Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Hoax »

Panowie. Głupi byłem i ściągnąłem tę grę. Dwa dni wystarczyły i wkręciłem się równo. Nie gram póki co rankingowo a towarzysko. Pojawił się jednak problem. Dobiera niby graczy pi razy oko równych poziomem i o ile na początku bardzo długo nie przegrałem żadnej gry to tak teraz przewalam wszystko jak leci. Jak tego uniknąć? Skąd czerpać rzetelną wiedzę? Jakieś dobre tutki, a może ktoś chciałby mnie trochę podszkolić? A może to po prostu kwestia zasobu kart i muszę poczekać, aż battlenet uzna, że jednak jestem słabszy i słabszych trzeba mi parować? Jakieś protipy mile widziane.

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Ta gra jest zarazą, to prawda :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Hoax pisze:Panowie. Głupi byłem i ściągnąłem tę grę. Dwa dni wystarczyły i wkręciłem się równo. Nie gram póki co rankingowo a towarzysko. Pojawił się jednak problem. Dobiera niby graczy pi razy oko równych poziomem i o ile na początku bardzo długo nie przegrałem żadnej gry to tak teraz przewalam wszystko jak leci. Jak tego uniknąć? Skąd czerpać rzetelną wiedzę? Jakieś dobre tutki, a może ktoś chciałby mnie trochę podszkolić? A może to po prostu kwestia zasobu kart i muszę poczekać, aż battlenet uzna, że jednak jestem słabszy i słabszych trzeba mi parować? Jakieś protipy mile widziane.

Hearthpwn skarbnica wiedzy. Na poczatku to kwestia kart. Osobiscie gdybym zaczynal obecnie to zrobilbym sobie szybko cthun druida bo chyba w takiej podstawowej wersji jest najtanszy, a dzialka calkiem ok. (zlozylem talie mojemu 9 letniemu bratu i dojechal do rangi 15 bez wiekszych problemow). Nadal jest promka na pakiety z najnowszego dodatku i cthuna ?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Wszystkie pakiety po tyle samo.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nadal jest promka na pakiety z najnowszego dodatku i cthuna ?
Nie, skończyła się chyba gdzieś w lipcu :P .
Jakieś protipy mile widziane.
Heartpwn i heartstonowa gamepedia twoimi przyjacielami :) . Plus :
- dobij możliwie szybko jakąś klasę na 20 poziom, da ci to dostęp do bójek, które raz, że są całkiem zabawne, dwa, że to zawsze darmowy pakiet kart.
- chomikuj złoto na przygody, ale rób okazjonalnie zakupy pakietów i wycieczki na arenę
- z przygód najlepsza jest obecnie liga odkrywców. Góra ma też w sumie parę fajnych kart, ale nie aż tyle. Karazan natomiast jest zupełnie nowy i jego pozycja w mecie jest nie do końca ustalona jeszcze.
- regularnie rób dzienne questy,
- Staraj się przynajmniej po trochu ogarnąć wszystkie klasy, zazwyczaj "ta ulubiona" ulubioną staje się dopiero po pewnym ograniu, jak już złapiesz założenia i style gry powiązane z daną klasą. Zupełnie inaczej gra się agrro, inaczej kontrolą, a jeszcze inaczej mid-rangem.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

I koniecznie obejrzyj poradniki Thrumpa dla poczatkujacych na youtube

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Hoax pisze:Panowie. Głupi byłem i ściągnąłem tę grę. Dwa dni wystarczyły i wkręciłem się równo. Nie gram póki co rankingowo a towarzysko. Pojawił się jednak problem. Dobiera niby graczy pi razy oko równych poziomem i o ile na początku bardzo długo nie przegrałem żadnej gry to tak teraz przewalam wszystko jak leci. Jak tego uniknąć? Skąd czerpać rzetelną wiedzę? Jakieś dobre tutki, a może ktoś chciałby mnie trochę podszkolić? A może to po prostu kwestia zasobu kart i muszę poczekać, aż battlenet uzna, że jednak jestem słabszy i słabszych trzeba mi parować? Jakieś protipy mile widziane.
Jeśli jesteś nowy, to masz żałośnie mało kart i nie licz na jakieś wysokie awanse. Istotne to postawić sobie osiągalne cele - w stylu ranka 18 i dążyć.

Niestety, jest to gra trochę w stylu pay to win gdzie albo kupujesz x- dziesiąt pakietów kart albo grasz bez płacenia i jesteś świadom tego, że grać musisz cały rok grać, żeby uzyskać to, co inni mają bo zapłacili bądź już te 2+ lata grają.

Koszt zakupu około 100 pakietów to jakieś 250 zł na allegro, wydając je jesteś w stanie zrobić 1-3 decki z kategorii "można coś ugrać" a przy ogromnym skillu nawet dojść dość wysoko.

