Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
emiel_regis
Oszukista

Re: Hearthstone

Post autor: emiel_regis »

Od roku mędzę, że takie przesunięcie jest prędzej lub później nieuniknione. Może już w nowym sezonie, a może dopiero w kolejnym, ale prawie na pewno kiedyś nastąpi. Przez rok zamiast classic będą pakiety np. Kraken. A w nich mieszanka classiców i starych przygód/dodatków.
Jest to podyktowane prostą kwestią - jest spora dysproporcja potencjałów klasycznych kart pomiędzy klasami, oraz ewidentną dominacją kart (szczególnie legend) klasycznych w mecie. "coś" trzeba z tym będzie zrobić. Prędzej czy później.

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

a propos losowości.

Dostałem quest 75 murlocków a miałem drugi - wygraj 5 gier druidem. I stwierdziłem, że połączę oba bo dużo kasy i na casualu zrobię szybko tych murlocków, a jak wygram 1-2 gry to tym lepiej, bo za druidem nie przepadam.

Deck złożyłem w 3 minuty - chyba komplet murlocków z kart ogólnych i 8 kart druidzkich (po 2 interveniate, swipe, wrath i dobierz 3 karty). Questy skończyłem wynikiem 6-3 albo 6-4. Grałem wyłącznie ze spotykanymi deckami w mecie. A tutaj druidem na murlockach, który na zdrowy rozsądek nie ma racji bytu.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Miałem jakiś czas temu Sylvankę na stole, koleś rzucił Yoogusia. Ten zabił Sylvanę drugim czarem, dostałem Yogga, który rzucił dla mnie jeszcze z 7-8 czarów, prawie wszystkie dobre. Nie wiedziałem, że tak to działa :oops: :wink:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

A tutaj druidem na murlockach, który na zdrowy rozsądek nie ma racji bytu.
Tyle że czasami murloki, jeśli się ich nie zatrzyma w porę, przeistaczają się rybią śniegową kulę śmierci. Sam miałem kilka troszkę żenujących porażek gdy trafiłem właśnie na ewidentnie murloko-questowy deck, i gra mi nie dobierała kart którymi mógłbym je wcześnie zatrzymać, a gdy już je ew. miałem, to zwykle było za późno.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jakby by blog o hertstonie, to o czym chcielibycie czytac 2-3 razy w miesiącu :)?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

O hearthstonie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

O metagrze, o różnych niuansach mechaniki, o zastosowaniu poszczególnych kart ( szczególnie tych mniej bezmyślnych/popularnych ), o historii stojącej za niektórymi kartami ( Leeeroooy :mrgreen: !!!) i tym podobnych :) .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Obrazek

Oj będziemy coś czuje rzygać priestem niedługo
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

+2 zycia na niego i nagle kurde bedzie produkowal jak szalony... z leczeniem za darmo od 5 tury. Przepasc poki co jak mocne karty priest dostaje a jak reszte.

P.S. Aggro paladyn to bedzie zlo....... 4 karty (2x2( sa dajace calej rece +1+1........

QQrydza
Prawie jak Ziemko

lepsze niż +1 misie będzie tura 2 ten pan, tura 3 nowy akolita :)

No bez przesady, szaman nie traci przecież - jeszcze - nic, a priest to najmarniejsza postac w mecie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Priest dostaje to czego nie dostał przez dobry rok :)

@Ziemko

Już po pierwszej karcie co daje buffy i wyciąga jedynki z decku mówiłem, że to mrok będzie.
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ale w obecnej mecie dragon priest daje radę 8) ma pozytywny wynik z hunterem, szamanem i zoo. z tempo magiem zależy kto ma lepsze tempo ;P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gokish pisze:Priest dostaje to czego nie dostał przez dobry rok :)

@Ziemko

Już po pierwszej karcie co daje buffy i wyciąga jedynki z decku mówiłem, że to mrok będzie.
Tez tak uwazalem, ale top streamerzy mowili - nie to bedzie do dupy karta (co 1dynki wyciaga), a ja juz tez czulem ze nie bez powodu ja zrobili. Nagle taki giermek argentu 2/2 divine shiield robi sie smutny po 1 buffie.

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

http://www.hearthpwn.com/news/1992-jade ... pirit-jade
całkiem niezła ta mechanika lotosu, ciekawe rzeczy mogą powstać

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Nagle taki giermek argentu 2/2 divine shiield robi sie smutny po 1 buffie
Zmienia się w ekranowanego minibota raptem :mrgreen: :wink: .
a priest to najmarniejsza postać w mecie
Czego trochę nie rozumiem. Ok, łapię że szaman jest obecnie najpopularniejszy, ale nie jest aż tak by granie którąś klasą było totalnie pozbawione szans na zwycięstwo. A gdy w tym miesiącu wspinałem się po drabince moim zoolockiem i tempo magiem ( pochwalę się, że znów udało mi się osiągnąć rangę 15 :mrgreen: , co wyrównuje mój poprzedni rekord, a będę próbował dalej, choć już ta pozycja mnie na chwilę obecną całkiem satysfakcjonuje ), to na priesta przez cały miesiąc trafiłem może z kilka razy ( i dobrze bo to dla mnie akurat trochę ciężki matchup, szczególnie dla maga ). Szamanów było sporo, ale znowuż też nie aż tak wiele by nadziewać się na jednego za drugim - stanowili może z 40% opozycji.

PS, jeszcze jedno a'propo "balansu" areny...
Zobaczcie sobie ten filmik :
https://www.youtube.com/watch?v=c8gO5tmQf4k
I zobaczcie jaki chędożony arsenał zaklęć ma drugi przeciwnik kripperinia. Ilość farta potrzebnego do wylosowania czegoś takiego na arenie po prostu umyka moim możliwościom umysłowym....
Mad Mike pisze:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Jeżeli jedna klasa to 40% to już jest coś nie tak (idealnie 12,5%). No i im wyzej tym gorzej, gdzieś tam padła statystyka, że od 5tki już 60% + szamanów

Dragon priest ma problem ten co zawsze - ealy musi dojsc, a jakos turbo mocne nie jest + przegrywa z control warriorem + Ma dość słabe aoe, najlepsze wymagające comba 2 kart

Ale nowe karty wskazuja że dragon priest naprawde moze poszalec (4 karty nowe w duplikatach wlozylbym chyba od ręki)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ekranowy minibot raptem za 1 many ktory bardzo czesto tradowal 2 jednostki.. raptem...

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

tradował? mówimy o agro, trade jest raczej ostatecznością. Może nie aż tak jak cancer hunter ale nieco podobnie. swoją drogą ciekawe jak będą działały karty zbufowane ze stronnikami ktoórzy wymagają konkretnej wysokości statstyki - Gnom Dający +2/+2 minionkom z jeden aaku, lub laska dająca divine shielda
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

minority pisze:http://www.hearthpwn.com/news/1992-jade ... pirit-jade
całkiem niezła ta mechanika lotosu, ciekawe rzeczy mogą powstać

Fajna ona by była ale znając Blizzarda nowy dodatek i zapomni o niej więc dupa :/
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

oczko pisze:tradował? mówimy o agro, trade jest raczej ostatecznością. Może nie aż tak jak cancer hunter ale nieco podobnie. swoją drogą ciekawe jak będą działały karty zbufowane ze stronnikami ktoórzy wymagają konkretnej wysokości statstyki - Gnom Dający +2/+2 minionkom z jeden aaku, lub laska dająca divine shielda
Madry gracz aggro, mimo ze aggro strejduje gdy bedzie to duzy dobry deal...

ODPOWIEDZ