Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Hearthstone

Post autor: QQrydza »

Żaba pisze:Jak sadzicie nowa przygoda bedzie miala wplyw na mete ? Ja tam nie widze obvious choicow.
IMHO power level kart jest nizszy niz w lidze i raczej zobaczymy pojedyncze karty. Najwiecej zyskuja hunter i druid.
Druid ma te mega OP karte na ktora Firebat sarkał :D

Słabe raczej karty, na barnsie bede probowal kombinowac priesta. Silence Priest OP :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Oczywiście że będzie miała. Nie wiem jak to było z naxx (jeszcze nie grałem jak wychodziło) ale potem przy obu przygodach był był płacz, że karty słabe, że na metę nie wpłyną wcale, że naxx dużo lepszy był.
Opinie ekspertów, że jedyna w ogóle grywalna karta w całej górze to thaurissan, a flamewaker drogi, patron w ogóle śmiech na sali...
Potem było, że jedyna EWENTUALNIE używalna karta z Ligi to Reno (nawet tunnel throgg miał być kiepski, bo robi synergie tylko z syfem ubijajacym tempo więc w praktyce będzie martwy) ale i tak do fun deck ów tylko a reszta crap...
Ja tam jestem pewien, że za chwilę ktoś w tych kartach znajdzie jeśli nie nowego patrona to przynajmniej Reno. A wśród reszty myślę że czai się też jakaś Elisa i flamewaker...

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

ogólny wpływ karty na pewno będą miały, ale w topowej mecie nie widzę ich. Chyba że Curator (dobrze pamiętam nazwę?) na tym może powstać deck. Chociaż murlocki sa za słabe aby móc się o to opierać. Bestia to kodo, w smokach jest duży wybór.

Książka dla maga za słaba, nie jest alternatywą dla manawyrma. Fireland portal za wolny w tempodecku, w freeze magu nie masz co wywalić. Dla priesta to z wszystkich kart akurat niepokazana 2 posty wyżej jest najlepsza. 3/6 to dobrze rozłożone statystyki, możliwość leczenia się też daje sporo, jednak to za mało aby mówić o powrocie priesta w jakiejkolwiek formie do mety. Onyx bishop sytuacyjny i raczej słaby, ale na pewno pomaga revive priestowi (który i tak jest słaby w mecie).

Ten dodatek nie daje w mojej opinii dużo, może dać dużo w kolejnej przygodzie, gdzie wejdzie rotacja i pojawią się nowe karty. (Trogg i aggroshaman są słabe bez 4mana 7/7, to w tej karcie upatrywałbym siły nowego shamana, w niczym innym).
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Curator nie wiem czy się odnajdzie - dupy nie uratuje, dwie topowe klasy go spokojnie kontrolą - ale potencjał ma. Na oko najlepiej pasuje do paladyna, który ma jedynego mocnego murloca w grze.

Trogg zaczął grać od razu po wyjściu - tylko shaman był jeszcze kiepski, ale mimo to trochę wyników dało radę zrobić bez 7/7

Zasadniczo - jest milion potencjalnych talii, którym brakuje 1-2 kart. I jeżeli cześć nowości wejdzie do mety to z zupełnie nowym archetypem, nie ma co na siłę wpychac ich do obecnych deckow...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ja o te priestowe karty zas sprobuje zrobic shadoforma, ale lightbomby czy Vojlina bardzo zal
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Jest rada graj w wilda ;-) ja tam nie widze z tym problemu

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Jaki Wild gdzie po co :D Legenda z wilda nie da wjazdu na blizzcon :D

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

1 szkrzydło + prolog zrobione na heroicu zostaly tylko szachy,pomysł na nie genialny cala przygoda trzyma klimat i jest całkiem śmieszna, a jak wasze odczucia?