Bez pewnej ilości istotnych kart nie podskoczysz zbyt wysoko. Różnica pomiędzy 5 pakietami a 100 pakietami jest kolosalna. Pomiędzy 100 a 200, już tylko zauważalna.

Po 1 roku zdobędziesz wystarczającą liczbę pakietów (około 200), dzięki czemu będziesz w stanie rywalizować na serio.

Najważniejsze to grać bardzo systematycznie i wykonywać wszystkie zadania dzienne. Każde zadanie za 40 golda zmieniasz. Dzięki temu jesteś w stanie zdobyć przynajmniej 15000 golda w rok.

Co do tipsów, to na youtube jest masa filmików, jest też kilku uznanych streamerów, których warto pooglądać.

Kwestia pyłowania kart - na dłuższą metę się nie opłaca (pomijam opcję z trybem dzikim, ale to Cię nie ruszy przez 2 lata). Na krótką metę można. Pyłowanie powoduje, że dużo dłużej się rozwijasz, dla krótkotrwałej pozycji.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

na tempostormie pojawił się TIER 5 dek :mrgreen: =D> - zgadnijcie jaki ? 8)
https://tempostorm.com/hearthstone/meta ... 2016-08-30

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No no, mnie sie tam fajnie gra combo priestem firebata :D purify nie bede probowal :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

discard warlock jest przekozak xD

polecam;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja jestem tempo magiem w szybszej wersji zachwycony. Ja pierdziele w jeden dzien z 19 na 11 ranke z 1 loosem...

_reszka
Chuck Norris

A u mnie standardowo agro shaman dowiózł bezproblemowo do ranki 10 i się zaciął. Za to mam wrażenie, że stary druidzki C'Thun zaczyna sprawiać problemy, bo jednak większość idzie w agro a 7-8 bardzo silnych tauntów ciężko zdjąć wciąż nadając tempo.

Fajna grę miałem wczoraj z jakimś pseudo controll warriorem - cały czas się czaił, zbijał natychmiast wszystko co wystawałem ale sam niespecjalnie atakował. Kombo nowej broni warriora i stworka "jesteś niewrażliwy w swojej turze" jest bardzo syte - 12 DMG w czasem potężne minionki pomaga zacnie wyczyścić stół. Mi zostało 5 kart w decku, jemu 13 - szedł ewidentnie na fatygę. Wzmocniłem C'Thuna, poczekałem na prawie pusty stół - Brann - moneta - +2 powerki many - C'Thun za 22 x 2. OTK kombo.

A z discard warlockiem grałem raz i rozjechał mnie, ale miałem fatalny draw. Nie rozumiem tego decku, jak zresztą żadnych disardowych.

Od 2 tygodni nie spotkałem żadnego N'Zogha, a przecież to potężny deck. Czy po ostatniej przygodzie stał się zbyt wolny?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jak wyglada ten temp mag?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

nozroth nie dożywa 10 tury - aggro smaman + call of skill OTK ;P jedyny sens ma w controll warriorze - ale jak nie pociągniesz kontr to nie dożyjesz a i hunterów za dużo na ladderze

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Semi pisze:jak wyglada ten temp mag?
https://tempostorm.com/hearthstone/deck ... st-30-2016

Baseline, sam go troche zmienilem.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Btw, widzieliście jeszcze jedną animację wronchiego na temat Hs ?

https://www.youtube.com/watch?v=7-GLkAe_J-4
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Genialne te filmiki :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Gdyby zamiast silenca uzyl puryfie bylo by epickie ;-P

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Wielki Blizzard balansuje arenę :D czyli odjebali to w taki sposób aż idzie płakać :D. Wywalą 45 kart z areny i oto ich lista widzę tam takie przegięte karty, że głowa mała ;D
Mage

Forgotten Torch
Snowchugger
Faceless Summoner

Rogue

Goblin Auto-Barber
Undercity Valiant

Paladin

No changes

Shaman

Vitality Totem
Dust Devil
Totemic Might
Ancestral Healing
Dunemaul Shaman
Windspeaker

Warlock

Anima Golem
Sacrificial Pact
Curse of Rafaam
Sense Demons
Void Crusher
Reliquary Seeker
Succubus

Druid

Savagery
Poison Seeds
Soul of the Forest
Mark of Nature
Tree of Life
Astral Communion

Warrior

Warsong Commander
Bolster
Charge
Bouncing Blade
Axe Flinger
Rampage
Ogre Warmaul

Hunter

Starving Buzzard
Call Pet
Timber Wolf
Cobra Shot
Lock and Load
Dart Trap
Snipe

Priest

Mind Blast
Shadowbomber
Lightwell
Power Word: Glory
Confuse
Convert
Inner Fire
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

_reszka
Chuck Norris

Warsong Commander
charge
bolster

żeby dalej nie analizować, to te 3 karty są prezentowane jako "złę" wg icy veins w doborze kart na arenę.

o co blizzardowi chodzi?

ODPOWIEDZ