Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Infernal Puppet »

Ja sobie odpuszczę, jak dla mnie bójka jest za droga, nie daje adekwatnych nagród i jest wciśnieta na siłę w nader nieodpowiednim momencie, do tego zupełnie bezsensownie blokuje zwykłą bójkę. I zresztą patrząc po tym co ludzie wypisują na heartpwn, nie jestem w tych opiniach odosobniony. W ankiecie ponad 80% głosujacych mówi, że nie zagra. Nie wiem jeszcze jak to się przełoży na twarde dane odnośnie grających, ale jakoś powątpiewam by Blizz odtrąbił sukces.

Ps, aż żal graczy którzy wylosują w tym tygodniu quest na 5 bójek :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

z tego co piszesz wynika ze juz za 5/3 jestes na 0, co daje dosyć dobre szanse na sukces. Pocwicze freeze maga i sporobuje, szkoda ze master w Poznaniu :O
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Wyjście nie wyjście na 0. 1000 golda to pewne 10 paczek z nowego dodatku. 250 golda się powiedzmy znosi. 5 paczek z old godów dla mnie jest bez wartości, bo co już chciałem mieć to mam z tego dodatku. 250 pyłu to 2 rary i common, też bez szału bo z paczki (z nowego dodatku) gwarantowane masz 4 commony i rara. Podsumowując dostajesz 5 paczek które zamienisz na pył czyli stracisz 3/4 pyłu, gold się znosi i pył który jest warty 1/4 oryginalnych kart.

Oczywiście w tym wywodzie zakładam, że paczki z Old Godów są dla ciebie bezużyteczne chyba że mocno przyfarcisz.

EDIT: Qcu czemu szkoda mastera w Poznaniu? Przecież się nie zgłosiłeś?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

dokładnie tak. Jakby heroic był za miesiąc i byśmy grali o nowe pakiety, to bym się skusił dla zabawy. Ale tak paczki z ostatniego dodatku są w zasadzie bezużyteczne, chyba żebym przyfarcił jakieś konkretne epiki czy legendy.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Obrazek
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Gram w maszyne jarek

Paczki z nowego dodatku ktores kolejne sa warte tyle samo co z bogow - to tylko pyl.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

-Qc- pisze:Gram w maszyne jarek
Zdrajca! :lol2:

Karta do warlocka będzie grana. Trochę się hardcore robi z ilością AOE tej klasy...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Sorry, ale turnieje w maszyne sa ogłaszane 3 miesiące, a nie 3 tygodnie przed wydarzeniem, więc np. jestem tez zapisany na mastera w kwietniu 2017 - wole profesjonalizm :)

Nie wiem czy będzie grana, imo jest trochę za droga, a masz chłopka 6/6 który ma w sobie hellfire za zaledwie 7. Może w renolocku, tak to nie widze tego

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:Sorry, ale turnieje w maszyne sa ogłaszane 3 miesiące, a nie 3 tygodnie przed wydarzeniem, więc np. jestem tez zapisany na mastera w kwietniu 2017 - wole profesjonalizm :)

Uj nie profesjonalizm na rogatkach będą kontrole nie wjedziesz :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

juz za 5/3 jestes na 0
Zależy jak bardzo cenisz sobie paczki z szeptów. Przyjmując że jeden pakiet liczy się za 100 złota ( bo tyle za niego liczą sobie w sklepie ), pięć zwycięst daje ci ekwiliament około 880 złota. Dopiero sześć wygranych to mniej więcej punkt zwrotu, bo dostajesz 950 w paczkach i złocie, plus 250 pyłu, co chińskim targiem przyjmijmy, że jest odpowiednikiem jeszcze jednej paczki, bo tyle mniej więcej wynosi koszt craftowania wszechobecnego zestawu 4 commonów i 1 rara.

Dla porównania przy podobnych przelicznikach Arena może ( z dość małą szansą, ale zawsze ) zwrócić już 1 zwycięstwie, a powinna po 3-4 ( lub 6 jeśli masz szczęście godne Forsena :wink: ).

