Ceny malowania

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Dużo bierzesz aż mi szczęka opadła.. :o

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Nie tak źle, ja biorę 26 zł za zwykłego krasnala :) Ale to od amerykancow :)

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Szczur »

wiesz, jak malowałem jednemu Szwedowi, to zdarłem za jeden regiment ok 250E;).

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Inferno pisze:Dużo bierzesz aż mi szczęka opadła.. :o
To nie jest duzo... To jest normalna stawka , po prostu ludzie dziela sie na uswiadomionych cen malowania na zachodzie i takich co nie sa uswiadomieni... Ty widac Inferno nie znasz cen zagranicznych ;)

Inferno
Falubaz

... moze i tak ale u nas <Białymstoku> nie znam osoby która wzieła więcej niz 10zł za zwyklego piechura a i to piechur musialbyc zrobiony pro painted... kawaleria <pegazy> maluja na table top za 6zł wiec moze rozglosimy Białostockie ceny...

widac u nas osoby robia to for fun..

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Ta to tak jak za darmo kosić komuś trawnik tak for fun. -.-

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Wiesz Inferno..
Ja rozumiem ze jesli kolega mi maluje - to po cenie niskiej.
Ale jednak glupim wydaje mi sie, patrzac subiektywnie, wykonywac jakas prace za 5 pln gdy moge za nia dostac pln 25.

I naprawde Jankielowi sie nie dziwie - jesli nie znajdzie klientow w pl, znajdzie w strefie euro. a czas poswiecony na prace ten sam

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

poza tym na prawdę, 5zł za godzinę-półtorej roboty to biorą ludzie od kopania rowów (z całym dla nich szacunkiem), do malowania potrzeba już odpowiednich umiejętności, sprzętu itp, więc to kosztuje, normalka.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Widziałem efekty malowania Jankiela. Przyznam, że taka cena, choć może się wydawać wysoka w porównaniu do licealistów malujących ziomom praktycznie po koszcie farbek, dobrze oddaje ilość pracy włożoną w każdy model. Jankiel jest po prostu zawodowcem, a nie organizacją charytatywną.

Jeśli oczekujecie, że ktoś będzie wykonywał pracę za stawkę niższą niż jakieś 8zł za godzinę, to lepiej zostańcie managerami hipermarketów :roll:

Jak to napisał Swingu - "poniżej pewnej stawki malowanie się kompletnie nie opłaca i już lepiej pójść na kasę w supermarkecie; przynajmniej praca stała i pewna".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Zreszta, badzmy szczerzy.
Jesli ktos ma pieniadze pozwalajace na uzbieranie armii wartej kilka tysiecy i jezdzenie na turnieje gdzie taki weekendowy wypad zezre dwie stowy - to raczej ma rowniez predyspozycje do zarobkow troche wyzszych niz pensja minimalna ; )

No ale Kuba, jak my tak twego kunsztu bronimy - bys zaprezentowal prace jakies publicznie ; )

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Co się dziwić. Polska jest coraz bogatsza, a płace Polaków rosną. I będą, aż dorównają do średniej UE.
Powinniście się cieszyć :)
No ale Kuba, jak my tak twego kunsztu bronimy - bys zaprezentowal prace jakies publicznie ; )
A po co? Żeby wchodzić w konflikty z innymi malarzami i kłócić się na forum o ilośc warstw? Znudziło mi się już wykłócanie się o interpretację zasad, nie potrzebuję innej rozrywki w tym stylu :/
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Żeby udowodnić, że twój "kunszt" jest warty tej ceny

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Po co Jankiel ma komukolwiek cos udowadniac ? Co do tego maja jacys obcy ludzie ? JEst klient - sklada zamowienie , mowi co ma jak byc pomalowane , Jankiel maluje - jesli klientowi sie podoba to jest looz , a reszta niech sobie gada co chce, bo to klient jest najwazniejszy , a nie ich subiketywne zdanie... Pisze tak , bo nieraz ludzie wypowiadaja sie na temat prac ebayowych , ze im sie cos nie podoba ble ble ble... Dla mnie malarza ebayowego nei obchodzi cyz bedzie sie ludziom cos podobalo - dla mnie najwazniejsze jest , zeby figs zszedl dobrze i nie potrzebuje sobie nic udowadniac czy moj poziom malowania jest adekwatny do ceny czy nie - ten kto licytuje wie co robi - to co na zdjeciu to dostanie na zywo , jak mu sie nie podoba to nie kupuje...

Sorrki za taki przydlugi wywod , ale jest dla mnie smieszne , zeby wklejac foty aby " udowodnić, że kunszt jest warty ceny"...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Żeby udowodnić, że twój "kunszt" jest warty tej ceny
Wyślę Ci na priva, jak chcesz złożyć zamówienie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Po prostu myślę, że ilość ofert by poważnie wzrosła, gdybyś pokazał jakieś swoje prace, no bo w końcu ludzie są wzrokowcami. Ale prawdę mówiąc mnie to powinno mało obchodzić i dokładnie mam takie odczucie.

Inferno
Falubaz

jak moge Jankiel wyslij mi na priva z czystej ciekawosci...

Nie mówie że cena jest zła czy coś..tlyko mnie zaskoczyła skoro masz klientow i robisz coś dobrze to nie mam do Ciebie Jankiel żadnych "wąchów" :P u nas nie malują licealiści... ale dla mnie to dużo po prostu nikogo sie nie pytalem o pomalowanie armi <z wyjatkeim pegazow i kilku drobiazgow> bo wole sam .. aczkolwiek nie watpie ze kogos poprosze.. Tylko chodzilo mi ze u nas ludzie robią to nie dla czystego zarobku a for FUN dla własnej satysfakcji <przynajmniej mi sie tak wydaje>
Ta to tak jak za darmo kosić komuś trawnik tak for fun. -.-
przesadzasz... slyszales o czyms takim jak Pasja?
Jesli ktos ma pieniadze pozwalajace na uzbieranie armii wartej kilka tysiecy i jezdzenie na turnieje gdzie taki weekendowy wypad zezre dwie stowy - to raczej ma rowniez predyspozycje do zarobkow troche wyzszych niz pensja minimalna ; )
coż nie posiadam nawet czegos takiego jak pensja minimalna a jednak jestem ...

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

widzisz, ja nie mam pensji, ani minimalnej, ani żadnej, i zbieram chyba 8 z kolei armię, głównie za kasę za strony i malowanie. wystarczy się postarać, i kasa się znajdzie...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

No ja jakos tez nie ; ) Wlasciwie cala horde prawie uzbieralem z tlumaczenia mlodziezy arkanow matematyki i fizyki ^^

co nie zmienia sedna tego co chcialem przekazac - gdy wydajesz na glupie plastikowe zolnierzyki po pareset zeta, to wizja ciulania na nie zarabiajac po 4pln/h chyba nikogo nie urzecze.. ; p

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Niech ktos zrobi porzadek w tym temacie - kurde zrobilem sie wrazliwy na spam i niepisanie na temat ;)

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Na razie nie ma moda, za to są dwie kandydatury; moja i Nehana. ZObaczymy co tomasz powie.

ODPOWIEDZ