Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Infernal Puppet »

o co blizzardowi chodzi?
Ni cholerę nie mam pojęcia szczerze mówiąc #-o . Lista wygląda trochę jakby przylepili wszystkie karty do ściany i grali w lotki, wcześniej kulając kostką kto za jaką klasę i ile razy będzie rzucał. A najbardziej oberwał mag ( poniekąd zrozumiałe, najlepsza klasa na arenie ) i....priest, który i bez tego jest klasą na arenie cokolwiek trudną.

Da fak, po prostu da fak......
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

U Maga spoko rozumiem wyleciały 3 mocne karty (gdzie jest portal za 7 ja się pytam?)

Ale u reszty komedia :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

rozumiem że robicie sobie jaja... prawda ?

fakty: najlepsze klasy na arenę - mag, łotr, pallek (choć on bez zmian)

reszta mniej lub bardziej ssie.

jakie karty zabrano top tierowi.... hmmm dobre...

a jaki zabrano słabszym.... hmmm słabe (bądź wymagające synergii)...

jaki w tym sens ??? #-o

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Moje wrażenie jest takie, że wypadły zarówno karty mocne i łatwo dostępne na arenie (summoner, torch) jak i łatwo dostępne karty tech z tych klas, które radzą sobie najgorzej. Mniejszy wybór słabych kart (np warsong commander, convert) - > lepsze losowania dla tych klas - > bardziej wyrównane areny.
Czy ma to sens - przekonamy się

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No przeciez zabranie slabych kart pomaga żeby dostac te lepsze, wiec kierunek jest mega spoko
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

j.w. - spieszę wyjaśnić że dla mnie sens zmiany ze strony Bli$$a jest jasny i klarowny - zabieramy silnym klasom silne karty i słabym klasom słabe (ergo lepsza pula kart)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Rano nie wylapuje sarkazmu :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Miałem śmieszną sytuację dzisiaj w graniu w bójce, na ręce startowej gra dała mi 2x Tyriona :) . A potem wylosowałem jeszcze trzeciego z światła w ciemności :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

http://eu.battle.net/hearthstone/pl/blo ... 12-09-2016

Oferta zestawu powitalnego dla nowych graczy ( który może kupić każdy grający :P ). I przyznaję, po raz pierwszy mam pokusę być na Hs coś wydać. Za 5 ojro ( czyli trochę ponad 2 dychy ) mamy 10 pakietów i (losową K*&^@ #@!ć) klasyczną klasową legendarkę, co jest ofertą sporo lepszą od sklepowej ( gdzie 7 pakietów stoli za 9 euro, bo bli$$ard....). Tyle że dalej nie omija to kluczowego problemu z pakietami, czyli absolutnie żadnej pewności że trafi się cokolwiek w miarę użytecznego....

Jakby legendarka była wybierana, to bym zakupił od razu. Ale nieeeeee :P . A tak, to się waham....
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Czy legenda którą dostajemy może sie powtarzać z tymi które już mamy? Jest jakieś info w tej sprawie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Losowa klasowa więc albo 400 pyłu albo fart :D (a patrząc na to co mam to mi tylko Gromasha brakuje :/) i tak kupię za takie pieniądze żal nie brać
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Losowa klasowa więc albo 400 pyłu albo fart
No właśnie i to jest największy problem z tą całą promocją.
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Wiadomo kiedy bedzie ten pacz ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

dzis w nocy? chyba po tej przerwie co planujo. Ja mogę trafić albo velena albo alkaira

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

@infernal

Ale ta promocja jest głównie skierowana do nowych graczy :D a nie do tych co mają wszystko prawie :)
Brettonia 23/1/13

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

z podstawowych mam tylko kruszora więc o powtórki się nie martwie

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Losowa klasowa ze wszystkich dodatków? Ciekawe czy bedzie ograniczenie one per account
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Losowa klasowa ze wszystkich dodatków? Ciekawe czy bedzie ograniczenie one per account
Nie, tylko z klasycznych klasowych legend, tych jest 9 ( Antonidas, Tyrion, Velen, Kruszor, Jaraxxus, Edwin, Ceranius, Grommash i Al'akir ). I tak, będzie ten zestaw można nabyć raz na konto.
Mad Mike pisze:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Velen, Kruszor,Edwin, Cenarius nie mam więc ponad 50% szans że trafie duplikat ale i tak warto :)
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

też nie mam czterech.

Przy czym te klasyczne legendy są chyba wszystkie oprócz kruszora obecne w jakiś sposób w mecie, albo przynajmniej w od czasu do czasu pojawiających się deckach. Inaczej niż wiele legend klasowych z innych dodatków. Więc dla nowych graczy przynajmniej spora szansa na trafienie grywalnej karty, którą ciężko/drogo stworzyć.

ODPOWIEDZ