[Master] Macki Wojny2k16 - 22-23.10 Łódź Wyniki str 19
Re: [Master] Macki Wojny2k16 - 22-23.10 Łódź
Statystycznie z 9hitow (atrybut) masz 3 przebicia. Niewiele potrzeba zeby ta statystka wychylila sie ponad normę, a broni cie tylko 6+ save. Po prostu to nie jest zadne kombo.
always Vampire
Wychodzi na to że nasz turniej jakiś pechowy jest dla wygranych.Gasior pisze:Żeby nie było - niestety nie moge byc na tym turnieju....
Zwycięzcy sprzed dwóch lat Malin i Młody latają w x-a
Zwycięzcy sprzed roku Lipek i Gąsior nie zagrają razem i nie będą bronić tytułu
Kto pociśnie w tym roku i NIE będzie bronił tytułu w przyszłym roku ?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Masz rację, widać, że po prostu różni ludzie różnie interpretują statystykę i słowo "niewiele"Gasior pisze:Statystycznie z 9hitow (atrybut) masz 3 przebicia. Niewiele potrzeba zeby ta statystka wychylila sie ponad normę, a broni cie tylko 6+ save. Po prostu to nie jest zadne kombo.
Ja rozumiem, że takie rzeczy się zdarzają, na zasady 8 edycyjne nie raz zdrowy żyrokopter umierał mi od sygnaturki z heavena, ale to są wyjątkowo pechowe przypadki... To tak jakby pisać, że 8 edycyjny steam tank zawsze umierał od dwóch strzałów z cannona
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Czy zwycięzca konkursu modelarskiego obroni tytul?:)Hoops pisze:Wychodzi na to że nasz turniej jakiś pechowy jest dla wygranych.Gasior pisze:Żeby nie było - niestety nie moge byc na tym turnieju....
Zwycięzcy sprzed dwóch lat Malin i Młody latają w x-a
Zwycięzcy sprzed roku Lipek i Gąsior nie zagrają razem i nie będą bronić tytułu
Kto pociśnie w tym roku i NIE będzie bronił tytułu w przyszłym roku ?
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2016, o 17:07 przez lwieserce85, łącznie zmieniany 1 raz.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Malin nie gra w x-winga.Hoops pisze:Zwycięzcy sprzed dwóch lat Malin i Młody latają w x-a
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
skoro na 2500 było 0-3 maszyn, to czemu na 3000 ma byc ich 0-5? Bez szkody dla świata można zostawić 0-3 na sojusz
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Kurde, macie 2 armie do wzięcia, łącznie 3k pktów, tak ciężko się wysajdować na maszynki?
Bierzcie odpowiednią magię, ambushe, scoutów, tanich lataczy, sztormówki, wykopki, maszyny do zabijania maszyn czy co tam komu przyjdzie do głowy. Pozatym jak ktoś ma dużo maszyn, to ma też dużo misfajerów
Bierzcie odpowiednią magię, ambushe, scoutów, tanich lataczy, sztormówki, wykopki, maszyny do zabijania maszyn czy co tam komu przyjdzie do głowy. Pozatym jak ktoś ma dużo maszyn, to ma też dużo misfajerów
Jak z sylvanowym laskiem i podobnymi mechanikami?
Dzialaja tylko jak jest duza armia zakladam?
Dzialaja tylko jak jest duza armia zakladam?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Kołata pisze:Kurde, macie 2 armie do wzięcia, łącznie 3k pktów, tak ciężko się wysajdować na maszynki?
Ekhem Ekhem Dark Rain Ekhem Ekhem...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
wstyd mi za ciebieGlegut pisze:Jak tam ocena malarska? będzie? Jesli tak to jak bardzo restrykcyjna?
Spytam inaczej: dopuszczacie zakony czarnego podkładu ?:)
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Czy efekty z przedmiotów (engine na stegadonie rozdający warda 5+ na strzelanie) mogą wpływać na sojusznicze jednostki?
Czy można leczyć z wampirycznego atrybutu sojusznicze jednostki i obszarowe wskrzeszenie z wampirycznego lore może wskrzeszać TK?
Czy globardierzy z VS mogą strzelać do combatu w którym jest oddział sojusznika?
Czy w sytuacji, kiedy dwie armie korzystają z lore of change (Woch + Doch), można używać przerzutów wygenerowanych przez sojuszniczego maga? Podobnie, czy second seal z heaven może być wykorzystywany przez armię sojusznika?
Myślę, że przycięcie gunline'a nie jest konieczne, w łączonych armiach zawsze znajdzie się na to dużo odpowiedzi. Zdecydowanie jestem za jednym generałem i BSB na sojusz
Czy można leczyć z wampirycznego atrybutu sojusznicze jednostki i obszarowe wskrzeszenie z wampirycznego lore może wskrzeszać TK?
Czy globardierzy z VS mogą strzelać do combatu w którym jest oddział sojusznika?
Czy w sytuacji, kiedy dwie armie korzystają z lore of change (Woch + Doch), można używać przerzutów wygenerowanych przez sojuszniczego maga? Podobnie, czy second seal z heaven może być wykorzystywany przez armię sojusznika?
Myślę, że przycięcie gunline'a nie jest konieczne, w łączonych armiach zawsze znajdzie się na to dużo odpowiedzi. Zdecydowanie jestem za jednym generałem i BSB na sojusz
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
Tak
Tak
Tak
Tak
Tak
sojusznicze oddziały są friendly. "Army" oraz "Player" odnosi się do całego sojuszu (dwóch graczy, dwóch armii na raz).
co do modelarki - kminimy.
@sysek - zarówno małe leśniaki jak i duże leśniaki mogą korzystać z lasku normalnie. Stwierdziliśmy, że te armijne zasady jednak powinny działać obydwie (nie ma wyraźnego powodu dla którego niektóre armywide special rules miały by działać w małych armiach - kraśkowy hatred na przykład, a inne nie - lasek dendrofilów)
Tak
Tak
Tak
Tak
sojusznicze oddziały są friendly. "Army" oraz "Player" odnosi się do całego sojuszu (dwóch graczy, dwóch armii na raz).
co do modelarki - kminimy.
@sysek - zarówno małe leśniaki jak i duże leśniaki mogą korzystać z lasku normalnie. Stwierdziliśmy, że te armijne zasady jednak powinny działać obydwie (nie ma wyraźnego powodu dla którego niektóre armywide special rules miały by działać w małych armiach - kraśkowy hatred na przykład, a inne nie - lasek dendrofilów)
Jestem za surową oceną z malowania. figurki niepomalowane lub tylko w czarnym podkładzie- powinno się piętnować. Nawet jeżeli tylko 5 modeli / całą armię będzie niepomalowane, powinno być 0 pkt.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Podbijam, sędzia malarski powinien być wyekwipowany w lupę i katalog podstawowych barw. Niepomalowane, bądź odstające kolorystycznie detale powinny być powodem do ucięcia wszelkich punktów z modelarki. Bardzo ważna w ocenie powinna być opinia przeciwnika.Janus pisze:Jestem za surową oceną z malowania. figurki niepomalowane lub tylko w czarnym podkładzie- powinno się piętnować. Nawet jeżeli tylko 5 modeli / całą armię będzie niepomalowane, powinno być 0 pkt.
proponuję tabelkę:
8-10 - Armia odpowiada moim gustom.
5-8 - widać niedociągnięcia, nie lubię mieszania zielonego z czerwonym bo jestem daltonistą.
0-5 - freehandy na sztandarze srogo mnie wkurwiły, nie lubię różowego, nie mówiąc już o zapachu mojego przeciwnika
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.