Ale spisałem sobie takie coś, bo może 1) skończę pisać podyplomówkę i pojadę i 2) przełamię się i wezmę skaveny (i 3 tobołki + plecak na nie

Panie (jeśli jakieś czytają to) i Panowie! Eksperymentalnie, po raz pierwszy w moim wykonaniu w takiej odsłonie: bez pełnej obsady weapon teamów na regimenty, bez miotacza spaczognia (zawsze brałem) bez storverminów, mnisi bez AddHweap (trochę się z tym czuję nieswojo, jak jakiś heretyk

Dzwon lubię i kiedyś chciałbym zobaczyć jak sprawdza się w warunkach poligonu turniejowego. W "warunkach domowych" sprawdzał mi się dotychczas znakomicie. Inna sprawa, że najczęściej grałem na takie punkty, że przeciwnik miał inne zmartwienia niż tylko dzwon...
Poza tym żadnych rewelacji taktycznych raczej już nie odkryję.
Co mógłbym zmienić (poza swoim nastawieniem i założeniami jako gracza zdecydowanie "domowego"

Mocno myślę nad zamianą assasina na BSB ze Storm Banner. Myślałem też o zmianie censer bearerów albo na kolejnego WLC, albo na moździerz (z zasadami hot - pota), ale z drugiej strony skirmishersi z magicznymi atakami przydadzą się (zwłaszcza że na 12 obecnie zgłoszonych armii 5 to WE

1 Grey Seer @ 650 Pts
General; 4 Warpstone Tokens Twisted Crown of the Horned Rat, Warpstone Charm, Dispel Scroll
Screaming Bell
Pchacze: 20 Clanrats S, M
2 x 25 Clanrats @ 200 Pts SM, Ratling Gun
4 Poison Wind Globadiers @ 40 Pts
22 Clanrat Slaves @ 48 Pts Musician
21 Clanrat Slaves @ 46 Pts Musician
6 Night Runners, 2ndWeapon @ 42 Pts
5 Night Runners @ 25 Pts
2x 5 Gutter Runners Tunnelling Team, Poisoned ADDHand Weapons @ 85 Pts
9 Warplock Jezzail teams @ 180 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
1 Plague Priest @ 136 Pts
Censer, Warpstone Amulet, Bands of Power
24 Plague Monks @ 194 Pts FCG
War Banner
7 Plague Censer Bearers @ 119 Pts
2 Giant Rat Pack (12 rats + 2 packmasters) @ 60 Pts
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
Sprzęt elektromontera poza pistoletem, Warpstone Token, Storm Daemon, Dispel Scroll
1 Assassin @ 155 Pts
2ndWeapon; Throwing Stars, Warpstone Stars (lub Brass Orb, ew. Weeping Blade)
Casting Pool: 10 Dispel Pool: 5
Models in Army: 200
Total Army Cost: 2500