Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Hearthstone

Post autor: Gokish »

Póki co do nowego dodatku może posiedzieć w decku np z Reno :) więc jakieś tam zastosowanie ma. Lepsze niż to co prędzej widzieliśmy
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Na razie dodatek nie powala.
Ten ziutek do paladyna calkiem mocny sie wydaje 6/6 taunt i daje 2 tarcze - mocne imho.

Legendy poki co sa zenujace...... :/

EDIT: Ten wyglada niezle

http://www.hearthpwn.com/cards/49683-don-hancho

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ziemko pisze:Na razie dodatek nie powala.
Ten ziutek do paladyna calkiem mocny sie wydaje 6/6 taunt i daje 2 tarcze - mocne imho.

Legendy poki co sa zenujace...... :/

EDIT: Ten wyglada niezle

http://www.hearthpwn.com/cards/49683-don-hancho

ja jednak wole Panią którą pokazałem od Don Hancho :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ta panda do podmianki jest świetna, ciekaw jestem jak będzie działać z Brannem. Wyciągnięcie np ragnarosa kosztem 6 many, w zamian za rannego/słabego miniona ze stołu to czysty zysk ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

pani do podmianki... na razie przypomina mi Sarada - przed TGT był płacz, że potwór, że jest straszny, że jak się od ręki nie ściągnie to sam wygra grę itd. A okazało się, że jedyną graną legendą z dodatku była Marielka.

Pani do podmianki wymaga specjalnie skonstruowanego decku. I w dotychczasowych niespecjalnie ją widzę, bo musi się opierać na braku battlecry. Odpada N`zoth, - bo zwyczajnie panda może nam przegrać grę. Niespecjalnie dogaduje się z C`thunem, klasyczny ctrl warrior może ją rzucić dopiero mając na ręce Marielkę i Elizę. Może coś się wokół niej da zrobić (może jakieś Inspire zyskają dzięki niej drugie życie? może Maly Druid albo co gorsza Szaman ją przygarnie? ), ale na razie - nie widzę sensu.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

emiel_regis pisze:pani do podmianki... na razie przypomina mi Sarada - przed TGT był płacz, że potwór, że jest straszny, że jak się od ręki nie ściągnie to sam wygra grę itd. A okazało się, że jedyną graną legendą z dodatku była Marielka.

Pani do podmianki wymaga specjalnie skonstruowanego decku. I w dotychczasowych niespecjalnie ją widzę, bo musi się opierać na braku battlecry. Odpada N`zoth, - bo zwyczajnie panda może nam przegrać grę. Niespecjalnie dogaduje się z C`thunem, klasyczny ctrl warrior może ją rzucić dopiero mając na ręce Marielkę i Elizę. Może coś się wokół niej da zrobić (może jakieś Inspire zyskają dzięki niej drugie życie? może Maly Druid albo co gorsza Szaman ją przygarnie? ), ale na razie - nie widzę sensu.
No pewnie właśnie jakieś malytwory mogą ją przygarnąć czy inne dziwaki :D ale bida dodatek się szykuje
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Polowa kart i bieda dodatek - yyyyhym :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

http://www.hearthpwn.com/news/1946-thre ... rd-reveals
bekowe :D

http://www.hearthpwn.com/news/1950-the- ... re-to-come
ciekawe i jestem ciekawy jakie inne potiony będzie mogła wrzucić do ręki
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Solia + custom potion z Kazakusa :mrgreen: prawie jak cho-gall + zagłada :lol2:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No w koncu cos dobrego. Czuje, ze do czasu az reno wyleci to reno mag bedzie rzadzil... Nawet po odejsciu reno dla 2 kart warto wrzucic. Ten paź za 1 do maga tez calkiem sensowny. 1 tura on plus sekret, 2ga ten ziomeczek 2/3 co wali 3 dmga - looks good. Potion do maga super. Koles 6/6 3 dmga walacy - wydaje sie bardzo mocny bo po wyczyszczeniu stolu mamy body.

Mam wrazenie, ze w pierwszym rzucie pokazali crap, a teraz zaczynaja w koncu dobre karty rzucac.

Poki co widze 3 legendy do zrobienia - 2xmag i 1xdruid.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ktoś wie kiedy ma wyjść nowy dodatek? W sensie kiedy będzie w grze.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Poczatek grudnia nieokreslona dokladniej data.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

dzięki Ziemko, no to trzeba dalej zbierać golda :D
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nowy sekret dla maga ( choć inne klasy z Kabały też mogą go okazionalnie dostać ):

Obrazek

Beeeeeznadzieeeejny :wink: :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

pro tip - najpierw rzucamy mirror entity a dopiero później potion of polymorph :D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Mi ta karta się podoba :D. Nikt nie mówi aby grać ją w t3. A później przeciwnik będzie kminił czy to Mirror czy Polymorph :D dwa sekrety których będzie musiał unikać więc dla nas spoko.

@Żaba

Musiałem sprawdzić zasady aktywacji sekretów aby wiedzieć czy nie trollujesz :D
Brettonia 23/1/13

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

sekret bardzo słaby. Po pierwsze większość przeciwników będzie w stanie rzucić nic nie znaczącą trójkę, żeby zdjąć sekret. A po drugie, sporo modeli jest z battlecry a on i tak zdąży krzyknąć przed zamianą.

Kombo jest przyzwoite, przyznaję. Controll warrior może mieć w pewnym momencie problem, dragon priest też. Ale już taki warlock rzuci strażnika argentu i cała para w gwizdek. łotr ma też parę tanich minionków. Bo zagranie komba to 6 many i 2 karty mniej albo 4 many z tym kolo za "1" i 3 karty mniej na ręce. 2-3 karty mniej za hipotetycznego miniona (i skrócenie gwiazdek przeciwnika) to nie jest mega deal.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie zgodze sie, jesli zmienisz 3jke w 1:1 to just jest wartosc dodana. Tak samo zoo moze rzucic argent na mirror entity. Kazdy sekret mozna obejsc. Imho sekret nie jest top knotch, ale nie jest zly.
Na pewno do grania od tur 4 w gore. (bo jesli koles w turze 5 zagrywa cos za 3 zeby go wyciagnac i odpala hero power to jest wartosc dodana)

Ile macie gold i dustu juz ? Ja 3500 golda i 3200 dustu.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ziemko pisze:Nie zgodze sie, jesli zmienisz 3jke w 1:1 to just jest wartosc dodana. Tak samo zoo moze rzucic argent na mirror entity. Kazdy sekret mozna obejsc. Imho sekret nie jest top knotch, ale nie jest zly.
Na pewno do grania od tur 4 w gore. (bo jesli koles w turze 5 zagrywa cos za 3 zeby go wyciagnac i odpala hero power to jest wartosc dodana)

Ile macie gold i dustu juz ? Ja 3500 golda i 3200 dustu.

1200 golda pyłu 8k już prawie
i Amazon coinsów na jakieś 50 paczek :D więc koło 70 myślę kupię teraz
Brettonia 23/1/13

ODPOWIEDZ