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Szachy genialne. :) I też mi się podoba jak na razie cała ta przygoda.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Klimat, wyglad, dopracowanie rewela - troszke gorzej z balansem - czyzby Bli$$ to nowe GW ? ;-)
Moja ocena jest taka ze z tego dodatku grane bedzie duzo mniej kart niz z poprzednich.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Daje cos.robienie przygody na heroic'u?
Obrazek
Highborn Elves Only!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Card back

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Żaba pisze:Klimat, wyglad, dopracowanie rewela - troszke gorzej z balansem - czyzby Bli$$ to nowe GW ? ;-)
Moja ocena jest taka ze z tego dodatku grane bedzie duzo mniej kart niz z poprzednich.
Poodbnie. Podoba mi sie, ze zwiekszyli troche poziom trudnosci mam wrazenie (albo fakt, ze gralem lekko podpity o 4 na ranem w nia tez moze miec wplyw :D)

W tym pierwszym skrzydle jaka bieda z kartami, nic nie wejdzi mi do deckow...

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

W tym pierwszym skrzydle jaka bieda z kartami, nic nie wejdzi mi do deckow...
Może dla ciebie akurat nie, ale nowymi kartami już ludzie grają :) . Sporo w tym pewnie "efektu nowości", ale kilka kart jest niezłych - kruczek dla druida, portal dla szamana, czy łowczyni dla, nomen omen, łowcy ( już są filmy z hunterem obwieszonym sekretami jak choinka, dokładnie tak jak paladyn :P ). Ja na pewno wypróbuję portal dla maga - wydaje się fajną alternatywą dla niestabilnego.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

Fajne combo tworzą ta zamaskowana łowczyni +kilka sekretów + locknload,kruk jest chyba zalążkiem beast druida,pająk jest świetnym celem dlan houndmastera ale chyba jedyne zastosowanie dla moroesa ro combo z ta babką od paladyna

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Blizzard już od jakiegoś czasu podejmuje próby zrobienia druida na bestiach ze średnim skutkiem.
Moroes niestety za słaby przez to 1 hp. Zabija go każde aoe a nawet jugglerzy
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Hunter ma imo slabsze sekrety, no i trzeba je najpierw wycaignac z talii, a drawu szalonego to tam ni mo

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Dla mnie zaś sekrety łowcy produkują ogromną ilość frustracji. Ok, można, w sumie nawet i słusznie, argumentować że Palek jest jeszcze gorszy ( jego sekrety są tańsze i dobrze się na wzajem ze sobą łączą, plus jest koń rafał ), ale sekrety łowcy są trudne do ominięcia, bo jak człowiek zamierza grać bez atakowania herosa, czy używania hero powera. Na takie zoo wybuchowa pułapka to bat prawie perfekcyjny. A na większe mobki jest zamrażająca, snajperstwo albo zmyłka ( w której to do szewskiej pasji doprowadza mnie że komuś "zapomniało się" zaznaczyć, że atak idzie w inny wrogi cel, a nie inny dowolny losowy. Nie wiem czy to tylko mój pech, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, by zmylony mobek nie walnął w coś mojego albo w herosa ).
Blizzard już od jakiegoś czasu podejmuje próby zrobienia druida na bestiach ze średnim skutkiem.
Co teraz myślę, się trochę zmieni. Dozorca menażerii, jak już będzie dostępny, jest IMHO mega dobrą kartą pod bestio deki. To trochę taki faceless summoner, tyle że dokładnie wiesz co przyzywasz :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Zrobilem 1 skrzydlo i heroika tej nowej przygody i od razu zlozylem sobie uaktualnionego huntera z sekretami.
Nigdy wczesniej nie mialem takiego rajdu, z rangi 17 do 12 bez zadnej przegranej, tak wysoko nie bylem jeszcze wczesniej :shock: :) Ale deck do poprawienia jeszcze, jest kilka rzeczy do wyciagniecia jeszcze.
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Podstawowa umiejetnosc kazdego dobrego lowcy to t6 lew t7 lew
t 8 dzicz t9 dzicz ;-P reszta to szczegoly - a imho lowca na sekretach to dek podobny do diskard loka jak pocigniesz co trzeba to jest dobrze jak nie to slabo ;-)

ODPOWIEDZ