Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Hearthstone

Post autor: Gokish »

_reszka pisze:Chyba ze w połączeniu z evolve
Jak będą za 1 many każdy to evolve może zrobić psikusa dobrego :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

To prawda, ale gdzie mu do yoga? Poza tym jak szaman ma 2 mobkow na stole, to opcja zeby zrobić ich 6 za 5 many nie musi być słaba.

Pewne jest tylko, ze dodatek wywroci metę całkowicie.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

_reszka pisze:To prawda, ale gdzie mu do yoga? Poza tym jak szaman ma 2 mobkow na stole, to opcja zeby zrobić ich 6 za 5 many nie musi być słaba.

Pewne jest tylko, ze dodatek wywroci metę całkowicie.

Hmm imo lekko pozmienia ale top zostanie bez większych zmian. Nowy sezon wtedy będzie wywrotka ;D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Myślę, że ten dodatek wpłynie na metę dużo mocniej niż np TGT. Jeżeli ktokolwiek w Blizzardzie umie liczyć, to wie, że za 4 miesiące będzie następny dodatek. Dodatek, który będzie w grze następne 2 lata, więc karty z niego będą siłą rzeczy atrakcyjniejszą inwestycją niż te z Zaułków. Więc żeby Zaułki miały sens (czytaj - sprzedały się dobrze) - muszą być odpowiednio mocne, i - co ważne - także wyraźnie mocniejsze od kolejnego dodatku.
A jak na razie te karty są mocno nierówne - oczywiście wszystkiego jeszcze nie wiemy, ale pare złożeń, których dawno w mecie nie było na pewno się pojawi.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nowy sezon wtedy będzie wywrotka ;D
I to jaka :mrgreen: . Patrzcie sami, ile popularnych kart powylatuje i ile archetypów to zburzy.

Z Czarnej Góry - Imperator, Żarzyciele, Patron !, Quick shot, Imp gang boss
Z TGT - Justykariuszka !!!, Totem golem, mysteroius challenger !!!, Argent horserider
z Ligi - RENO !!!!!, Elisa, Brann, raven idol, pochodnia, anyfinn, keeper of Uldaman, Entomb !!, tunel trogg, dark peddler

:mrgreen:
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

emiel_regis
Oszukista

Aż mi się łezka w oku zakręciła na wspomnienie tych płaczów, kiedy wychodziła Góra i Liga. Słabe dodatki, karty nic nie wnoszą, nic się na tym nie da zbudować....
A z perspektywy czasu okazało się, że tylko TGT okazało się słabsze od reszty dodatków, i tylko kilka kart na stałe zagościło w mecie.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Coś czuję, że będzie wysyp mill druidów. Karta która tworzy nowe 3 karty w decku i te nowe 3 karty mogą dodawać kolejne? Do tego naturalize itp. Strach się bać bo ten deck nigdy nie wejdzie w fatigue. Pytanie czy będzie miał jak czyścić stół bo z tym druid zawsze miał problem. A potem w late game miniony typu 8/8 9/9 za 1 many. Kontrolne decki nawet nie pierdnął...
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

W każdej grze, nieważne czy to battl czy hs czy cokolwiek innego zawsze ludzie płaczą że coś jest słabe, niegrywalne czy op. Ten dodatek mi się na prawdę podoba, fajne mechaniki ma. :^)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Fajny fajny, ja już nie moge sie doczekac na priestowe karcioszki :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

W poniedzalek opublikuja reszte kart. Wiec pewnie 5-6 go bedzie premiera :-)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Obecna rozgrywka rankingowa to z tego co widzę 60 % magów reszta szamanów :shock: . Do obrzydzenia... Gram tylko do nastej rangi i sobie odpuszczam, bo żal i nuda...
...

emiel_regis
Oszukista

Norma. Przed rotacją rządził i dzielił secretladin, teraz swój czas na szaman. Skończy się najpóźniej za pół roku, jak rotacja odbierze mu całe mocne early. Mag historycznie rzecz biorąc to w ogóle chyba najmocniejsza klasa w hearthstone. Zawsze ma jakiś mega mocny archetyp. A traci tak naprawdę tylko 2 mocne karty, i jestem pewien, że przynajmniej jedną na zastępstwo w perspektywie 2 dodatków znowu dostanie. Żeby było śmieszniej, właściwie już w tej chwili ma kilka kart z mega potencjałem, które nie grają tylko dlatego, że są prostsze warianty.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

emiel_regis pisze:Norma. Przed rotacją rządził i dzielił secretladin, teraz swój czas na szaman. Skończy się najpóźniej za pół roku, jak rotacja odbierze mu całe mocne early. Mag historycznie rzecz biorąc to w ogóle chyba najmocniejsza klasa w hearthstone. Zawsze ma jakiś mega mocny archetyp. A traci tak naprawdę tylko 2 mocne karty, i jestem pewien, że przynajmniej jedną na zastępstwo w perspektywie 2 dodatków znowu dostanie. Żeby było śmieszniej, właściwie już w tej chwili ma kilka kart z mega potencjałem, które nie grają tylko dlatego, że są prostsze warianty.

Inaczej. Mag ma mega mocne karty podstawowe (te zdobywane do 10 lvl). I to powoduje, że gra zawsze i jest wysoko.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

warrior też

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gokish pisze:
emiel_regis pisze:Norma. Przed rotacją rządził i dzielił secretladin, teraz swój czas na szaman. Skończy się najpóźniej za pół roku, jak rotacja odbierze mu całe mocne early. Mag historycznie rzecz biorąc to w ogóle chyba najmocniejsza klasa w hearthstone. Zawsze ma jakiś mega mocny archetyp. A traci tak naprawdę tylko 2 mocne karty, i jestem pewien, że przynajmniej jedną na zastępstwo w perspektywie 2 dodatków znowu dostanie. Żeby było śmieszniej, właściwie już w tej chwili ma kilka kart z mega potencjałem, które nie grają tylko dlatego, że są prostsze warianty.

Inaczej. Mag ma mega mocne karty podstawowe (te zdobywane do 10 lvl). I to powoduje, że gra zawsze i jest wysoko.
Moze sie to skonczyc, bo wszystkie ostatnie decki to tempo w roznych wariacjach, a bez flamemakera raczej nie bedzie mial on racji bytu.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Wróci freeze xd
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Frezze podobno ma sie dobrze :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:Frezze podobno ma sie dobrze :)
No tak :p inaczej Mag dalej będzie miał deck do gry :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Ta ma sie swietnie i ma populacje na poziomie 0.5 % :-D
(W standardzie bo w wildzie ma naukowca), jesli z najlepszym matchupem czyli mid szamanem osiaga WR 50% to prosze Was ;-) (dragon priest tez jest ok)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

podbno 60-80% ma z szamanem :P

ODPOWIEDZ