Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Hearthstone

Post autor: QQrydza »

Dancaarkiiel pisze:Stół wyczyści, ale jaki dimejdż do buzi przyjmie w zamian. :?
przy 70-80 healtha - nieznaczący :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Fool's bane + Violet ilusionist = czyszczenie stołu bez żadnych start hp #-o .

Ooze i harison będą jeszcze popularniejsi niż są teraz :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Violet ilusionist - wreszcie buff dla warlocka i warriora ;-P no i mill roguea ;-)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Przedziwne te nowe karty O_o masa ich i wszystko w kierunku castowania masy spelli - praise yogg
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Priest RIP... puryfaj wala o pomste do nieba.
A moat lurker to moja ulubiona karta dodatku

P.S. zaczela sie open beta karcianki The Elder Scrols : Legends - wlasnie sciagam ;-) wg 5 recenzji ktore czytalem bardziej strategiczna i glebsza (lejny + runy), wieksze deki + mieszanie 2 kolorow + neutrali - kolor to jak klasa w HS ale mniej wypolerowana i ze specyficzna grafika - bez jajec ;-) tzw. generic

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

A moat lurker to moja ulubiona karta dodatku
Jest to najbardziej perfekcyjna karta do ewolucji (no, może poza Onyxsią, ale tam z smoczków można przypadkowo wyczarować doomsayera, co niekoniecznie jest zamierzonym efektem przy rzucaniu ewolucji na 7 mobków :mrgreen: ). Wrzucasz go, mordujesz jakiegoś dużego mobka, po czym zmieniasz 3/3 w 7-dropa i unikasz nieprzyjemnej agonii.
Priest RIP... puryfaj wala o pomste do nieba.
Za 1 many miała by jakieś zastosowanie ( 0, które niektórzy proponują to jednak trochę za daleko, priest ma już wyciszenie za 0, a dobieranie karty jednak powinno choć te 1 many kosztować ). Za 2 które stoi obecnie jest zwyczajnie za droga. Choć fala hejtu na blizzarda za tą kartę w internatach już wzbiera :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

jakis update sie zrobil i jakies niby nagrodyw postaci obdlokowanego nefariana ... heh

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Raczej bugi. No chyba że rzeczywiście nie miałeś go i dostałeś. Mi się trafiły te 2/3 od C`thuna co się je dostawało praktycznie natychmiast za darmo :D .
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Mi z kolei gra przyznała w nagrodę karty z ligi ( którą ukończyłem już jakieś dobre 2 miesiące temu ) i czarnej góry ( którą to zrobiłem do końca dosłownie przedwczoraj :mrgreen: . I nareszcie mogę być z przygodami w Hs w miarę na bieżąco :D ). Jak zgaduję Update po prostu dodawał ( ukryte jeszcze ) pliki z przygody. Najwyższy czas, bo balanga w Karazanie zaczyna się już 11, czyli jutro :mrgreen: .

Btw - jedną z nadchodzących niedługo bójek będzie "top 3" . Jeśli pamiętacie top 2 i kombosy jakie tam ludzie kręcili, to pomyślcie co się da pokminić przy trzech kartach :) .
Mad Mike pisze:

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

aktualna bójka całkiem sensowna dla nowych i mniej doświadczonych graczy. Zbudowany deck w oparciu o WotOG, całkiem przyjemnie mi się gra.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Jedyny plus jest taki, ze grajac tavern brawl druidem robie 3 questy jednoczesnie :lol2:
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

QQrydza
Prawie jak Ziemko

ta bojka bardzo spoko dla nowszych graczy

Co do top3 - bedzie gorsze bo wieksza randomowosc i dluzsze gry :)

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

A swoją drogą: ma ktoś jakiś pomysł na 1/2 turę w mid range paladynie? Zastanawiam się nad secretami. Korci mnie ta nowa legenda, wciągająca murloc knighta, yserę i kodo, ale strasznie brakuje jakiegoś sensownego early game. Doomsayer jak dowiodła praktyka jednak nie daje rady.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Wild i shielded minibot ;-)
a w standardzie jeki na early priesta i pallka nie wziely sie znikad... IMHO doom sayer i.ew. selfles hero.
W praktyce nie masz early game...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

i loot hoarder:>
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

turn 2 dude nie jest tragiczny, lepszy niż u priesta, turn 2 pass ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

ta bojka bardzo spoko dla nowszych graczy
Przyznaję, że jestem zaskoczony jak bardzo "wyważona" jest ta bójka. Nie ma tu dość tradycyjnych dla "brałli" odjechanych reguł, a talie do grania są dość sensownie poskładane i generalnie mają w miarę solidne odbicie w tym czym rzeczywiście się gra, plus są fajne tematycznie - mag ma żarzycieli i od cholery tanich zaklęć, priest triki z leczeniem, a łotrzyca mobki z agonią i N'zotha. To fajne doświadczenie, móc sobie pograć na spokojnie talią wartą 3-4 tys pyłu.
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Lock (aggro) vs shaman potrafi mieć ładnie przepierniczone przy dwóch lightning stormach, elemental destructach itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Jak sadzicie nowa przygoda bedzie miala wplyw na mete ? Ja tam nie widze obvious choicow.
IMHO power level kart jest nizszy niz w lidze i raczej zobaczymy pojedyncze karty. Najwiecej zyskuja hunter i druid.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Ja uważam ze mag dostal busta dla decka typu Reno
dwie swietne karty
Obrazek
Obrazek

Nzoth murlock paladin tez bedzie lepszy dzieki koniowi imo
Obrazek

czy prej powstanie na smokach?
Obrazek