Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Hearthstone

Post autor: Gokish »

No taunt warrior będzie jeszcze przyjemniejszy. Ale boje się tego aggro pala :/
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Obiektywnie rzecz biorąc z coinem masz 5 kart w ręce startowej, czyli dasz buffa 3. Bez coina i tak w pierwszej zagrasz coś za 1 many czyli znowu dasz buffa 3 kartom. Jedyne mocne kombo będzie wtedy jak dobierzesz masę kart z divine favour i jednął z tych kart będzie ten typek, wtedy rzeź.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Jarek ale nikt nie mówi, że trzeba go grać w t3. Ten deck może się napędzać ostro w t3 zagrać kartę wyciągającą trzech typków za 1 many a w t4 tego ziutka + karta z maną 1

nowe głupoty czyli widzimy czego dużo w dodatku będzie. Buffowania kart w ręku

http://www.hearthpwn.com/news/1904-new- ... t-enforcer
http://www.hearthpwn.com/news/1896-new- ... armorsmith
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Dotarły już do was pakiety za obstawionych graczy na mistrzostwach ? Mi tak, niestety wszystko co wypadło z 6 pakietów to 7 rarów i 23 commony. Żaaaaaallll :roll: ....
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

za wybitne Thijsowe wyniki 2 erki i epik xD
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Stawianie na Rosjan zawsze tak sie konczy ;-)
Dzis opublikowano nowe karty lekki ziew - 3/3 za 3 many bufujace bron na rece o 1/1 - czytam komenty i co + upgrade + kapitan zielonoskory + pirat i mamy gorehowla 12/6 :-O i co - to nalezy do muzeum ;-)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Infernal Puppet pisze:Dotarły już do was pakiety za obstawionych graczy na mistrzostwach ? Mi tak, niestety wszystko co wypadło z 6 pakietów to 7 rarów i 23 commony. Żaaaaaallll :roll: ....
Bo na ruska stawiales :D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Żaba pisze:Stawianie na Rosjan zawsze tak sie konczy ;-)
Dzis opublikowano nowe karty lekki ziew - 3/3 za 3 many bufujace bron na rece o 1/1 - czytam komenty i co + upgrade + kapitan zielonoskory + pirat i mamy gorehowla 12/6 :-O i co - to nalezy do muzeum ;-)

Ogólnie moar rng :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Brettonia 23/1/13

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Żaba pisze:Stawianie na Rosjan zawsze tak sie konczy ;-)
Ja tego nie widzę. Kombo gorehowl + upgrade, robiące z broni 10/3 (a przecież więcej nie potrzebujesz. Taunty jedziesz robiąc z broni 9/3) jest z nami od zawsze a w życiu go nie spotkałem.

boostowanie w dzisiejszej mecie nie do końca się sprawdza, nawet controll warrior którym bardzo dobrze mi się gra w ulubiony przeze mnie sposób boostuje C'thuna maksymalnie do 17-18 - rzucając wszystko na stół wcześniej.

Z kolei druid boostuje do 24 a potem jeszcze może zagrać branna + C;thuna z ręki. Też mi się zdarzyło parę razy, mało kto jest w stanie przyjąć 40+ DMG na twarz.

Kombo które ostatnio widziałem w meczu CW vs CW, to jak przeciwnik rzucił imperatora a potem zagrał Branna i kolesia, który wkłada C'thuna z powrotem do talii. Miał dzięki temu 3 C'thunów, a i tak przegrał, choć o włos. Jak zaczęła się fatyga miałem 76 pancerza. przeciwnik 54.

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

_reszka pisze:Kombo które ostatnio widziałem w meczu CW vs CW, to jak przeciwnik rzucił imperatora a potem zagrał Branna i kolesia, który wkłada C'thuna z powrotem do talii.
Jeśli mówisz o doomcallerze to wkłada jak jest martwy? Czyli nie może mieć 3 cthunów w decku chyba że inaczej to działa.
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

oczywiście jak jest martwy, rzucił C'thuna, ubiłem a od razu wtedy kombo. Chodziło mi o to, że z pełną mocą użył 3 C'thunów w jednej partii, a nawet to nie pomogło mu wygrać.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Bo pierwsze co rzucasz na stol jak przeciwnik cisna swojego chtuna to shield block, sylvana i shield slam - dziekujemy - doom caller idzie do domu bez komba 8-)

_reszka
Chuck Norris

Przeciwnik to przewidział:) Rzucił C'thuna (18) za 9 (wcześniej był imperator) i zabił swojego C;thuna shield slamem (miał jakieś 30 pancerza).- właśnie żebym go nie przejął. Zgłupiałem, jak to zobaczyłem, a potem zobaczyłem kombo. Sylvaną przejąłem następnego.

Mi się ta sztuczka nie podobała, ale była czymś nowym. Witać, że już wiele razy nadział się na kontrę w stylu Sylvany, owieczki, żabki 0-1, wiewiórki, entomb. Kombo wymaga śmierci a on sobie tę śmierć zapewniał. Moim zdaniem bez sensu (dlatego nie używam przywoływacza) ale potrójny C'thun robi wrażenie.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

triple cthun to piesn przeszlosci przeca :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Tyle ze ogarniety gracz chtuna ma to samo kombo na rece - tak aby wrocil do swojego pana.
Dlatego czesto w CW mam trinkmastera oversparka

QQrydza
Prawie jak Ziemko

BYm mial ale nie chce mi sie craftowac :D

cthun warrior czesto gra bez cthuna tbh :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:BYm mial ale nie chce mi sie craftowac :D

cthun warrior czesto gra bez cthuna tbh :D

Tyś na głowę upadł jak może grać bez Cthuna w Cthun warriorze?
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie bez cthuna w talii, tylko bez cthuna w grze :P Bo Ci np. nie dojdzie :D Cthun to fajny finiszer ale czesto nie jest konieczny

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

jak może grać bez Cthuna w Cthun warriorze?
Ma to swój pokrętny sens wbrew pozorom. Buffy wymagające C'tuna z 10 życia lub ataku można aktywować nawet jeśli się nie ma wcale c'tuna w talii, jeśli tylko wcześniej zagrało się dość kart podbijających mackowatemu staty. Jaki build controlnego warriora nie powiedzał by "TAK!" dodatkowej dyszce pancerza 8) ? Albo dwóm jak masz branna ?

Btw, jak wam się podoba nowa bójka :mrgreen: ? Ewolucja u szamana to trochę oszukiwanie systemu, ale jak działa :mrgreen: ! No i niektóre normalnie słabe karty jak stormpike commando nagle mają zastosowanie :) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