Ceny malowania
wiesz, jak malowałem jednemu Szwedowi, to zdarłem za jeden regiment ok 250E;).
To nie jest duzo... To jest normalna stawka , po prostu ludzie dziela sie na uswiadomionych cen malowania na zachodzie i takich co nie sa uswiadomieni... Ty widac Inferno nie znasz cen zagranicznychInferno pisze:Dużo bierzesz aż mi szczęka opadła..
... moze i tak ale u nas <Białymstoku> nie znam osoby która wzieła więcej niz 10zł za zwyklego piechura a i to piechur musialbyc zrobiony pro painted... kawaleria <pegazy> maluja na table top za 6zł wiec moze rozglosimy Białostockie ceny...
widac u nas osoby robia to for fun..
widac u nas osoby robia to for fun..
Wiesz Inferno..
Ja rozumiem ze jesli kolega mi maluje - to po cenie niskiej.
Ale jednak glupim wydaje mi sie, patrzac subiektywnie, wykonywac jakas prace za 5 pln gdy moge za nia dostac pln 25.
I naprawde Jankielowi sie nie dziwie - jesli nie znajdzie klientow w pl, znajdzie w strefie euro. a czas poswiecony na prace ten sam
Ja rozumiem ze jesli kolega mi maluje - to po cenie niskiej.
Ale jednak glupim wydaje mi sie, patrzac subiektywnie, wykonywac jakas prace za 5 pln gdy moge za nia dostac pln 25.
I naprawde Jankielowi sie nie dziwie - jesli nie znajdzie klientow w pl, znajdzie w strefie euro. a czas poswiecony na prace ten sam
poza tym na prawdę, 5zł za godzinę-półtorej roboty to biorą ludzie od kopania rowów (z całym dla nich szacunkiem), do malowania potrzeba już odpowiednich umiejętności, sprzętu itp, więc to kosztuje, normalka.
Widziałem efekty malowania Jankiela. Przyznam, że taka cena, choć może się wydawać wysoka w porównaniu do licealistów malujących ziomom praktycznie po koszcie farbek, dobrze oddaje ilość pracy włożoną w każdy model. Jankiel jest po prostu zawodowcem, a nie organizacją charytatywną.
Jeśli oczekujecie, że ktoś będzie wykonywał pracę za stawkę niższą niż jakieś 8zł za godzinę, to lepiej zostańcie managerami hipermarketów
Jak to napisał Swingu - "poniżej pewnej stawki malowanie się kompletnie nie opłaca i już lepiej pójść na kasę w supermarkecie; przynajmniej praca stała i pewna".
Jeśli oczekujecie, że ktoś będzie wykonywał pracę za stawkę niższą niż jakieś 8zł za godzinę, to lepiej zostańcie managerami hipermarketów
Jak to napisał Swingu - "poniżej pewnej stawki malowanie się kompletnie nie opłaca i już lepiej pójść na kasę w supermarkecie; przynajmniej praca stała i pewna".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Zreszta, badzmy szczerzy.
Jesli ktos ma pieniadze pozwalajace na uzbieranie armii wartej kilka tysiecy i jezdzenie na turnieje gdzie taki weekendowy wypad zezre dwie stowy - to raczej ma rowniez predyspozycje do zarobkow troche wyzszych niz pensja minimalna ; )
No ale Kuba, jak my tak twego kunsztu bronimy - bys zaprezentowal prace jakies publicznie ; )
Jesli ktos ma pieniadze pozwalajace na uzbieranie armii wartej kilka tysiecy i jezdzenie na turnieje gdzie taki weekendowy wypad zezre dwie stowy - to raczej ma rowniez predyspozycje do zarobkow troche wyzszych niz pensja minimalna ; )
No ale Kuba, jak my tak twego kunsztu bronimy - bys zaprezentowal prace jakies publicznie ; )
Co się dziwić. Polska jest coraz bogatsza, a płace Polaków rosną. I będą, aż dorównają do średniej UE.
Powinniście się cieszyć
Powinniście się cieszyć
A po co? Żeby wchodzić w konflikty z innymi malarzami i kłócić się na forum o ilośc warstw? Znudziło mi się już wykłócanie się o interpretację zasad, nie potrzebuję innej rozrywki w tym stylu :/No ale Kuba, jak my tak twego kunsztu bronimy - bys zaprezentowal prace jakies publicznie ; )
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Po co Jankiel ma komukolwiek cos udowadniac ? Co do tego maja jacys obcy ludzie ? JEst klient - sklada zamowienie , mowi co ma jak byc pomalowane , Jankiel maluje - jesli klientowi sie podoba to jest looz , a reszta niech sobie gada co chce, bo to klient jest najwazniejszy , a nie ich subiketywne zdanie... Pisze tak , bo nieraz ludzie wypowiadaja sie na temat prac ebayowych , ze im sie cos nie podoba ble ble ble... Dla mnie malarza ebayowego nei obchodzi cyz bedzie sie ludziom cos podobalo - dla mnie najwazniejsze jest , zeby figs zszedl dobrze i nie potrzebuje sobie nic udowadniac czy moj poziom malowania jest adekwatny do ceny czy nie - ten kto licytuje wie co robi - to co na zdjeciu to dostanie na zywo , jak mu sie nie podoba to nie kupuje...
