógłbyś więcej nad podstawką popracować
*nie pasuje mi do do imperium przybrudzony sztandar
*o szczegółach nie nic mogę powiedzieć, przez słabe fotki, po prostu ich nie widzę
-mimo tego że są niedostatecznie dobre imo.Mogę ocenić je z tych fotek
-takiego szczegółu jak twarz nie widać. Można jednak ocenić mniej więcejnie mogę tego stwierdzić po tych fotografiach.
podstawki czy ogólny efekt.
Gdzie widzisz tu "self owned" ?
Odnosiło się do Tedzia :Chyba jesteś nieprzyjemny.
Co do sztandaru to masz rację i ja nigdy tego nie negowałem.Dziwne ze inni wszystko widza a ty nie no nie??
Nie zrozumiałeś mnie.
Nie chcę też by Tedzio się irytował moją wypowiedzią bo pewnie nie zrobiłbym tych typów lepiej.
Pozdrawiam.