Zresztą, im więcej rozmyślam na temat tej bójki, tym bardziej uważam, że idea jest całkiem dobra, ale wykonanie do (_I_). Co trochę dziwi, bo dwa największe zarzuty ( zaporowe wpisowe i bardzo nierównomiernie rozłożone nagrody ) były podnoszone już podczas ogłoszenia nowego trybu. Na Blizzconie dev team żalił się, że boli ich opinia że nie słuchają się głosu społeczności. No, jak tak się wsłuchują, to na taką właśnie opinię wytrwale pracują :P .

Ale z drugiej strony, jest nadzieja że kolejne odsłony tej heroicznej bójki będą już przystępniejsze.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Zagrałem raz na 3-3 irazna 4-3 i powiem wam - olac angrody,emocje i zaangazowanie i zabawa sa po prostu super, cos jakby się grało na turnieju. Naprawde mega tryb i olewam nagrody :D

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

po kolei:
:arrow: Heroic Brawl to nie arena - stopa zwrotu jest inaczej rozłożona - i tak powinno być. To tryb quasi-turnieju, więc nagrody powinny być za pierwsze miejsca. Na arenie zwrot masz dużo szybciej (praktycznie 100% pewności zwrotu przy wyniku 3-3), ale dalszy wzrost jest dość powolny. Niskie ryzyko = marna maksymalna nagroda. Tutaj mamy wysokie ryzyko = świetna maksymalna nagroda. I jak dla mnie to jest ok.
:arrow: ja bym inaczej liczył wartość pyłu: zazwyczaj na stronach przeliczają go 1:1 za złoto, ja bym liczył troszkę inaczej. 60 pyłu (średnia wartość paczki)+ troszkę (np 20 - bo zawsze mamy w paczce szansę na jakąś mega kartę) = 100 golda (sklepowa cena paczki). A przy takim założeniu - że 200 pyłu to ~3 paczki to zwrot mamy na poziomie 5/6 winów. I patrz punkt wyżej - taki próg jest ok.
:arrow: nie zmienia to faktu, że heroic brawl jest zwyczajnie dużo za drogi - gdyby kosztował 100/150/ maks 300 gold - i nagrody były proporcjonalne do ceny (np. zwrot 150 golda za 6 winów, a więc na takim poziomie dostajemy paczkę, 50 gold + 20 dust) - byłoby ok. Byłoby proste porównanie z areną.
:arrow: Heroic nie powinien w żaden sposób zastępować regularnego brawla
:arrow: a teoretyzując - chciałbym zobaczyć ten tryb bez większych zmian - tylko rozbudowany. Np. 3 poziomy heroica z coraz wyższymi progami wejścia (np. 150 - 300 - 1000) i coraz lepszymi nagrodami, gdzie po uzyskaniu 12 winów na niższym poziomie dostajemy darmowe wejście na wyższy.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

widzieliście już? Nowa legendarka do priesta: https://www.youtube.com/watch?v=FUoCxxQjJEs
Obrazek

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

shadowpriest tier1 ?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Kurde mega fajna karta ale jak długo będzie banglać? Reno papa i pozamiatane :/
Brettonia 23/1/13

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

jest jeszcze kazakus i pewnie inne karty z tą mechaniką będą

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Mega. Shadowpriest albo justykariuszka i jest mega. Chociaż kombi druida z kolesiem czyszczacym kryształy jest mocniejszy.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ech gdyby jeszcze Coldarra Drake był u Priesta...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Z coldara w jedna ture bylby instakill :D Tylko jesli bys zdazyl :)

Do nowego sezonu (roku) priest bedzie mega mozcny, bo bedzie justykariuszka i reno, pozniej bedzie sie trzeba zastanowic.
Natomiast poki co to dla mnie najmocniejsza legenda z dodatku, rewelacyjna umiejtnosc i staty jak za 5 many.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

No i będzie wysyp priestów na ladderze :(

Czekam na coś fajnego do control warriora w zamian za justicara. Btw fajnie by było jakby przesuneli parę kart z dodatków/przygód do classica.

ODPOWIEDZ