Sorrki za taki przydlugi wywod , ale jest dla mnie smieszne , zeby wklejac foty aby " udowodnić, że kunszt jest warty ceny"...
Sorrki za taki przydlugi wywod , ale jest dla mnie smieszne , zeby wklejac foty aby " udowodnić, że kunszt jest warty ceny"...
-
- Chuck Norris
Ave
Po prostu myślę, że ilość ofert by poważnie wzrosła, gdybyś pokazał jakieś swoje prace, no bo w końcu ludzie są wzrokowcami. Ale prawdę mówiąc mnie to powinno mało obchodzić i dokładnie mam takie odczucie.
Po prostu myślę, że ilość ofert by poważnie wzrosła, gdybyś pokazał jakieś swoje prace, no bo w końcu ludzie są wzrokowcami. Ale prawdę mówiąc mnie to powinno mało obchodzić i dokładnie mam takie odczucie.
jak moge Jankiel wyslij mi na priva z czystej ciekawosci...
Nie mówie że cena jest zła czy coś..tlyko mnie zaskoczyła skoro masz klientow i robisz coś dobrze to nie mam do Ciebie Jankiel żadnych "wąchów" u nas nie malują licealiści... ale dla mnie to dużo po prostu nikogo sie nie pytalem o pomalowanie armi <z wyjatkeim pegazow i kilku drobiazgow> bo wole sam .. aczkolwiek nie watpie ze kogos poprosze.. Tylko chodzilo mi ze u nas ludzie robią to nie dla czystego zarobku a for FUN dla własnej satysfakcji <przynajmniej mi sie tak wydaje>
Nie mówie że cena jest zła czy coś..tlyko mnie zaskoczyła skoro masz klientow i robisz coś dobrze to nie mam do Ciebie Jankiel żadnych "wąchów" u nas nie malują licealiści... ale dla mnie to dużo po prostu nikogo sie nie pytalem o pomalowanie armi <z wyjatkeim pegazow i kilku drobiazgow> bo wole sam .. aczkolwiek nie watpie ze kogos poprosze.. Tylko chodzilo mi ze u nas ludzie robią to nie dla czystego zarobku a for FUN dla własnej satysfakcji <przynajmniej mi sie tak wydaje>
przesadzasz... slyszales o czyms takim jak Pasja?Ta to tak jak za darmo kosić komuś trawnik tak for fun. -.-
coż nie posiadam nawet czegos takiego jak pensja minimalna a jednak jestem ...Jesli ktos ma pieniadze pozwalajace na uzbieranie armii wartej kilka tysiecy i jezdzenie na turnieje gdzie taki weekendowy wypad zezre dwie stowy - to raczej ma rowniez predyspozycje do zarobkow troche wyzszych niz pensja minimalna ; )
widzisz, ja nie mam pensji, ani minimalnej, ani żadnej, i zbieram chyba 8 z kolei armię, głównie za kasę za strony i malowanie. wystarczy się postarać, i kasa się znajdzie...
No ja jakos tez nie ; ) Wlasciwie cala horde prawie uzbieralem z tlumaczenia mlodziezy arkanow matematyki i fizyki ^^
co nie zmienia sedna tego co chcialem przekazac - gdy wydajesz na glupie plastikowe zolnierzyki po pareset zeta, to wizja ciulania na nie zarabiajac po 4pln/h chyba nikogo nie urzecze.. ; p
co nie zmienia sedna tego co chcialem przekazac - gdy wydajesz na glupie plastikowe zolnierzyki po pareset zeta, to wizja ciulania na nie zarabiajac po 4pln/h chyba nikogo nie urzecze.. ; p
Niech ktos zrobi porzadek w tym temacie - kurde zrobilem sie wrazliwy na spam i niepisanie na temat
-
- Chuck Norris
Ave
Na razie nie ma moda, za to są dwie kandydatury; moja i Nehana. ZObaczymy co tomasz powie.
Na razie nie ma moda, za to są dwie kandydatury; moja i Nehana. ZObaczymy co tomasz powie.