Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Może się coś zmieniło, ale ja priestem (jeszcze przed tymi dużymi zmianami, bo od tego czasu nie gram) wbiłem dość lekko 10 rangę. Uważam, że to trochę kwestia farta - tym samym deckiem i bez zaćmienia umysłowego nieraz krążyłem koło 17 rangi, by nagle w ciągu jednego wieczoru przelecieć z 15 do 10. Wg mnie jak to się trafi... Ale fakt faktem do 10 dobiłem raz, z reguły się kończyło na 14 randze.
A i tak czas na to wszystko najważniejszy
ja czasami wolę pooglądać jakiś turniej w hs'a niż grać ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Ja nie wiem czy w heartstone jest coś takiego jak skill. Bardzo dużo zależy od dobieranych kart i RNG, którego jest masa. Dodatkowo niektóre decki są lepsze od innych, a niektóre się kontrują, co praktycznie przeradza się w autowiny (freeze mage vs control warrior na przykład). Z rzeczy które można nazwać "skillem" to znajomość decków przeciwników + znajomość board clearów (nie zawsze to jest wymagane patrz CR) + trzeba wiedzieć kiedy rzucać swoje board cleary i removale. Cały skill tej gry...
Jak ktoś chce szybko nabić rangę to polecam pirat warriora, szybko i bezboleśnie można grindować, tylko nudne to
Ja najwyżej byłem w 2 randze za czasów aggro druida, a teraz siedzę sobie w okolicach 10 z control warriorem (zabiorą niedługo justicarkę
)
Jak ktoś chce szybko nabić rangę to polecam pirat warriora, szybko i bezboleśnie można grindować, tylko nudne to
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja najwyżej byłem w 2 randze za czasów aggro druida, a teraz siedzę sobie w okolicach 10 z control warriorem (zabiorą niedługo justicarkę
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
JarekK pisze: Ja najwyżej byłem w 2 randze za czasów aggro druida, a teraz siedzę sobie w okolicach 10 z control warriorem (zabiorą niedługo justicarkę)
ja 4
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Wydaje mi się, że jest coś takiego jak skill, nawet jeśli jest nim tylko umiejętność logicznego myślenia. Z jakiegoś powodu nie każdy potrafi wbijać ranki powyżej 10, mimo że czerpie inspiracje z decków, którymi grają najlepsi. Tak jak w figurkach ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja się nie pochwalę rankiem w Waszych okolicach 5 i wyżej, ale powyżej 10 bywam od czasu do czasu. Natomiast mam wrażenie, że coraz trudniej dojść w te okolice.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja się nie pochwalę rankiem w Waszych okolicach 5 i wyżej, ale powyżej 10 bywam od czasu do czasu. Natomiast mam wrażenie, że coraz trudniej dojść w te okolice.
lajkonik pisze:Wydaje mi się, że jest coś takiego jak skill, nawet jeśli jest nim tylko umiejętność logicznego myślenia. Z jakiegoś powodu nie każdy potrafi wbijać ranki powyżej 10, mimo że czerpie inspiracje z decków, którymi grają najlepsi. Tak jak w figurkach
Bo gra coraz więcej ludzi i deckami które nie wymagają myślenia łatwo tam dotrzeć (wszelakie zoo jak chodziły teraz pirat warrior) a aby się przez to przebić trzeba albo samemu odpalić taki deck albo mieć fart
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
-
- Oszukista
Mam wrażenie, że poziom w pewien sposób wzrósł - kiedyś (przed rotacją) moimi oszczędnymi bieda-deckami schodzilem do 8 rangi. Dzisiaj - mam sporo kompletnych deckow, naprawdę dużo kart - skill też mi nie spadł, a gra się wyraźnie trudniej. I nawet na 18-19 randze spokojnie spotyka się decki z malygosem, grommashem, ragnarosem. Owszem, skill wraz z kolejnymi rangami wzrasta, ale kiedyś "kompletne" decki to się zaczynały pojawiać poniżej 15 rangi, a normą stawały się dopiero koło 10.
- Infernal Puppet
- Masakrator
IMHO to nie wrażenie, tylko fakt. Hs nie jest grą która jest od wczoraj, i liczba ludzi którzy dorobili się ( albo wygrindowaliMam wrażenie, że poziom w pewien sposób wzrósł
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ja max 3 za czasów starego controll warriora. czasem udaje mi się dobić do 5, jak mam chwilę grać. Jak nie, to chociaż do 10 staram się dojść. We wrześniu miałem lev 10 już 2 września, skończyłem miesiąc na "9", bo jedyne co robiłem to questy dzienne 2 -3 razy w tygodniu.
Trzeba czasu.
Trzeba czasu.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Którego na Hs niestety nie mam aż tak wieleTrzeba czasu.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
PS. Drobny fail z ostatniej bójki. Postanowiłem sobie zagrać szamanem na pyłowych diablikach. Podczas losowania przeciwnika pomyślałem "Tylko nie mag". I oczywiście trafił się mag. Z ksywką "YouAreFucked"
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Niezupełnie, bo jest kilka innch pomysłów na które się natknołem, choć ofc nie tak często jak te dwa. Są magowie na małej książce ( w hutę RNG, ale zabawne ), są łowcy na leśnych wilkach albo wybuchowej pułapce ( karci wszelkie talie na stworkach, ale beznadziejna przeciw wszystkiemu innemu ), albo naganiaczach mechów ( premium jeśli w talii trafi ci się metalowy tygrysek ). Spotkałem też wojowników na ulepszeniu a nawet hipstera co grał na głodnych krabach, pewnie po to by kontrować te wszystkie panoszące się murlokiTidecaller albo 6 mind blastów to całe clu obecnej bójki
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Mind blast i murlock są najefektywniejsze, pozostałe decki to kontra albo na jedno albo na drugie.
ja z kolei widziałem woja z "zadaj 3 rany, zdobądź 3 pancerza". Ładnie skonrtował mojego priesta.
Z kolei priest na małym smoczku rozjeżdża murlocki (ale nie tylko on).
ja z kolei widziałem woja z "zadaj 3 rany, zdobądź 3 pancerza". Ładnie skonrtował mojego priesta.
Z kolei priest na małym smoczku rozjeżdża murlocki (ale nie tylko on).
Flame Leviathan ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
mind blast przegrywa z murlokami albo z wilkami huntera aczkolwiek bojka do paru questow i tyle