Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

okurdemol pisze:Czyli pseudo-ciężka kawa, najprawdopodobniej ostro przeszacowana punktowo, jak na gava przystało, ...czarno to widzę.
Przecież na temat BK już są plotki dość dokładne.. Mają się nie zmienić poza kosztem punktowym i zasadą eteryczności na nightmarach.. Z tego co słyszałem albo tutaj czytałem będą kosztować 24p za model bez bardinga albo 28p z bardingiem. Częściej więc będą wystawiane gołe modele (np. piątki lub szóstki) a 1p więcej za możliwośc przenikania przez lasy i bydynki to śmiesznie mało..
duck83 pisze:a już nawet zaczynałem mieć nadzieję, że może ta reedycja będzie trochę w stylu starych undeadów ...
Z tego co widać to będzie to wyciągniecie wszystkiego co do tej pory w VC było. Dawniej ghoule były w rankach (co prawda alive) a wraithy walczyły w oddziałach natomiast coach miał sporo więcej zasad..

Mnie coraz bardziej ciekawią te zmiany i znika początkowy sceptycyzm. Diametralnie zmienią się zombie ale zasady ich idą w kierunku "uklimatycznienia" jednostki. Mam tylko nadzieję, że ich koszt to będzie 3p a nie więcej (4p to już przydużo) :wink:. BK będą lepsi i ciekawe czy eteryczność będzie na każdym koniku - bohaterach albo coachu lub tych blood knights. Szkielety i GG, baty i duchy zostają i chyba się nie zmienią skoro nic o tym nie słychać (stawiam, że LA dla szkieletów kosztować będzie 1p). Dochodzą nowe jednostki, które dadzą nam dużą siłe uderzeniową na różne mobilne i wredne armie jak elfy. Smok i count pozwolą wziąść więcej herosów (skoro nie ma lorda) co pewnie spowoduje wysyp smoczych rozpisek :wink:. Nie będzie co prawda rodzin ale sądzę, że bloodliny pozwolą stworzyć każdy z nich (może będą jakieś Von Carstein albo Lahmia only) bo nie wierzę aby we fluffie nie było o rodzinach wzianki. No i ta rewolucja z magią bohaterów o której ciężko coś więcej powiedzieć - na pewno jednak rozpiski zyskają na sile uderzeniowej skoro obowiązkowe będa w nich wampiry. Zaczynam się przekonywać że będzie dobrze.

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

No ale oczywiście, (jak z resztą na początku powiedziałeś) są to tylko dokładne plotki :lol2:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Ja mam wielka nadzieje ze nie spartacza nam magii, w koncu to jedna z najwiekszych broni VC. Ale fakt, tak jak August mowi, moze w koncu zobaczymy urozmaicone rozpiski i wiecej roznych kombinacji wampirow.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Powinni (i myślę ,że tak zrobią )przyciąć magię tzn. możliwość wskrzeszania ... Mogą to różnie zrobić tzn. zmniejszyć ilość ,wyższe poziomy albo chociażby przesunąć z 1 na np: 2 :twisted:
Zresztą była już mowa ,że vampiry będą miały inne czary (jakieś ofensywne) ,a necromanci wspierające ...
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

w sumie to mówi się, że lore będzie jeden, tylko inaczej będzie działał dla Nekromantów a inaczej dla Wampirów, np. Nekromatna wskrzesza dodatkowe oddziały a Wampir wskrzesza to co zostało zabite

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Podejrzewam, że jeśli nie spaprzą nekromancji, armia na 2250 na 2 wagonach BK będzie nadal całkiem niezła. 2 wampirów twardszych niż wcześniej (count ma więcej punktów na bloodline'y, a BSB może mieć tarczę....), 2 nekrosów, 2 klocki po kilkunastu BK trochę droższe niż poprzednio, ale za to z eterycznością (czyli w pierwszej turze np. mogą być za lasem albo domem i się ich nie ostrzela) i możliwością dowskrzeszania padniętych modeli (to duża zapowiadana zmiana... a nawet wskrzeszenie dające D3 rany z powrotem to bonus dla BK)

Minusy to słabsze wskrzeszone zombie, brak ghuli jako skirmishującego wsparcia.

Strasznie dużo zależy od nekromancji i magicznych przedmiotów. Np. strata książeczki lub podwyższenie jej kosztu do 50 pkt może być bolesne. Z drugiej strony jakiś wypasiony sztandar albo mieczyk dla wampira mogą być mega ucążliwe.

Natomiast jeśli chodzi o wampiry, to może być naprawdę okazale. Przyjmując podobne koszty punktowe co obecnie, to wychodzi mi wampir z:

dwurakiem
bieganiem 9"
ASF
regeneracją
książeczką
wardem 5+

i jeszcze się mieści.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

fajny taki wampir.. o ile nie postanowia czegos zabrac, albo czegos zamienic w bloodlinech i magicznych przedmiotach.
usuniecie takiej ksiazeczki z listy przedmiotów moze byc juz bolesne.. tak samo jak skasowanie biegania 9" moze zabolec wielu graczy ;-)
nigdy nic nie wiadomo :)

za to ciekawe jakie nowe zabawki dadzą.. z tego co tu widze to herosi beda trzonem tej armii a nie sama armia..
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Tzn teraz w black knightach biorę blood dragona skonfigurowanego tak:

+1 atak
Armour SV 0+ (konik, enchanted shield, barding)
Gem of blood
Sword of might
+1 S w szarży.

I jest to niezłe, ale niektóre rzeczy się boję przyjmować na klatę.

W następnej edycji zamieniam sobie +1S w szarży na +1 S zawsze, dodaję ASF i cursed booka i nagle klocek black knightów robi się nieszarżowalny od frontu - oczywiście nie mam pojęcia, jak będą wyglądać przedmioty magiczne, może nie będzie np. Gem of blood. Słyszałem, że bloodline'y sie zasadniczo nie zmienią, tylko będą dostępne dla wszystkich, a jest naprawdę wiele strasznych megakombosów jak chcemy skonfigurowac rzeźnika.

Do tego wampir może normalnie czarować w zbroi i jest magiem 4 lvl.

Wychodzi monstrum.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a ile to monstrum bedzie kosztowac?
i czy uda sie złozyc tak herosów by kosztowali mniej niz 1000 pkt lacznie :)
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Głeboko wierze ze przytna bloodliny 8) Nawet tepe GW nie pozwoli na zlozenie strigojo-lahmio-bloodo-kasztana :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Ojej, głupi steryd z dwurakiem biega na 18" i ma 6A S7. O chaośnikach nie wspominam.

Choć raz wampir w kawie mógłby być postrachem treemanów, a nie odwrotnie, jak dotychczas.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Barbarossa pisze:Ojej, głupi steryd z dwurakiem biega na 18" i ma 6A S7. O chaośnikach nie wspominam.

Choć raz wampir w kawie mógłby być postrachem treemanów, a nie odwrotnie, jak dotychczas.
Zwlaszcza ze teraz Vampir kroi chaosnika w 7 przypadkach na 10 :wink: A i tak masz postracha treemenow wlasnie swojego chlopaka z sv na 0+ w kawalerii :wink: a jak obok ma cursed booka to full serwis :D
podpis nieregulaminowy - administracja

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Bring out your dead!!!!
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Nadeszło !!! Od chwili ukazania się pierwszych plotek na temat armii, ani przez moment nie wątpiłem, że nowe skeletony wywrócą do góry nogami świat figurek GW. Od tamtej chwili założyłem, że skeletony będą pierwszą jednostką, z tych nowych, którą nabędę. Jako, że "nie wątpiłem" i "zakładałem", poziom emocji związanych z oczekiwaniem na ich pierwsze fotki wzrastał praktycznie z każdym dniem. GEEE GUYS, muszę to powiedzieć, ta armia to jest wizytówka GW. Nie mówię tego, że tak się niby uznaje, ale dlatego, że to wiem. Po tym co jest obecnie zaprezentowane chyba nie ma co do tego wątpliwości. UNDEAD :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

dla mnie rewelka wszystko, po za szkieletem trebaczem - co jak co ale to na mnie nie dziala, skielet nie ma pluc i nie lubie tlumaczenia ze on jest magiczy albo iluzoryczny.

zbieracz zwlok ekstra

wampiry niezle zwlaszcza kobiecina

szkielety nareszcie takie jakie powinny byc zawsze (po za muzykiem)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ta wąpierzyca wygląda mi na Isabellę von Casztan xP

ale racja figsy przednie

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

:)

Corps Cart jest niesamowity, piękna jednostka. Wraith na nim siedzący jest boski, co tu dużo gadać, cudowny model :)

Wampirzyca jest dla mnie obleśna, nie podoba mnie się.

Vlad jest super, pierwszy z nowych modeli wmapirów co mnie się podoba i to w dodatku bardzo. Super sworda ma :)

Szkielety są genialne. Command group bardziej podoba mnie się ten co jest w oddziale niż te pojedyncze modele, jednakże i tak są one fajne. Wyglądają mi oni trochę jak resztki piratów ;P Modele naprawdę przypominające szkielety ludzkie, tarcze i miecze super mają.

Jestem pod wrażeniem.

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Vlad daje radę (twarz jakś taka nie bardzo ale poza tym jest ok). Izabela natomiast to jakaś żenada...

Szkielety ogólnie lepsze od obecnych, ale nie przesadzajmy, też widzę niedociągnięcia (absurdalnie wielka trąbka i rogi na hełmie dowódcy).

Corpse Cart natomiast dla odmiany jest naprawdę niezły i udany, trzeba się będzie w niego zaopatrzyć!
Ostatnio zmieniony 11 gru 2007, o 19:40 przez Assur, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Szkielety - bjutiful, fajniejsze niż teraz, w szczególnosci czachy i tarcze są mega, ale broń też ładna.

Corpse Cart - kupuję.

Wampiry - bleeh, jak zwykle. Poszli w kierunku niewymiarowych łysoli wyglądających jak ofiary miecia. Jedyny jasny punkt to miecz.

GW nie potrafi też robić kobiet, ta pani wygląda na "zainspirowaną" figurką Nagasha.

Oh well, thank God for Reaper.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

@ barb - zawsze mozesz grac starymi wampirkami jakby co ktore sa ok

Zablokowany